Inför påsken!

22nd mars 2018

Startskottet för påsken här verkligen gått nu.. 
Vi håller öppet som vanligt på skärtorsdag dvs 10-18
Stängt på fredag & måndag sedan är det öppet mellan 10-15 på självaste påskafton. 
Just nu gravas det, läggs in sill samt drar strömming för glatta livet… 
Det kommer finnas en drös sorter, närmre 20 sorters sill & strömming. 
Ring ner så kan jag rabbla per telefon i stället för att mailen blir långa nog… 
Annie ska göra en liten specialare med sill, ägg, lök, gräslök, hackad potatis samt ihop krämad med majonnäs & creme friache. 
Det kommer finnas mindre sidor med gravad lax för 350:- kg och dom säljs endast hela. Brukar vara läge att beställa… 
Annars kommer det finnas gravad, kallrökt, varmrökt, rimmad, inkokt och färsk lax. 
Ska du grava själv rekommenderar jag att inte börja för sent… 
Gäller även om du vill lägga in sillen själv. 
Har även lammstekar från Vällnäsgård samt små fina vårkycklingar som också är bra att boka..

Kom förbi under helgen när du är ledig. 
Kanske passa på att komma förbi och lösa melodikrysset med oss på lördagsmorgon?
Kom förbi runt kvart i 10 så får du nybakta kanelbullar & kaffe så löser vi krysset i köket. 
Säg gärna till innan ni kommer så vi inte bakar för få bullar.. 
I morgon kommer också första laddningen med påskgodis också. 
Sivans gräddostar har jag också hemma nu, 320:- kg och ligger på ca kilot. 
Tror bestämt att Sassa på InBloom ska göra någon härlig påskbukett men det får jag återkomma om… 

Denna vecka då?
Jösses har så mycket mat. 
Ska jag vara helt ärlig förstår jag inte hur det hinns med att producera allt. 
Cateringsäsongen har verkligen tagit fart så.. 

Denna helg är det färsk hel hälleflundra som är tipstipset. 
198:- kg vilket är ett kanonpris. 
Stek klart i stekpannan på låg värme med mycket smör. 
Servera med en grönpaprikachimichurri. Väldans gott! 
Servera med cous-cous eller ris? 
Just riset kanske jag hoppar efter 10 dagar i Japan.. 
Till den anrättningen tycker jag du ska dricka en Chateau Bichon Cassignols för 124:- och har artikelnummer 4124
Det ska även kokas saffranssås samt en rödvinssås med ingefära & vitlök om du vill ha något annat alternativ. 

I skaldjursväg till helgen blir det smögenräkor för 320:- kg om du kör på ett kilo annars 36:- hg. 
Fina havskräftor för 440:- kg i blandade storlekar. 
Vongolemusslor för 189:- nätet. 
Blåmusslor 85:- och kungskrabba för 749:-. 
Ostron för 19:- st och det är Fine de Claire. 

I kötthyllan finns det kroppkakor, majskycklingbröst, entrecote och kalventrecote. 

Har kokat en sötpotatissoppa med chili om du vill ha en liten förrätt. 
I morgon kommer det även finnas vitlöks & solrosfröbröd. 
Till det kanske en Pinot gris som 2190 för 109:- och heter Pierre Sparr?

Och ingen fredag är ju komplett utan Connies smörrebröd har vi ju insett. 
Det blir en med laxmousse med röd stenbitsrom, Räkröra med äpple & sticklök. Den tredje sorten blir Coppa med en ört & parmesankräm. 
3 st för 110:- och annars 39:- st. 

Connie ska också köra en dessert på Stracciatellamousse med saltrostade nötter. 
De övriga desserterna som kolapaj, citrontarte, chokladtarte samt godbitar. 

Har bra pris på Camembert för 69:- stycket, ordinarie är 85:- st. 
Kanske en av mina favoritostar, luktar huggorm men är kanongod!

Sassa ska göra en helgbukett på, nu måste jag kolla på smset… 
Anemoner,stjärnflocka,eucalyptys samt spirea. 
250:- pix kostar den och man kan så klart få buketten både större och mindre. Precis som hos oss är det bra att boka, ring Sassa på 0707702271. Boka upp dig på påskbuketten då också vettja!

Och mitt nummer är 08-6400882 som jag gärna ser att du använder;)

Ska säga att det finns skrei i helgen också men tror nog att det kanske är på sluttampen…. 

Då ses vi på lördag då?

Kram Pernilla på Hammarströms 

Ps visst är det en fin bild på Ullis? Hon slet hårt med hälleflundran och då är det en av dom mindre som kommit…
Det ligger en fin film på henne när hon kämpar mot hälleflundran på både Facebook  och Instagram