Lobsterroll och abborre till helgen?

17th januari 2019

Hej!
Kommer ett tidigt brev idag, det är verkligen indikationer på hur mycket vi har att göra på haket;) 
Fast med tanke på att jag jobbat hela 6 dagar den här månaden kanske det är tur att det varit lite lugnt…
Och ska iväg igen nästa vecka, nästan så jag skäms… 
Nu ska jag en sväng till London för att kolla hur Theresa har det. 
Nä kanske inte men har du några tips på roliga utställningar är jag intresserad av det. 
Bord för middagar är bokade men den kulturella delen är ganska blank än.. 
Hit me!

Till helgen kommer vi bulla upp med lite smått och gott, helgens tipstips blir abborrfilé för 349:- kg (ord 549:-)
Mjöla och stek sen serverar du med Ullis anjovissås, kokt potatis samt bakad spetskål. 
Drick en frisk Riesling till som Ruppertsberger med artikelnummer 72038 för 99:-
Det vinet funkar också bra till nästa erbjudande där vi ska panera skreislag serveras med Sean Connerydressing, lime och potatispuré. 
Allt utom vinet säljes i ett kit, 2 personer för 280:-. 
Fisken är panerad i panko så det är bara för dig att endera smörsteka eller fritera fisken. 
Färdigt fast ändå inte… 

Kommer göra Lobster Roll som är smaksatt med citronmajonnäs & purjolök och serveras i briochebröd.  75:- stycket kostar dom
Känner du att det inte är så skralt i plånboken kanske vi ska festa loss på lite bubbelvin? 
Piggar alltid upp. 
Fast vi kanske ska hålla till en halvflaska? 
Massé brut för 159:-

Tove ska göra smörrebröd, 3 olika sorter som blir hemgjord leverpastej med rödbetssallad, picklade grönsaker. 
Laxröra smaksatt med äpple, senap & pepparrot 
Sen blir det någon ost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad. 
3 st för 130:- kr. 
Bra att boka… 

Skreien har ju som sagt kommit. 
Finns i form av rygg, filé & slag. 
Dock inga kinder eller tunga än men det kommer. 
Jonas ska göra ett brynt pepparrotssmör att servera till den steka skreiryggen. 

Calle håller på och gör kroppkakor, verkar inte ha fäst på överhuvudtaget när han gjort det på sistone;) 
2 portioner för 150:-. 
Kommer även en ny laddning med blodpudding, 75:- för 2 portioner. 
Dock inte klart innan fredag. 
Gäller även lobsterrollen för vi glömde sätta briochedeg till i dag;) 
Entrecoté för 598:- kg det finns  rödvinssås att servera till. 

Lite skaldjur kommer det så klart också till helgen.
Färska räkor 38:- hg, samma pris som mellanstora havskräftor. 
Canadahumrar för 320:- st. 
Ostron 19:- st, blåmusslor för 85:- samt hjärtmusslor för 189:-. 
Kungskrabba för 749:- kg. 
Ganska långsökt men på tal om ostron ska jag & Ullis stå med Johan Lidby på deras vindagar den 16 februari på Fotografiska
Man bokar in sig och får pröva viner samt gå i olika ”vinskolor” och kommer till oss där man spisar ostron.
Klicka på länken för mer information. 
Hoppas att jag får se dig där!

Förutom dom vanliga desserterna i form av kolapajer, citrontarter, godbitar och dom sockerfria chokladbollar kommer Tove göra vitchokladmousse med hallongelé och mörk chokladganache. 

Har en del stiltonost kvar som jag tänkte sälja ut för 249:- kg (ord 449:-) 
Ja det blev som vanligt en hel del godsaker men som vanligt är jag glad om du bokar. 
Brukar vara bäst för dig också om du ställt in dig på något.. 

Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Och du, glöm inte Londontipsen;) 

Här kör jag lite länkar till våra nyskrivna cateringmenyer också.