Black Friday så jag höjer priserna…

22nd november 2018

Hej!

Black Friday?! 
Vad är det för jefla dravel?!
Nu låter jag så där grinig igen men kommer vi inte konsumera nog här framöver? 
Jag kör någon form av grå shoppingfredag varje vecka här så jag kanske inte är bättre jag…
Men att smyghöja priser för att sen sänka lite känns inte helt okej eller? 

Lurade jag dig i måndags? 
Skickade länkar på allt annat utom luncherna som kanske är det mest väsentliga på måndagsmailet?;) 
Tur att ni är rådiga och hittar själva till hemsidan vid det här laget. 

Denna vecka blir det nog sista veckan med krabborna, har ju insett att det är första advent nästa helg så nu börjar julfokusen här hos oss. 
Kommer göra en massa godsaker med lite julinspiration då. 
Passa på, ring gärna och boka din krabba!
Annars är det bra pris på havskräftor, 420:- kg. 
Färska räkor för 38:- hg. 
Fått hem mscmärkta ostron för 12:- st (inget jätteparti så även där bra att boka..) 
Irländsk hummer för 899:- kg och från Canada 289:- st. 
Låter ungefär som förra veckan skulle jag säga… 

Charkarrangemanget fortsätter, tryffelsalami,parmaskinka, oliver, tapenade, kronärtskockskräm och en massa goda ostar. 
Vi ska baka ett parmesan & vitlöksbröd att servera till. 

Hel piggvar från Smögen för 249:- kg. 
Bakas bäst av i ugn på 100 grader i en timme per kilo. 
Alltid gott att servera med smör till så denna vecka ska det göras ett örtsmör, ett som är brynt med soya samt ett tomatsmör. 
Baka en drös goda grönsaker som zucchini,tomat,vitlök och aundergine till och servera med smöret. 
Jag har ju snöat in på Pinot Noir så tipsar om det till piggvaren också, Gardo & Morris med artikelnummer 6292. 

Calle har gjort tonfiskbiffar för 69:- stycket som du grillar eller värmer på i ugnen. 
Biffarna är kryddade med BBQ och till det ska det friteras sötpotatis och en rostad majssalsa.
Det ska göras en rökig BBQmajonnäs för något att dippa i måste vi ju ha!
Nu har tyvärr våra varor från Martin & servera kommit på villovägar så salsan blir kvar först i morgon;) 
Där passar sig kanske öl bäst, en blond Leffe med artikelnummer 1659 för 20:- pix. 
Annars kanske en chardonnay gör sig bra, Chateau St Michelle med artikelnummer 6447 för 119:-

Tove ska göra smörrebröd och smaker denna vecka blir Husfrusill med gräslök, Currykyckling med rostad lök samt Varmrökt torsk med örtkräm. 
3 st för 110:- bagis. 
Så skoj att det blivit så populärt.
Kan förstå varför, dels galet goda och enkel fredagsmiddag när man är trött.. 

Till dessert har hon också gjort en ”Blondie” motsatsen till brownie dvs på vitchoklad serveras med hjortron. 
Kommer även en ÄppelTiramisu som är smaksatt med päronkonjak. 

Sassa på InBloom har bullat upp med amaryllisar i ”snittform”. Dock inga röda utan det får vi vänta lite med… Typ till nästa vecka kan tänkas. 
Finns visst också amaryllislökar av extraextra kvalité. 
Borde väl vara lagom att plantera nu? 
Sväng förbi henne i morgon när du hämtar upp din kasse. 

Nä blir inte roligare än så här men både fiskdisk/skaldjursdisk/ostdisk kommer vara hårt uppbullade tills i morgon!

Skickar länk till hemsidan här också där du kan scrolla runt bland julbord/nyårsmenyer och beställningslistor inför jul. 
Nyårsmenyn är klar det kommer dock vintips snart… 

Ska även säga att på aptit.se finns alla julbordsalternativ uppradade så du kan boka till jobbet smidigt. 

Och du, strunta i att shoppa något bös du inte behöver i morgon… 
Fast det gäller så klart inte mat då;) 
Vi ses, kram Pernilla på Hammarströms