Tonfisk & havskräftor samt dom hårt efterfrågade Rockefellerostronen…
21st mars 2019Halloj!
Allt väl?
Anar att du kanske börjar bli som jag?
Tar varje chans till ett litet glas bubbelvin?
Med tanke på alla förfrågningar på Rockefellerostronen som vi hade för någon månad sen börjar jag tro det.
Vi ger efter så till helgen blir det av.
8 ostron med spenat, charlottenlök och créme double och toppat med riven vällagrad ost för 200:-
Gratineras och serveras med det lilla glaset med Cremant de Loire Brut för 99:- med artikelnummer 770201. En nyhet som visst ska vara mycket prisvärd.
Fine De Claireostron i ”vanlig form” för 19:- st.
Kanske blanda lite?
Vi kommer även ha lite olika varianter på havskräftor i helgen dels vanliga nykokta här i butiken av mellanstrl för 490:- kg samt storstora för 690:-. Gillar när dom är stora som humrar…
Krämig havskräftsoppa och till det ett kuvertbröd som är smaksatt med parmesanost.
39:- hg kostar soppan.
Ska även göra en liten förrätt på havskräftsstjärtar, krispiga äpplen, citron picklad fänkål i glas med ett rågbrödschips.
Där kanske vi ska dricka Gerard Bertrand Picpol de Pinot med artikelnummer 7917501 för 109:-
Annars har jag irländsk hummer i veckan, absolut mest prisvärda, 849:- kg.
Väldans gott!
Finns även hummer från Canada för 310:- st.
Norska räkor för 39:- hg.
Också väldans goda just nu..
Blåmusslor för 85:- nätet och om du inte pallar göra egen Moule finns det klart, förpackat i portioner om två för 220:- med tillhörande bröd.
Hjärtmusslor för 189:- nätet.
Bra om du bakar dina skaldjur precis som vanligt…
Tonfisk mscmärkt för 298:-kg (ord 440:-) blir det bästa i fiskdisken denna helg. (Givetvis finns det fortfarande skrei i alla dess former)
Till tonfisken har vi ju alla godsaker som mangosalsa, picklad rödlök och Sean Connerykräm att servera till.
Ullis har även kokat en ratatouille som blir god till tonfisken.
Koka lite ris, ”ratta” och en klick aioli till din lätt halstrade tonfisk.
Och se nu till att inte steka fisken för länge, kärnan i fisken är superviktig så den inte blir torr.
Låt tonfisken vara framme lite innan du steker eller grillar den så kärnan som man måste ha inte blir kylskåpskall..
Till tonfisken med ratatouille tycker jag du ska dricka Zecci från Italien med artikelnummer 2478 för 109:-.
Tove har gjort smörrebröd och helgens sorter blir Gubbröra (finns även i lösvikt)
Kyckling med curry samt en blåmögelkräm med aprikos/fikon & pistagenötter.
Ett kit om 3 för 130:- kr.
Desserter till helgen blir vitchoklad/punch/blåbär och björnbär i någon form.
Samt Radiokaka med lite lakrits, kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta och godbitar finns det också.
Ja som i sedvanlig ordning blir butiken sprängfylld med godsaker, Sassa på InBloom kommer också fylla upp sin blomsterbutik med tulpaner i alla dess former till helgen.
Så när du slinker in hos mig i helgen så slinker du över gatan och låter dig inspireras av hennes vackra blomsterbuketter.
Får vara bra så här, håll som vanligt utkik på sociala medier där det kan dyka upp fler tips..
Och kika gärna in på hemsidan, kommer snart upp lite nyheter där…
Ring mig på 08-6400882.
Som du vet vid det här laget är det alltid bra;)
Kram och trevlig helg säger Pernilla som ska till Trosa med två av mina bästa vänner och dricka bubbelvin.
Värsta lyxen att kunna kidnappa mammorna från sina barn i ett dygn..