Morsdag hos oss.
24th maj 2018Hej på dig!
Då är det väl dags att fira alla mödrar därute eller vad säger du?
Jag tar som bekant alla chanser att fira så jag kommer då i alla fall fira alla underbara mödrar därute.
Vad ska vi fira med då?
Har kokat en krämig nässelsoppa till helgen.
I morgon fredag kommer det också komma briocher.
Kanske det är där vi ska knäcka bubbelvinet?
Finns massa nya sorter på bolaget som är lite ”enklare”, mindre producenter och inga Blanc De Blanc men väldigt prisvärda.
Pröva en med artikelnummer 77657 som heter A Viot och kostar 197:-
Vi kommer också göra en romtårta med philadelphiaost till helgen, hummerhalva att gratinera med ett smör på gremolata dvs persilja, vitlök & citron. 135:- för en halva.
Connie ska göra smörrebröd.
I helgen blir det med kallrökt lax, creme friache & pepparrot.
En röra på varmröktlax, äpple, potatis och ägg samt rostbiff med curryremoulde. 3 st för 110:-
Ny laddning med vit sparris från Tyskland för 249:- kg.
Dessvärre räcker inte tiden till riktigt för att slå hollandaise så i helgen tycker jag du ska äta med brynt smör och rostade hasselnötter. Galet gott om du frågar mig!
Där tycker jag du ska ta Von Winning Riesling för 119:- och har artikelnummer 79393.
I morgon kommer det havskatt för 279:-kg.
Det blir även havsabborre som vi ska marinera i ramslöksolja, 290:- kg.
Släng på grillen med skinnsidan ner, grilla citron och lite grön sparris.
Lägg fisken på grillen och lagom när du har korkat upp din Chateau Bichon Cassignols med artikelnummer 4124 för 124:- är fisken klar. Det går fort med andra ord, snabbmat när den är som bäst…
I skaldjursfönstret kommer det havskräftor för 440:- kg, tror Ullis bara beställde hem stora tills i morgon.
Canadahumrar för 289:- st. Fine de Claireostron för 19:- st.
Vi hade ostron igår på det ”Öppna Bordet” där vi gjorde en kort vinaigrette med finskurna granny smithäpplen, finhackad dill och forellrom. (Det får du dessvärre göra själv med det kan du allt sno ihop. Lite olivolja, peppar och en vinäger.)
Också gott till bubbelvinet om det finns något kvar i flaskan;)
Räkorna kostar 38:- hg.
Kungskrabba för 749:-, blåmusslor för 85:- nätet.
I köttdisken finns det BBQmarinerad domtakarré för 220:- kg, också gott på grillen.
Eller kanske en klassisk god entrecoté för 598:- kg.
Det finns potatis & jordärtskocksgratäng och rödvinssås att servera till.
Det finns caprinelle, den baskiska getosten för 298:- kg (ord 390:-)
Funkar alltid i min värld, äter så lite ”påläggost” hemma men en bit baskisk ost finns det alltid…
Förutom det ”vanliga” dessertutbudet på kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor och godbitar kommer det finnas en hallonpannacotta med pistagenötter..
Utförandet är inte helt klart än men det kommer blir gott, det är jag säker på.
Sassa på InBloom kommer sätta samman en morsdagbukett, fick just en. Önskar du kunde känna den fantastiska doften!
Hon har öppet på söndag mellan 10-15 men det har då inte vi, bara så du vet..
Buketten som kostar 225:- innehåller lövkoja, pion, Nigella aka ”Jungfrun i det gröna” plus en variant av daggkåpa.
Fantastiskt vacker men fråga mig inte vilken blomma som är vilken är du snäll…
Nä du, nu får det räcka!
Vi ska ha en sittning i butiken i kväll igen, nu ett slutet sällskap.
För du vet väl att du kan boka ditt egna ”Öppna Bord” med dina närmaste vänner.
Kolla in Facebook för bilder från kvällen. Och här ser du bilder från de gånga åren.. Öppna Bordet
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms
Och du, ring ner om jag ska lägga undan något.
Ring 08-6400882 och vill du boka morsdagbukett ringer du Sassa på 0707702271
Och en liten länk till våra cateringmenyer