Vips så kom faktiskt julstämningen till Pernilla

29th november 2018

Hej!
Och i ett nafs fick jag faktiskt lite julstämning. 
Kanske för att champagne/hummer/merlotgranen kom upp i butiken igår. 
Och mistlarna så nu är det bara att komma och pussas.;) 

Tänkte köra lite adventstema i helgen så jag hoppas innerligt att du också är lite julsugen? 
Helgens smörrebröd blir då griljerad julskinka med hemgjord skinka på hembakt vörtbröd. Kommer även ha julskinka & vörtbröd i lösvikt. 
Tar även hem några Nibbleskinkor till helgen 295:- kg och är kokt så du får griljera den själv. 
Ullis senap för 75:- burken finns också. 
Fast kanske snålt med en sort smörrebröd så vi kör även med gubbröra samt ädelost på hembakat Epiche Pain toppat med äpplekompott smaksatt med kanel. 
3 st för 110:- som vanligt. 

Sillar & strömmingarna börja bli klara så det kommer vi fylla på med. 
Även sillsallad och rödbetssallad. 
Calle ska göra köttbullar i dag så det får vi ju sälja också. 
Leverpastej kommer det också, 85:- st. 
Världens godaste om jag får tycka lite. 
Den kan det verkligen vara läge att beställa inför jul. …
Finns så klart med på beställningsformuläret
Kanske rör till det lite för mig själv när jag säger att du kan boka på din befintliga beställning allt efter som, skriv bara en notering om att du har en beställning sen innan. 
Så fixar jag det. 
Det bokas på bra med julbord och för er som ska ha tillställning på jobbet och inte vill äta det fixar vi det också så klart. 
Den buffén med Svenska smaker säljer nästan lika bra som julbordet för att inte tala om skaldjursbufférna…

Nyårsmenyn är äntligen klar, med vintips och allt. 
Bara att boka, tycker det låter väldigt bra om jag får säga det själv… 

I fiskdisken blir det fin hälleflundrafilé för 398:- kg. 
Stekt, grilla, koka, baka i ugn, äta rå.
Tacksam fisk som man verkligen kan göra precis allt med. 
Det finns lite olika ”kryddsmörer” (heter det knappast men du hajar vad jag menar…) 
Tomatsmör, örtsmör samt ett brynt smör smaksatt med soya. 
Gör sig toppen till fisken. 

Kommer även piggvar från smögenbilen i morgon, 235:- kg. 
Gör sig bra i ugn på 100 grader per kilo samt man räknar 1 kg för 2 personer. 
Alternativt att stycka fisken i portionsbitar på ben och steka i smör. 
Mycket smör, när du haft i smör så du nästan skäms har du i en rejäl klick smör till! 
Vinkla pannan när du steker fisken och ös den med smöret så du får en krispig yta. 
Fega aldrig med smöret! Och ingen kommer ihåg en fegis! Två favoritcitat som används ofta av mig.. 

Krabban är då slut för säsongen, i alla fall hos oss. Kanske finns i dom andra butikerna men här är det över för nu. 
Kommer sakna världens bästa skaldjur men har ätit galna mängder denna höst så det får räcka;) 
Hummer från Irland för 899:- kg, hummer från Canada 289:- st. 
Stora havskräftor för 498:- kg, kungskrabba för 749:-kg. 
Räkorna kommer kosta 39:- hg

Väntar på Sivans ostleverans, borde komma under dagen… 
Julknäcke, julostar, cheddarostar och pepparkakor kommer det. 
Bland annat, minns knappt vad jag beställt… 
Vi har bakat massor av saffranskorpor, packat julgodis. 
Jag ät kanske lite för många mintkyssar häromdagen men sånt som smakar tandkräm räknas inte som sötsaker väl? 
Kristallklar Pernillalogik… 
Sivans ädelost kommer det, servera på pepparkakor och toppa med lite fikonmarmelad. 
Eller Toves Epiche Pain som är ett kryddbröd som är perfekt till julostarna. 
Har bra pris på Almnäs Tegel för 298:- kg (ord 498:-) har kallats för en svensk gruyere. Kan bara hålla med, väldigt god. 

Tove ska göra en vaniljpannacotta med glöggkokta fikon och kanelrostade nötter. 
Finns kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtorna förutom alla skorpor och allt julgodis. 

Sassa har försett oss med mistlarna, vår fina ”enjulgran” och hon håller för fullt på att göra fina julkransar. 
Glöm inte slinka förbi henne när du hälsar på mig. 
Nog bra att beställa julblommorna också.. 

Drack lite vin igår så orkar inte ens tänka på vin idag så denna vecka blir du snuvad på ditt vintips… 
Vissa här på firman stängde flera av söders barer, glad att jag var så pass duktig att cykla hem i tid. 
Men kanske fokusera på glögg i helgen? 
Jag gillar Goder Afton med artikelnummer 90269 för 85:- kr. 
Vad du än gör köp inte Dufvenkrooks körsbärspralin. 
Jag älskar körsbär i alla former men det kan ha varit något av det äckligaste jag druckit… 

Ja och som vanligt är det bra om du hör av dig för att boka din helgmat. 
Svara på mailet eller ring 08-6400882