Om Hammarströms Fisk

Vi som äger och driver butiken sedan 14 år är jag, Pernilla Gillberg & Ulrika ”Ullis” Högberg.

Vi lärde känna varandra för dryga 17 år sedan då jag hoppade in extra på Ulla Winbladh där min vän Pelle Johansson var köksmästare och nu behövde förstärkning i kallskänken.
Då basade Ullis hårt där sedan urminnes tider tillsammans med Nils-Emil Ahlin & Mats Öhrn.
2 legendarer i restaurangsverige.
Det var där och då vi lärde känna varandra och det ena ledde till det andra och 2006 fick vi chansen att köpa butiken av mina föräldrar. Något av det roligaste som hänt i mitt liv.
Vi som jobbar på Hammarströms är alla kockar och fullkomligt älskar mat något som jag hoppas syns i vår matlagning. Numera har vi utvecklat butiken rejält från fiskaffär från 1921  till en mataffär 2020..
Allt som säljs i butiken gör vi själva, kokar skaldjuren, bakar bröd, desserter, luncherna som blivit oerhört populära. Vi säljer ungefär 200 lunch per dag.
Alla sill/strömmingsinläggningar gör vi från grunden.  Vi gör även egen blodpudding, kroppkakor, korv och pastejer dessvärre är det mest tiden som hindrar oss förverkliga alla idéer vi har. Vi har tyvärr svårt att hinna med allt vi vill.
Personligen är jag övertygad om att Elsa Hammarström går igen i butiken och drar fram våra klockor…
Så från fiskaffär säljer vi numera kött, hembakat bröd, ostar vi har bla Sivans fantastiska ostar, stor cateringverksamhet, luncher och även privata sittningar i butiken. Och inte glömma ”Öppna Bordet” som du kan läsa mer om under fliken som heter just ”Öppna Bordet”.
Så Ullis kommer främst från Ulla Winbladh och jag började min bana hos Erik Lallerstedt & Bengt Wedholm så klassisk mat uppskattas hårt hos oss.
Längre och mer uttömmande om hur allt gick till och om svårigheterna i början kan du läsa om i bloggen som jag försöker uppdatera så ofta jag kan..
Välkomna till Klapp & Klangs underbara värld…