TACK!

6th oktober 2021

Hej och tack !
Vilket fantastiskt firande det blev, så kul att så många av er kom och förgyllde vårt 100 resp 15 års kalas i fredags!
Och tack för alla fina blommor/vin & presenter!
Ni är ju fantastiska. 

Här är det annars en händelserik morgon, Ullis fyller år så nu får vi fira igen. 
Min cykel blev stulen på morgonen och är lite trött efter middag på ”nya” Liberdade som öppnade precis innan pandemin men klarat sig ”bra”. 
Det förstår jag, rackarns trevlig restaurang med mat från Brasilien/Japan. 
Ligger i gamla WC´s lokaler i korsningen Östgötagatan/Skånegatan. 
Vi åt middag med Ola från Sterling White Halibut som ska bistå med hälleflundra till nyårsmenyn. 
Menyn beräknas vara klar i nästa vecka. 
Julmaten ligger dock redan uppe, redan fått bokningar så det känns bra.
Märks att ni börja gå tillbaka till jobbet, rullar på bättre och bättre med luncherna. 
Många som bokar via aptit.se  och godsmak. se 

Priset på svensk hummer har gått ner avsevärt så kostar 990:- kg denna vecka och kommer bli den hummer förutom från Canada som vi har nu. 
350:- stycket kostar den från Canada. 
Lite oklart med havskräftspriset än men räkna på 660:- kg så blir det bara en bra bonus om dom är billigare. 
Inte omöjligt. 
Färska räkorna kostar i dag 35:- hg och dom ska du kanske räkna med blir lite dyrare;) 
Får hem sjöborrar till helgen för 550:- kg. 
Läge att boka, kommer inga supermängder. 

Magnus ska börja förbereda helgkassen denna vecka som blir pankofriterad långa med curryremoulade, potatispuré smaksatt med ärtor samt grillad citron 165:- pp. 
Kör vidare på bohusbakelse i helgen, så poppis så vi tjatar lite vidare på dom. 

Victor på Frankly´s korv var här i fredags och promontade sina grymma korvar gjorda på bla annat Nibble gårdsgrisar utan tillsatser och stoppade i naturfjälster. 
398:- kg vilket är ungefär 140-150:- per paket och lagom för 2. 
Blir även surkål med bacon för 65:- pp och finns rödvinssås att servera till. 
Blir nog en av helgens middagar hos oss i alla fall. 
Finns lite andra sorters korv också, Bratwurst samt Salsiccia Peperonico med chili & svartpeppar och en rackarns kryddig chorizo på lamm. 

Krabborna från Norge blir bara finare och finare. 
Något man verkligen ska passa på att unna sig just nu. 
För er som är lite sena i ”starten” finns det butikskokta hjälmarekräftor i frysen. 
Har lite kvar och är infrysta i halvkilos förpackningar för 240:-st. 
Stor fin rödspättafilé kommer till helgen, kanske göra en klassisk fiskgratäng? Det finns färdig vitvinssås för dig som är som jag… Lite lat;) 
420:- kg kostar spättan. 
För er som missade löjromståget som gick förra veckan eller som jag tycker det är knasigt dyrt kommer jag ha 100 grams burkar med forellrom till bra pris i helgen. 170:-st. 
Funkar också fint att frysa in igen. 

Smörrebröden denna vecka blir med salami på Iberico med färskost/tomat och oliver. 
White Tuna med majonnäs, friterad kapris blir det också. 
Båda produkterna kommer från Salmantinos
Finns fler godsaker från honom bland annat Ortiz tonfiskar på burk (låter inte så kul men är så goda)
Och sen blir det dagens bästa ost på frukt & nötbröd 
3 st för 140:- pix. 

Dessert blir det så klart men inget direkt bestämt än, köpa grisen i säcken? 
Vill få i väg brevet så jag kan fokusera lite på försäkringsärendet och polisanmälan för hojen… 
Ring om något känns oklart eller använd formuläret…

Trevlig helg!

Kram Pernilla som nås på 08-6400882