Black Friday…

28th november 2019

Hej!

Black Friday? 
Så tusan heller… 
Ondgjorde mig över ”Singelsday” häromveckan men det här det är snäppet  värre… 
Den 18 november(tänk så mycket bra som hände då;) ) 1910 försökte suffragetterna ta sig in i parlamentet för att kämpa för kvinnliga rättigheter och demokrati. 
En fredag som efter det började kallas Black Friday.. 
Att ta begreppet Black Friday och göra till en shoppingdag känns en smula smaklöst.. 
Kunde man inte ta ett annat namn åtminstone?
Var inne på att höja priserna med 10% och sen skänka 20% av hela försäljningen till Barncancerfonden i stället.. 
Fast kanske taskigt om du inte själv får välja om du ska skänka pengar? 

Nä nu har jag gnällt nog… 
Det är ju första advent på söndag så det ska vi ju fira tycker jag.
Första julbordet gick i väg i går så nu är det bara att dra på sig dom snabba skorna.

Fått hem Durocskinka från en gård utanför Uppsala som drivs av Erik-Jan Vilen. 
Grisarna föds upp på spannmål och ärtor som allt odlas på gården. 
Kostar 210:- kg och bra om du förbokar om du vill ha skinka inför jul. 
Hemgjorda senapen är klart 65:- per burk. 
Nat ska baka vörtbröd sen behöver man knappt något mer om du frågar mig… 
Tove har gjort pepparkaksdeg som vi säljer för 65:- frp som du kan skiva eller kavla ut och grädda av. 
Finns färdiga kakor för er som inte orkar baka  men då går du också miste om den fantastiska doft som sprider sig hemma. 
Bättre än vilket doftljus som helst;) 
Sätter ett bra pris på Stiltonost för 398:- kg att kleta på pepparkakorna. 
Får hem första laddningen av Sivan´s julost under dagen också.

Smörrebröden går i jultappning även dom, 
Julskinka med hemgjord senap
Saffranssill som är en av nyheterna i år sen blir det en blåmögelost på frukt & nötbröd. 
3 st för 130:- 
Saffransbullar för 35:- ska det också bakas samt det blir en dessert med choklad & hjortron. 

Är du ute och promenerar något i helgen kan jag tipsa om att gå förbi Gunilla i Götgatsbacken och hennes Pop-upbutik Julkulan som säljer julkulor. 
Var där och köpte en fin krabba & en avocadokula häromdagen. 
Måste man ju så klart ha;) 
Fick hänga i Sassas fina krans som hon gjort till oss, Sassa tvärsöver gatan på InBloom
Årets mistel är uppe nu också, just saying… 
Även den från InBloom som håller söndagsöppet nu fram till jul. 
Det gör dessvärre inte vi men har öppet den 22/12 mellan 10-15..

Men för dig som inte vill kicka igång julen redan nu har vi bra pris på sejrygg för 250:- kg samt koljafilé för även den 250:-. 
Ullis håller  på och gör piggvarsfärserade rödtungsfiléer som vi kommer servera med sparrissås samt räkor. 
2 portioner för 220:-. 
Det finns även Moule marinier med surdegsbaguette samt Boeuf Bourgignon med potatispuré för 220:- och då för 2 personer… 

Äntligen är nyårsmenyn klar också, komplett med vintips från Handpicked men kom ihåg att dom vinerna är på beställningssortimentet… 

Nä du nu är mailet långt som det är men vi kommer så klart bulla upp hårt med både mer kött och fisk samt skaldjur till helgen.. 
Personligen bävar jag lite inför morgondagen då det är Calles sista dag.. 
Du kommer hitta mig rödgråten, redan gråtit  fyra fem ggr.. 
Kram säger Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882