Ska vi fira några studenter i år?

27th maj 2020

Halloj!
Håller du dig i skick? 
Måste börja med att kolla om du är okej.. 

Vi fortsätter med våra matkassar och faktum med att det rings en hel del om kalastillställningar. 
I vanliga fall är det annars cateringar till alla studenter/vårfester som gäller hårt så här års men det mesta hade avbokats men börjar rulla på igen.
Vill  du  ha någon tillställning i trädgården med kort varsel  om vädret tillåter så kan vi hjälpa dig. 
Har en meny som vi kallar Fix Fox färdigt är en meny som kan fixas strax innan.
Kika på fliken catering här.
Finns även en studentbuffé, nudelboxar som brukar vara poppis i större sällskap, så stora man nu vågar ha…

Vad vi också har börjat fila på är maten till midsommar.. 
Gjort en liten ”Best Of lunch” som man bokar innan och där vi har ett minimum på 2 personer men inget maxantal. 
Samma sak där, man vet ju inte vad rekommendationerna blir. 
Ligger under fliken midsommarmat där du också kan beställa all din andra mat till midsommar. 
Kommer ha utkörning på torsdagen innan dvs den 18/6. 
Precis som föregående år har vi stängt på midsommarafton.

Fått frågan om Pingstmeny/mammameny men tänker att vi säljer var rätt för sig men blir ju en trerätters? 
Vit sparris till förrätt, hummer eller lammrostbiff och sen råcheesecake till dessert?

Färsk kokt vit sparris med rostade hasselnötter och en brynt smör hollandiase till förrätt kanske? 
3 stycken och kostar 149:-.

 Pasta Alláragosta är då hummerrätten.
Det du! 
Nu kanske du undrar vad tusan det är? Det gjorde jag också…
En hummerpasta med färsk pasta, chili, lök, vitlök och parmesan som serveras med vår foccacia 180:- per portion. 
I glaset en chardonnay från Lioco, samma producent som jag tipsade om till Kristiflygaremenyn… 
Artikelnummer 72701. 
Även bra pris på färsk hummer, 249:- st.
Lammrostbiff kryddad med rosmarin & vitlök serverad med krossade stekta färsk potatis, grönsaker samt persiljesmör om du är mer sugen på kött?
180:- per portion 
Glöm inte slinka in till Sassa för en blombukett till mamma också! 
Går att få med budet på fredag och bokas via formuläret.

 En bra mellanrätt som sen kan kompletteras med den vita sparrisrätten är helgens charkbricka. 
Parma,salami, bresola med manchego, oliver, foccaciabröd samt en skockakräm med basilika 160:- och är lagom för 2. 

Smörrebröden denna vecka innehåller en tonfiskröra på färsk tonfisk som vi laborerat fram, blev jättegott och kommer göra mer och sälja i lösvikt i nästa vecka. Parmaskinka skockakräm med basilika samt dagens ost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad på frukt & nötbröd är dom andra sorterna.
3 stycken för 130:- kr. 

Helgens bästa fisktips är svensk hel bläckfisk från Smögen för 235:- kg . Jag är dålig på bläckfisk om jag ska vara ärlig men många som frågar efter det… Hälleflundra på ben för 252:- kg.
Fortsätter med den superfina rödingfilén från Island för 380:- kg.

Räkpaket denna vecka kostar 310:- och då är det 8 hg färska räkor, valfri sås, surdegsbaguette, dill, citron och kokt ägg. 
Bokas med fördel.. 
Räkorna i lösvikt kostar 360:- kg
Canadahummer 249:- st
Havskräftor stora för 490:- mellanstorlek ligger på 298:-. 
Det är havskräftor och vitsparris som min kost består av just nu.. 
Bortskämd? Kanske lite.. 

Dessert denna vecka blir en råcheesecake med vitchoklad och havtornscurd serveras i glas.
Kolapajer, citrontarte, chokladtryffeltårta och godbitar. 

Annars har jag kanske inte så mycket att komma med, fiskdisken blir knökfull likaså ostdisken. 
Kommer en del kött från Bergfalk.. 
Ja det är sig likt.. 
Ring ner och boka din mat eller använd dig av formuläret. Inte vänta för länge om du vill ha hummerpastan eller färsk hummer…
Och vi fortsätter med hemkörningen på fredag, fritt om du handlar för över 500:- inom tullarna annars vill jag att du dricksar budet minst 90:- eller vad du tycker det är värt att få maten hemkörd.. 
Trevlig helg säger jag