Nyårsafton!

28th december 2016

Ja då börjar vårt 10:e år lida mot sitt slut. Tänk va, 10år som fiskhandlare. Galet roliga 10 år, så många nya vänner och roliga minnen. Undra just hur mycket mat vi har lassat iväg under dessa 10 år? Bara under december gick det iväg ett par hundra julbord. Och då har vi ju alla 1000 luncher, studentfester, bröllop/begravningar och födelsedagar vi gjort.. Och fler lär det bli! Detta året har bjudit på så mycket skoj, Cornelia kom tillbaka efter att hon insett att hon saknade oss. Hon gifte sig med David som hon träffade här, jag gifte mig med Lennart som visade sig var kusin med Robban som hade butiken tidigare. Miljöförvaltningen gjorde sina besök i sedvanlig ordning och vi hade skött oss. Det enda som vi inte skött det här året är väl det ”Öppna Bordet”… Om det inte blir kallare ute ska vi väl försöka klämma in ett snart i feb, du får väl sitta i skiddräkten men det verkar ni ju vara villiga att göra.. Och vi var dåliga på att ha 10-årskalas som vi hade sagt men att skänka 10% av försäljningen den helgen till Love Nepal kändes faktiskt så mycket bättre…

Ja nu kör vi väl 10 år till eller hur? Lagom som nyårslöfte!;) Jag kommer ändå aldrig gå ner i vikt eller dra ner på bubbelvinet eller börja röka så mitt nyårslöfte blir att vi harvar på i 10 år till!

Men nu kanske jag ska gå till pudelns kärna eller vad man säger.. Nyårsmaten!

Som bekant blåser halva Sverige bort och då i synnerhet västkusten så du kan ju gissa vad det betyder för våra skaldjur? Kommer få svenskhummer som kostar 1200:-kg. Havskräftor vet jag inte än och dom svenska räkorna kostade som ett par dyrare skor på rean så du hajar var jag lägger mina pengar? Kommer dock att få norska färska räkor på fredagmorgon och dom kostar 49:-hg.
Den irländska hummern kostar 980:-kg kilot, samma art som den svenska och även den kokt i butiken. Eller alla skaldjur kokas i butiken, precis som vi vill ha det.
Canadahumrar finns också för 310:-st. Fine de Claireostron för 19:- st samt Gillardeau för 25:- st. Kungskrabbeben för 525:- kg. Musslor av olika sorter finns också, bra som komplement på skaldjursfatet när havskräftorna saknas.
Vi kommer bulla upp med massor av nybakat bröd, baguetter, briocher vår populära foccacia.
Ullis har kokat hummersoppa & Havskräftssoppa att servera till kanske förrätt?
Fiskdisken är uppbullad med allsköns fisk, sjötunga, piggvar, marulk, hälleflundra, torskrygg ja allt du kan tänkas behöva!

Såser har det gjorts i massor idag, vitvinsås, rödvinsås, hollandaise, bearnaise, skaldjursås samt alla våra olika aiolisorter.

I köttkylen finns det oxfilé, entrecoté, ankleverterrine till att börja med, kommer säkert fyllas på.

Vi kommer att göra ett litet kit med tilltugg, 3 olika sorters.
Bohussnurra, västerbottenostcrustad med forellrom samt en hemgjord lantpaté med tryffelmajonnäs. Kitten blir förpackade i 2 portioners och det är något jag verkligen rekommenderar dig att förboka. 210:- per kit kostar det.

Vinförslag denna veka är svårt att ge så satsa på bubbel vettja! 😉 För dig som ska ha nyårsmenyn hittar du passande viner där men annars får du klara dig på egen hand den här gången!;) Ska dock nämna att vi har en hel del bra alkoholfria alternativ i butiken såsom Lietz ”Riesling”. extra roligt då han häromdagen fick utmärkelsen årets vinmakare! Kan verkligen rekommendera det vinet, han har en uppsjö på bolaget i olika prisklasser..

För dig som vill ha vår nyårmeny har du på dig till torsdag kl 14 att förboka vilket är ett måste…

Kolla in under länken så hittar du menyn

Nyårsmeny

Ostar finns det också i massor, fick bla hem lite getostar från Mons, Frankrikes svar på Sivan skulle jag säga;) Han förädlar också sina ostar. Fick några härliga sorter samt en grymt god Fourme d Àmbert.

Cornelia ska göra lite olika desserter bla en ljuschokladmouse med vitchokladmousse/hallonpannacotta samt hallongelé. En gluten & laktosfri dessert med äpplen & griotter.
Kolapajer, chokladtryffeltårtor och citrontarter finns det också.

Nat håller på att baka våra parmesan & nötkex så du har till fördrinken! Idag hann jag inte ens packa dom i påsar utan sålde dom varma i folielådor.. 🙂

Ja vi rallar på i det sista, precis som vanligt. Det ska nog inte gå någon nöd på oss. Som vanligt ser jag gärna att du förbokar din mat..

Och till er alla från oss alla

TACK som sjutton för ett fantastiskt år!!!!
Utan er hade det här aldrig gått!

Kram säger Pernilla & Ullis