God jul go vänner!
19th december 2019Hej på dig!
Nu råder bråda dagar vill jag lova…
Men så skoj och så skoj med alla nya vänner som strömmar till.
Välkomna till vårt dårhus ska jag säga.
Kände att ett brev i måndags var ganska överflödigt, tjatar ju ändå bara julmat just nu..
På lördag eftermiddag kommer jag stänga ner beställningsformuläret som ni är så väldigt duktiga på att använda måste jag säga.
Jag har redan stängt ner ett par saker redan så för att försäkra dig om att få just det du vill ha rekommenderar jag att boka.
Endera där eller ring mig på 08-6400882.
Och för dig som jobbar i närheten och går på julledighet på fredag ska jag säga att allt håller mer än väl fram till jul/nyår om du vill passa på att handla när du är i krokarna.
Det är också extra viktigt att boka dina skaldjur till jul.
Det kommer färska räkor på fredag men jag anser inte att dom är fräscha till tisdag så vad jag kommer att göra är att jag fryser in dom när dom kommer så tinar du dom bara sakta i kylen till julafton.
Svensk hummer kommer det för 1300:- kg, trodde det skulle bli dyrare faktiskt.
Hummer från Canada för 320:- st, räkorna kostar 60:- hg.
Stora havskräftor för 980:- kg och dom lite mindre sk mellanstorlek för 780:- kg.
Kungskrabba 810:- kg, blåmusslor 85:- nätet samt ostron Fine De Claire för 19:- st.
För dig som ska grava lax/strömming och lägga in sill börjar det bli hög tid.
Jag har allt som behövs för det.
Och om du är lat som jag har du ca 20 sorters färdiga sillar/strömmingar.
En ny sort för i år är en supergod saffran/chilisill.
Klar favorit hos mig.
Det finns en drös olika laxar också, gravad, rimmad, varm & kallrökt, inkokt samt färsk lax.
Alla sorter finns uppradade på beställningsformuläret, mailet är långt nog som det är…
Det kommer hem mer kokt skinka från Sala under dagen, 210:- kg och då får du griljera själv.
Finns även färdig griljerad både hel och i skivor.
Det gjordes en ny laddning med senap i veckan så glöm inte den!
Julkorven är klar, den står dessvärre inte på formuläret så skriv bara i övrigt raden så lägger jag undan. Ca 3-4hg´s korvar som ligger i sitt spad som du bara värmer korven i.
Leverpastej tillverkas också just nu, bra att förboka.
Köttbullar & prinskorv verkar det vara läge att boka också…
Samma sak gäller vörtbrödet, ifjol när Nat skulle gå ut med det varma brödet från ugnen genom butiken var det slut innan hon hann fram till brödhyllan.
Helt galet men håller med, nybakat varmt vörtbröd med massor av smör på kan vara något av det godaste som finns…
Julgodis samt Sivan´s julostar är bra att boka, just nu har jag ca 10 kvar att sälja.
Gäller även hennes långlagrade cheddarost, inga större mängder kvar och hinner inte få hem mer.
Sassa från InBloom kommer ställa in buketter med 3 amaryllisar och grönt (kan tyvärr inte speca mig närmare för jag är galet dålig på grönt just från blomsterbutiker…) för 300:- buketten.
Väldigt prisvärt måste jag säga och jag vet att dom kommer stå sig över nyår också!
Men bokar du mat så säg till om bukett också.
Om du vill ha ett komplett julbord på julafton kommer jag sätta ett sista datum för att boka vilket blir kl 15 på lördag.
I ren och skär självbevarelse drift och jag är även stenhård på minst 10 personer. Ingen pardon, lika för alla!
Som vanligt pekar jag med hela handen, inte lätt att vara kund här som sagt….
Har kanske inte så mycket mer att komma med mer än att butiken kommer bågna med julmat samt att det är öppet mellan 10-15 på lördag & söndag.
Den 23:e mellan 10-18 men du som är riktigt rutinerad kommer ju på innan dess;)
Sen kör vi bara ett litet nyårsrace med nyårsmenyer och så har vi betat av ännu ett fantastiskt år.
Säger som Ullis ”Åren går och vi blir bara snyggare och snyggare med åren”
Med det säger jag
God Jul och ett riktigt Gott nytt år och tack som tusan för detta år!!
Kram Pernilla som nås på 08-6400882