Torsdag…

19th oktober 2017

Hej!

Jaha då var det torsdag, igen.. 
Och vi har i sedvanlig ordning bullat upp hårt med godsaker. 
Vi pratade om gamla klassiska recept häromdagen och då kom ”Hummer Thermidor” upp. Det har jag aldrig ätit så det var vi ju tvungna att göra;)
Så nu till helgen blir det av, det är ,för er som inte är bekant med detta, hummer som man delar, gröper ur och gör en varm ”stuvning” (lät ju inte så bra inser jag just men det är vad det är, med champinjoner, tomat och schalottenlök samt konjak. Allt toppat med ost för att gratineras i ugnen. Övervärme på ugnen tills hummern fått färg. Servera med vårt gruyerebröd.
149:- halvan kostar hummern.
Att ha i glaset tycker jag du ska ta en Gruner Veltliner Langenlois för 119:- bagis och har artikelnummer 2699. Väldans gott vin, drack det i helgen som var.

Ja som vanligt har vi gjort en drös med mat till helgen..
Ullis har just gjort tonfiskbiffar som är kryddade med tomat/ oliver & vitlök.
Rosta potatis, värm biffen och servera med citrusaioli.
85:- st kostar tonfisken. Drick Hugel Gentil från Alsace till med artikelnummer 2108 för 115:- kr.

Kanonfin bergtunga för 189:- hel fisk. Körs bäst i ugnen på 100 grader i en timme per kilo. Behövs knappa kilot för 2 personer.
Bra tumregel med alla plattfiskar är att köra på låga grader i längre tid. Alltid bäst och perfekt på helgen när det finns lite mer tid för matlagningen. 
Kummelfilé för 169:- kg, görs sig bäst i stekpannan. Har gjort saffransaioli som passar fint till. Ganska ”kraftig” fisk som pallar med kraftigare smaker.

Cornelia gjorde ju smörrebröd som ni kanske såg till förra helgen, ni som följer oss på dom sociala medierna som FacebookInstagram såg nog det. Vilken succé! Härligt när ni kunder ”torråt” i butiken i väntan på er tur.. Ibland skulle jag allt vilja ha några ståbord och kunna servera ett glas bubbelvin… Hur som helst måste det ju göras om den här veckan. Connie ska göra smörrebröd med skagenröra, kallrökt lax & pepparrot samt en med rostbiff & curryremoulade. Ska även lite fint förtydliga att vi inte har möjlighet att ta bokningar via Facebook och Instagram utan man måste höra av sig via telefon till butiken. Jag lägger upp saker men kollar aldrig under dagens gång.. 08-6400882 ringer du om du vill ha något.. 

Det kommer lammstekar i morgon, kostar 398:- kg och ska vara urbenade och nätade så bara att krydda på. Ödsla med vitlök/rosmarin. Servera med vår rödvinssås och rosta jordärtskockor till. Klar ”Pernillafavorit”. Kommer även entrecóte som kommer kosta 598:- kg. Gör ett gott rostat vitlökssmör till kanske?

Skaldjur i massor finns det också, ungefär samma priser som förra veckan. Irländsk hummer 598:-kg  Canadahummer 250:-st. Färska räkor för 37:- hg, havskräftor vet jag inte riktigt vad dom kommer kosta än.. Ledsen. Fortsätter så klart med krabborna, kanonfina är dom. 
Det puttrar även just nu en havskäft & räksoppa på spisen. Köp gruyerebrödet till soppan, kommer bli en succé. 
Glöm  inte överhuvudtaget att säga till om bröd när du beställer din mat. Har en tendens att ta slut på fredagarna. 

Cornelia ska göra blåbär/mandelmasse/citronpajer. Och även jordgubbs & vaniljpajer med smul. Finns vaniljvisp att servera till. Ljumma på pajen lite för  bästa resultat. 

Ja som sagt, det är som vanligt, man behöver inte gå hungrig den här helgen heller. Själv blir det Hummer Thermidor med en österrikare i glaset. Kan ju inte bli fel!
Håll utkik efter mailet i nästa vecka, släpper ”nog” nya datum för ”Öppna bordet” i november. Ska bara stämma av ordentligt med Ullis.. Men håll koll!

Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms 

Just det, julborden är färdigskrivna som jag utlovade… Klicka på länken till vår ”Julsida”

Alla olika julbord som vi har att erbjuda.