Då var julveckan här!

18th december 2017

God morgon gott folk!

Ja då kom julveckan, precis som vanligt som en smärre chock över att december bara swishat förbi. 

Ska börja med att säga att jag är ledsen att jag gjorde en liten teaser på Facebook under helgen.
Calle gjorde julkorv som jag filmade som många var inne och ville handla men den rackarns korven behöver ju ligga i saltlake ett par dagar.. 
Vill du ha julkorv till julen är det bra att boka.
Vad som också är extrabra att boka är Sivans Julost som är röda vaxade ostar på ca kilot, fetthalt på 32% och ganska milda men gör sig toppen till den salta sillen.
Sivans cheddar, lagrad i 32 månader och sitter på tungan lääänge.
Rocklunda skinkan & Ullis senap bör också bokas.
Samt Calles leverpastej…. 
Efter att ha räknat av beställningarna igår är detta dom varor som jag vet kommer ta slut om du inte har förbokat. Annars har vi bullat upp hårthårt med laxar, sillar & strömmingar.

Just det, ska du ha skaldjur till jul är det bra om du bokar! Har förbokat en del svenska humrar som kommer kosta 1190:- kg. 
Boka alla skaldjur när du ändå är på G. 

Och vörtbröd för guds skull! Ifjol bakade vi så ugnen nästan la av, sen när vi skulle lägga ut brödet på brödhyllan ryckte ni åt er så vi hann inte ens att få upp brödet på hyllan.. Bra om ni bokar det så vi kan få ett hum om hur stor sats vi ska sätta..  Och hur dags jag ska gå in och börja baka bröd.. 🙂

Vill du ett  färdigt paket så är ju julborden ett perfekt alternativ. Är det något du saknar där kan du ju alltid lägga till det själv. Säg bara till och om du bokar via hemsidan så skriver du det i övrigt raden. 
Även om man är 8 personer så vet jag att det blir mer prisvärt ändå att boka för 10 för då får man precis lagom med mat och slipper äta sillsallad fram till påska.. Det blir så klart lite extra men inte så man baxnar.

Man kommer in i butiken, köper på sig, är lite småhungrig och tycker det ser snålt ut så man tar en liiite större burk än man kanske behöver.. 
Jag vill så klart sälja men det är så himla dumt att köpa mer än man behöver, slänga mat får man inte då kommer jag och tar dig i örat! 
Och som sagt, man tröttnar på att äta julmat i flera dagar hur gott det än må vara. 

Men som sagt, boka din julmat i god tid. 
Vi håller öppet som vanligt fram till lördag och den 23/12 är det öppet till 17. 
Det mesta julmatsväg håller sig som bekant mycket bra så ett tips är att handla i lugn och ro i mitten av veckan. 

Luncher har vi denna vecka, i nuläget har vi bara skrivit fram till onsdag men det kommer uppdateras under dagen. Det vanliga sortimentet finns alltid. 
Vet inte hur länge ni jobbar den här veckan så vi kommer göra färre portioner så bra att höra av sig även där.. 
Veckans lunch

 

Nyårsmenyn är något som också är bra att boka upp sig på. 
Ja allt är faktiskt lättare för både mig och dig om du bokar. 
Jag får en fingervisning om hur mycket jag ska ta hem. 

Det är lite lättare att köpa på sig mer till nyår för koka skaldjur går lite fortare än att grava lax. Svårt att stressa på gravningsprocessen. 😉
Så är det slut så är det slut, ska ju verkligen försöka så det inte händer men känner man att det är något som man verkligen inte kan vara utan så boka!
För något år sedan fick jag en sån utskällning av en man som kom in en kvart innan vi stängde för att lutfisken var slut.
Själv var jag ganska glad att den var slut så precis lagom så men han tyckte det var skandal!
Jag hade aldrig sett honom innan och definitivt inte efter! Han drog igen dörren så rutorna skallrade! 

Nä du, nu måste jag sätta fart och jobbjobba. 
Ska köra iväg en drös med jultallrikar via aptit.se  
Bokas till kontoret för en god jullunch. 
Det är också ett tips faktiskt, boka via aptit innan du går hem på fredag. Skriv i övrigt raden att det ska ätas på julafton så ser vi till att packa det så du får plats i kylen. Du slipper trängas och får det kört till jobbet! 
Och givetvis håller sig allt till julafton, du behöver inte känna någon oro för det!

Kram på er säger Pernilla på Hammarströms som hoppas jag hinner skriva en rad eller två på torsdag! (fatta mig kort är som bekant men absolut sämsta gren… )

08- 6400882 ringer du eller svarar på mailet om jag ska lägga undan något!