Helgens tips med massor av godsaker

25th oktober 2018

Hej du!

Allt väl? 
Åker du iväg på höstlov i nästa vecka? 
Jag anar att det kanske blir lite lugnare men det har jag sagt tidigare också och brukar få äta upp det hårt. 
Ska nämna att nästa lördag håller vi stängt, alltså nästa lördag inte nu. 
Men vill du ha mat till Alla Helgons dag kan du utan problem hämta upp maten på fredag och det håller sig toppen till lördag
Här är en länk till dom olika cateringmenyerna

Håll i dig nu men Calle har precis gjort en laddning med kroppkakor, jösses som vissa av er har längtat!
Men du, ring ner om du ska ha… 
Känns ungefär som när det släpps konsertbiljetter eller limiterade skivor på grön vinyl när  dom där rackans kroppkakorna är klara

I skaldjursväg finns det lite av varje, dock inga havskräftor. 
Jag struntade helt enkelt i det för det var galet dyrt, du får äta något annat i helgen. 
Prisvärda irländska humrar för 899:-, canadahumrar 289:- st. 
Färska smögenräkor 49:- hg. 
Krabban har tagit sig och är kanonfin. 270:- kg, verkar dock inte vara så vidare många portionskrabbor utan dom ligger strax under kilot. 
Ostron 19.-st, kungskrabba för 749:- kg. 

Smörrebrödsorterna till helgen blir Rimmad oxbringa med senapskräm, Varmrökt laxröra med äpple och Brie De Meaux med hemkokt äpple & calvadosmarmelad. 
Också bra om du bokar, trodde Tove skulle börja gråta i fredags när jag inte sålde dom paketvis utan brickvis på 20 st på varje;).. 
Men så blir det när dom är goda/vackra!

I övrigt så har Jonas kokat en krämig fisksoppa på jordärtskocka/purjolök där du tillsätter fisken och toppar med handskalade räkor. 
Serveras med  vårt hembakta bröd som också är med i paket.
2 portioner för 250:- färdigpackat och klart.
Perfekt lördagslunchmat, kanske med ett glas vin? 
Bourgogne Blanc, Kimmeridgien med artikelnummer 5521 för 119:-. 

Annars har vi  torskloins, tjocka fina filéer utan slag som vi har marinerat i kaprisolja,vitlök och persilja. 249:- kg. 
Kände att vi var tvungna att hitta på något skoj, tycker jag tjatar samma saker om och om igen… 
Till det var det gjorts en bakad tomat/champinjon & persiljesalsa som jag tycker du serverar varm till den bakade torsken.
Servera med vår rödvinssås och drick en amerikansk Pinot Noir till, fick en ny favorit i helgen.. 
District 7 med artikelnummer 6578 för 125:- pengar. 
Verkligen jättegod!
Eller välj ett kraftigare vitt och servera med aioli kanske? 
Zecci från Italien med artikelnummer 2478 för 109:- 

Ja annars finns det av allt, fiskdisken kommer bullas upp när bilen från Smögen kommer i morgonbitti. 
Kanske göra en god Moule till helgen? 
Äsch kom förbi så ska jag nog se till att du blir mätt!
Till dessert i helgen har Tove gjort en ostkaka med mandel som vi kommer servera med vispad grädde och rårörda skogbär. 
2 portioner för 95:- 
Var tvungen att provsmaka till lunchen idag, kolla in bilden. Precis lika god som den ser ut!

Sen finns det kolapajer, citrontarter, chokaldtryffeltårtor och godbitar. 
Precis som vanligt! 

Men glöm inte boka framförallt skaldjur & kroppkakor.. 
08-640882 ringer du så lägger jag undan din mat. 

Här är även länken till våra julbord som nu börjar bokas på. 
I nästa vecka så borde också nyårsmenyn bli klar!

Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms