Kommer nog bli smärre kaos här i helgen…………

16th mars 2022

Hej på dig!

Jag har varit ledig ett par dagar, inte styrt upp läget i Ukraina för jag missade båten så fick åka till Plåten… 
Önskar läget blir upp-styrt snarast för det är verkligen förjävligt…
Insett att Plåten är stället att vara på, i skogen i Dalsland med egen brunn och gigantisk jordkällare (dock numera vinkällare. )
Dom gamla pallkragarna åkte ut i helgen så nu får jag plats med en binge också… 
Jag lovar att det finns plats för dig också vid behov… 

Här verkar det ha rullat på när jag varit borta, många frågor kring påsken och jag ska i veckan ta tag i påskformuläret där du kan boka din påskmat. 
Tänker iofs köra vidare på påskmenyn som vi hade ifjol för det var ett vinnande koncept. 
Det är mat för 2 personer i 2 dagar alternativt kan man göra om menyn till en buffé för 4-6 personer. 
Finns på helgformuläret men gäller då inte före påskveckan. 
Men alltid bra att boka.. 
För att undvika ett milslångt mail så klicka på formuläret så ser du vad vi erbjuder på påskmenyn.. 
Kommer med vinförslag längre fram.. 
Är du ”vin-människa” och vill promota ett vin från just ert ”stall” så maila mig.

Denna veckas matkasse innehåller Ullis hemgjorda skaldjurspaté med skärgårdssås för 95:- pp
Äntligen har den tyska vita sparrisen kommit (eller ja framåt helgen)
Efter att ha ätit skreitorsk 4 dagar i veckan en tid nu kommer jag övergå till sparris… 
590:- kg kostar sparrisen.
Givetvis finns det Hollandaisesås att servera till och kanske toppa med lite forellrom? 
För dig som föredrar grön sparris kommer det också till helgen. 
Kommer finnas vinförslag när du kommer in till butiken.

Chicken Kiev med vitlök/persiljesmör samt rostad potatis och citronyoghurt. 165:- pp (vedertagen rätt och inget som vi hittat på som man lätt kan tro) 

Inkokt lax med fänkåls & gurkcrudité med sauce verte och färsk potatis 165:- pp. 
Klar favorit hos mig som vi kommer ha mycket framöver…

Till dessert blir det en mascarponedessert smaksatt med kardemumma & vanilj samt rabarber & jordgubbskompott toppat med havresmul. 
Serveras i glas för 75:- st. 
Finns även kolapajer/citrontarter och chokladtryffeltårta om du fördrar det. 
Vad som INTE finns är våra parmesankex… 
Därav rubriken.. 
Så förvarnar lite här och nu.. 
Hänt en gång tidigare och då blev jag beskylld att förstöra hela hennes fest.
Kunde kanske inte låta bli att replikera att om det är det värsta som kan hända  då har man det allt jäkligt bra här i livet.. 
Ja kanske dumt av mig men få en sån utskällning för en sån sak kändes helt oproportionerligt.. 
När jag blir stor ska jag vårda mitt språk samt äta grönsaker. 
Fast nu kommer den tiden på året då jag äter mängder av vegetariska måltider.. 
Vit sparris med Hollis är ju vegetariskt eller hur? 
Och precis som kräftor kräver alkohol kräver  sparris sin riesling… 

Verkar som havskräftorna äntligen gått ner under 600-hundringen till helgen. 
Stora rackare är det också. 
Det enda skaldjurspris jag vet än är canadahummer för 380:- st. 
Vill du ha europeisk fixar jag det också, ligger på ca 1200:- kg. 

Bortsett från den vita sparrisen är den färska makrillen ett trevligt vårtecken. 
149:- kg kostar den, hel fisk då men det fixar vi ju i ett nafs när du kommer om du vill ha fisken filead. 
Kanske den fisk som är skönast att slippa stå med själv och filea. 
Det finns en het tomatsalsa att servera till, en klick aioli och lite rostad färsk potatis så har du en drömmiddag. 
Kummelfilé med skinn för 299:- kg. 

Smörrebröden den här veckan blir en tonfiskröra på färsk tonfisk 
”Korv med bröd” samt dagens ost med hemkokt tomat/vaniljmarmelad
3 st 150:- 

Säljer ut lite Sivans ostar också men dom hittar du också i formuläret…

Vet inte om jag skickade någon länk på dom nyskrivna cateringmenyerna förra vecka så gör det nu.. 
Många som ska ”ta igen” sina födelsedagar så vet du med dig att du ska ha kalas kan du höra av dig och spika datum så kan vi prata ihop oss mer om detaljerna kring maten sen. 

Nu räcker det, måste styra upp en del annat också. 
Vi ses kanske till helgen? 
Ha det säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås på vändande mail eller via formuläret. 
Glöm inte spana in oss på sociala medier, där finns en film i dag på Tove som gör köttbulle-mackor;) 
Många strängar på vår lyra måste jag säga.. 
08-6400882