Tjohooo äntligen bra skaldjurspriser
2nd maj 2019Hej på dig!
Jag gillar veckorna när det liksom blir fredag två gånger..
Hade fullt sjå i tisdags med den bonusfredagen som det då blev.
Härligt med tabberas 2 ggr på en vecka.
Räknar med att det kommer hända i helgen också då det äntligen blir skaldjur till bra pris.
Har varit så knasigt den här vintern, priserna har varit osedvanligt högahela tiden..
Men denna vecka blir det väldigt bra pris på bland annat havskräftor, stora för 360:- (598:-) och mellansorterade för 298:- .
Räkor från både Norge och Smögen 350:- för ett kilo och under kilot 380:-.
Hummern ligger kvar på 290:- st vilket också är bra pris.
Nat ska baka hederliga Pain Riche som det heter i Sverige.
Det var när Tore Wretman tog in baguetterna från Frankrike och då jobbade på Riche som namnet Pain Riche kom till.
Onödigt vetande A la Pernilla, kan knappt säga vilket styre det är i Polen men vem som uppkallat dom svenska baguetterna det kan jag…
Har gjort en klassisk Rhode Island också som inte har ett dugg med ön att göra utan också ett påfund av den gamle Tore.
Som sagt en runda Trivial Prusuit med mig och du klår mig lätt;)
Ostron, kungskrabba och blåmusslor finns det också om du vill.
Vill du så kan du få låna platåer och is?
Alltid ett extra trevlig sätt att servera sina skaldjur på.
Bara du kommer ihåg adressen där platåerna bor.
Lite vin ska vi väl ha i glaset också?
Grand Cru Riesling med artikelnnummer 2105 för 159:- pix kanske?
Rieslingen som funkar med den tyska vita sparrisen också.
298:- kg kostar sparrisen den här veckan.
Förutom den klassiska Hollandaisesåsen ska vi slå en på ramslök igen.
Tog ju slut i ett nafs i tisdags.
Annars blir det torskrygg från Norge, dock inte skrei för den säsongen är över nu.
398:- kg och till det har Ullis kokat en rödvinssås som hon smaksatt med sherry & anklever…
Vilken tur att vi får byta vin då?
Bourgogne Rouge med artikelnummer 547501 för 119:- blir det nu.
Det finns även entrecoté som passar gött till den såsen.
Calles ska göra mer blodpudding men kommer inte före fredag eftermiddag..
Stefan ska fixa moule marineres och där kommer pain richen sig till sin rätt.
2 portioner för 220:-
Tove ska göra smörrebröd och denna vecka blir det med currysill & rostad lök, krämig oxbringa med pepparrot samt morbierost med tomat & vaniljmarmelad.
3 st för 130:-.
Vi har goda alkoholfria öl från Värmdöbryggeri samt Nils-Oscars. Föredrar alkoholfri öl över alla andra sorter eller nja kanske mellanöl funkar men lättöl eller starköl?
”Aldrig på min fot sa sparven” som vår kära kund Biggan alltid säger.
Ska nämna att det kommer finnas en laktosfri broccoli & ramslöksoppa i lösvikt.
Än en gång, Pain Riche;)
Ja jag ska sluta svamla…
Och även en gremolatarisotto med massor av parmesanost..
Tove ska också göra en cocosnötsbavaroise med salt kolakräm och rostad cocos
Limetarte med råsocker blir det också.
Kör bra pris på morbierost som är en kittost med en liten mögelrand i mitten.
329:- kg.
Vi har kokat en ny laddning med tomat & vaniljmarmelad.
Många som saknat..
Svårt att korta ner mailen, kanske kan sluta svamla lite men jag får ju inte med allt annars.
Så du får hålla tillgodo, man har inget val om man vill ha skaldjur till brabra pris;)
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms som mer än gärna ser att du bokar denna helg..
08-6400882
Skickar med en länk till våra cateringmenyer