Tidigt mail den här veckan med en drös olika nyheter…
14th mars 2023Hej på er!
Blir ett tidigt mail den här veckan..
Har fått en lucka och kan dra till Plåten idag.
Ska bli superskönt men hade gärna sett att det var mer fullt ös i butiken.
Lite lugnt just nu på gott och ont.
Fått in ”för” bra killar i köket vilket känns grymt.
Har hunnit få upp Påskens formulär, skrivit fler menyer på cateringsidan samt en nygammal nyhet..
Precis innan pandemin bröt ut hade vi lanserat en order-sida.
En sida där personal på större företag kunde boka sin lunch utan att det behöver vara lunchmöten.
Man klickar helt enkelt i det man vill ha till lunch, betalar med sitt kreditkort eller sitt lunchkort.
Det var det som var lite trixigt att få till men skam den som ger sig.
När du sen bokat din mat skickar vi ett bud.
Vi tar samma pris för lunchen som i butiken och bjuder just nu på budet så är hemskt tacksam om ni är ett gäng som går ihop så jag inte går 350:- back vid varje bokning;)
Har försökt komma ut till större företag men svårt att få iväg länken med maten internt.
Så kan du hjälpa mig med det lovar jag bjuda dig på en lunch eller två..
Här är länken Hammarströms fisk – Leverans av mat till er arbetsplats (hammarstromsfisk.se)
Tänk vad en pandemi kan sätta käppar i hjulet, stängde den sidan på en dag för att sen nästa dag göra formuläret som vi använder oss idag…
Om förra veckans mail var kort blir det längre idag…
Påsken börjar som sagt knacka på dörren, blir en del nyheter i sill/strömmingsväg.
En av strömmingarna med vitlök, zucchini, tomat & olivolja ska vi göra i helgen så ni får pröva den.
En bit baguette och en klick aioli så har du grym snacks innan maten..
Förbokat lammstekar, fårfioler, vaktelägg och gud vet vad.
Påskkassen hittar du också i påskformuläret.
Tanken är där att det är mat för ett par dagar för två personer men kan även byggas om till en liten buffé för 4 personer.
Kika och boka din påskmat i god tid.
Dessa nya stjärnor i köket som är supersnabba, så skönt med fler kock-kockar även att det funkat men så mycket lättare för oss..
Denna vecka kan vi erbjuda kroppkakor, snart blodpudding, kåldolmar samt rullader fyllda med senap/gurka.
Kåldolmar/rullader ligger i gräddsås så bara att värma och servera med potatispuré eller kokt potatis.
Puré finns också klart att köpa i butiken.
Helgkassarna den här veckan är
Hummer/havskräftscannelloni med spenat, purjolök, ricotta & parmesanost 175:- pp
Ankbröst (är bara på stekt på skinnsidan, ganska hårt så får du köra klart ankan i ugnen på 175 grader upp till 55 samt låt vila upp till 60 grader.
Då blir ankan medium, personligen kan jag ta upp den till en 62 grader..
Men nu har du ett ungefär..)
Till det ska vi göra en rödvinssås smaksatt med apelsin, potatis och jordärtskocksgratäng och ett garnityr som jag åt till pärlhöna häromdagen på Restaurang Hybrid.
Supertrevlig restaurang som drivs av Patrik & Lotta som jag jobbade med på Eriks bakficka på mitten av 90-talet.
Patrik vann då Årets kock och Lotta har varit med och slagits om första platsen på Årets kock ett par ggr de sista åren.
Dessvärre ska dom stänga i dagarna, dags att gå vidare men jag hojtar när jag vet vad det blir.
Åter till garnityret som var apelsininkokta gula russin, kapris & gröna oliver!
Så galet gott.
Dessert blir en smördegshistoria med äpplen samt kardemummakräm 85:-
Sen ska det gå en del olika cateringar så blir ett litet misch-masch av desserterna därifrån..
Du får kika när du kommer;)
Norska räkor kommer på torsdag för 36:- hg och fram till dess kör jag 1/2 kilos frysta smögenräkor som jag frös in i lördags för 150:- pix.
Norska havskräftor kommer det också men ring ner för priser..
Smörrebröden den här veckan har smakerna
Skagenröra smaksatt med pepparrot
Parmaskinka med bakade tomater
Dagens bästa ost med hemkokt marmelad
3 st 150:-
Jag verkar ha legat av mig med vinförslagen men nu hägrar Plåten för mycket och brevet långt nog så med det säger jag tack och hej!
Ring ner och boka din mat på 08-6400882
Just det, väntelistan till Öppna Bordet är inte så lång så vill du hamna på den listan messa på 0708296211 med namn, nummer och antal.
Som flest 4 personer..
Jag är tillbaka till nästa vecka från skogen i Dalsland
Och just det igen, hoppas du vågar testa vårt luncherbjudande och jag är innerligt tacksam om du får med dina kollegor…;)