Äntligen var det dags!

15th september 2021

Hej på dig!

Allt väl? 
Här rullar det på, krabborna har just rullat in och ska snart kokas så borde ha att sälja sent i eftermiddag. 
Som ni har längtat;) 
Jag också ska erkännas, jag gillar ju hösten med alla skaldjur som bara blir bättre och bättre ju kallare det blir i vattnet. 
Festade loss på en fransk hummer i helgen, rackarns gott det också!
Gått ner lite i pris sen förra veckan, kostar nu 950:-. 
Vill du ha skriv bara i formuläret vilken storlek du önskar. 
Samma sak gäller krabban. 
Och glöm inte alla såser som är det måste min värld till skaldjur. 
Senapkrämen som vi gör som jag personligen gillar bättre än den klassiska hovmästarsåsen som jag tycker blir lite för skarp. 
Båda sorter finns så klart men du, västerbottenostkrämen gör inte heller bort sig till krabban. 
Att fylla glaset med är ju riesling det optimala skaldjursvinet. 
Har lite olika förslag som tex Johannes Leitz Magic Mountain som finns på dom flesta bolag med artikelnummer 70626 för 159:- bagis. 
På den tillfälliga hyllan finns även en Grüner Veltliner Schmelz Pichl point för 189:- som har artikelnummer 95521
Eller om du vet med dig att du ska äta krabba någondag framöver kan jag verkligen tipsa om Caravaglio Infatata som är i beställningssortimentet med säljstart den 20/9. Boka ett par flaskor när du ändå är på G? 
Mycket vintips blev det men det är okej va? 
Ska säga att alkoholfria alternativ från Johannes Leitz finns i butiken också.. 
Rädd att framstå som en riktig suput i bland men dricker hellre lite men gott-gott.. Precis som med mat, ja jag är sjukt bortskämd jag vet.. 
Ska jag sluta tjata vin och krabbor nu och försöka återgå till det andra sortimentet? 
Helgkassen blir först en bohusbakelse som är en röra på räkor, stenbitsrom & krabba lindad med kallrökt lax och ligger på kavring för 85:-. 
Ullis har kokat skaldjurssoppa för 59:- hg, glöm inte surdegsbaguetten till soppan. 
Till varmrätt blir det en halstrad rödingfilé  karl-johanrisotto smaksatt med massor av parmesan & vittvin. 
165:- pp och till det har jag ett annat vintips (kunde inte låta bli) Lioco Sonoma Chardonnay med artikelnummer 90298 för 219:-. 
Lite dyrare men vad tusan det är ju vecka 37 och det måste vi ju uppmärksamma eller hur? 

Vi fortsätter med kräftor så klart ett tag till, butikskokta för 490:- kg eller om du vill ha vårt paket med 1 kg kräftor, valfri sås, valfritt bröd samt västerbottenostpaj och Op & kumminmarinerad prästost för 690:- och är då lagom för 2 personer. 

Smörrebröden den här veckan innehåller skagenröra smaksatt med pepparrot, parmaskinka med kronärtskocka samt dagens ost med körsbärsmarmelad på frukt & nötbröd. 
Kostar 140:- för alla tre sorter. 

Ska få hem mer entrecôte från finland den där Premium selected, kul att flera av er hört av er och varit nöjda. 
Sen blir det lite mer Durockarré från Dalsland, min ny favorit. 
Bakas länge på låga grader. 198:- kg kostar karrén, väldigt prisvärt för riktigt bra kött. 
Havets wallenbergare ska det bli också, tänkte när vi ändå gör till en av alla cateringbeställningar kunde vi göra lite extra till er också. 95:- styck kostar Wallenbergaren. 
Det börjar rulla på med cateringarna (heter kanske inte så men) igen vilket är så kul. 
AW-tallriken säljer på och den går ju att boka enkelt via aptit.se
och godsmak.se

Tove ska göra lite olika äppledesserter i helgen bland annat en Tira Mi Su med calvados i glas för 85:- samt en äppelmandelkaka med kanelfrosting för 65:- . 
Nä nu får det vara bra, boka på nu via formuläret eller ring mig på 08-6400882 
Vi hörs!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk