Krabban är här och jag har bullat upp hårt…

14th september 2017

Hej på dig!

Allt väl med dig? Här är det dom snabba skorna på för vi har ett litet manfall, Zeke har som bekant slutat, Cornelia är och roar sig i New York samt Nat är sjuk. Men vi rallar på! I och med det här är det extrabra om du bokar den här veckan så vi kan förbereda lite extra. Annars ska jag säga att krabbkokeriet går för fulla muggar. Jag tvättade  knappt 100 kg krabba igår och då har det ändå rasat in mer  krabba under dagen. Så den här veckan borde det väl fästa på:)
Kanske ändå bra att boka.. Och säg även till om baguetten, vi bakade baguetter 6 ggr förra veckan. Men en än gång, så himla skoj att ni gillar det vi gör. Ni är grymma! 

Att dricka till krabban den här veckan kanske vi ska ta en Main Divide, Riesling för 121:- pix med artikelnummer 6590.
Annars har det varit lite rörigt/blåsigt på västkusten så havskräftorna kommer lysa med sin frånvaro den här veckan.. Med  det priset som rådde på auktionen tycker jag du ska köpa ett par snygga skor i stället.. Mycket mer prisvärt. Räkorna kommer kosta 39:-, som förra veckan men då hade vi ju tur för på fredagsmorgonen stod en av våra leverantörer  tjock och jag fick ner priset till 250:- kg. Hoppas på samma tur den här veckan men det kan man kanske inte räkna med..
Men jag håller tummarna..

Hjälmarekräftor har vi åtminstone i två veckor till.
Kommer dock inte ha hur mycket som helst i helgen.
Canadahummer för 250:-st och irländska för 650:- kg vilket ger knappa hundringen mer per hummer och irländska är så mycket bättre.. 

Annars har jag bra pris på torskloins utan skinn för 275:- kg. Jämntjocka filéer men inte fullt så tjocka som ryggen. Väldigt prisvärt! Även benfri hälleflundra för 398:- kg (485:-). 
Kanske baka av fisken försiktigt i ugnen, servera med vår rödvinsås, knaprigt bacon och rostade jordärtskockor. Som du inte bryr dig om att skala, bara så himla onödigt. Tvätta dom rackarna ordentligt bara. 
Där tycker jag du ska dricka en Piemonte barbera med artikelnummer 72782 för 99:-.
Gott och en synnerligen enkel middag. 
Det finns även nykokt skaldjurssås, kantarellsås och en massa goda aiolisorter om du vill ha något annat. Ja som vanligt finns det hur mycket som helst att välja på.

I köttväg finns det entrecote, biffrad med kappa. Calle har just slängt in blodpuddingen i ugnen. Äntligen, ledsen att det varit slut ett par dagar men som sagt, tiden swischar förbi… 

Har lite bra priser på lite olika ostar till helgen, Gorgonzola för 298:-, perfekt camembert för 65:- och Itchebay vår baskiska get & fårost för 320:- kg. Drick vår Jus De Pomme till och kanske någon av Sivans goda knäcke?

I dessertväg ska vi göra en mandelmousse med hjortron & rostad vitchoklad i glas för 55:-.
Plommonpaj för 65:- och till det finns det även vaniljsås.
Ullis ska snart göra en dessert med päron & björnbär men exakt vad det blir återstår att se.. 

Hon har fullt sjå att lägga bufféerna som ska gå nu på eftermiddagen.
Här är en länk till dom gällande cateringmenyerna om du går i kalasplaner… Kolla gärna in sociala medier för bilder på maten som gått under dagen! Länk finns längre ner i mailet.

Cateringmenyer som gäller hösten 2017

Nä nu får det allt räcka, måste jaga vidare.. 
Men säger som jag brukar, hör av dig endera via mail eller per telefon om jag ska lägga undan något!

Och du, glöm nu inte masa dig iväg till kyrkan nu under helgen!
Du måste rösta…

Kram säger Pernilla på Hammarströms fisk

08-6400882

Länkar till sociala medier där vi är väldigt aktiva måste jag säga, hoppas du inte tröttnar! 

Facebook

Instagram