Idag är jag tidig…

9th november 2017

Halloj!
Idag är jag tidig men det är bara för att om ett par timmar smiter jag på semester med mannen och för att fira min födelsedag. Ska dock förtydliga att jag absolut inte är lika gammal som Ullis 😉 
Jag utmanade henne hårt när hon fyllde med ett presentkort på en tatuering.. Nu har hon också gaddad, kom in så får hon visa. Så himla stolt är hon, kanske blir ett filminslag om det…

Ska bli så himla skönt dock kanske med lite dåligt samvete för det börjar verkligen lacka mot jul här.  I eftermiddag ska vi iväg och hjälpa kunder planera julfester.
Ska ni ha någon julfest på jobbet är det bara att höra av sig.
Skickar länk här till våra julbordsalternativ men vill ni ha något annat i matväg  funkar det  så klart också.
Julbord

Man kan även beställa julborden via aptit.se

Och som jag skrev i måndags, räkna inte med något nyhetsbrev i nästa vecka men kommer uppdatera Lunchen på hemsidan. Bäst är att hålla koll på Facebook för där kan hon uppdatera själv, vår Ullis. 😉

Denna vecka har vi en drös smått och gott, kommer bulla upp hårdare med skaldjur men det är som alltid bra att ringa.. 
Krabban kostar 240:- och inne på sista rycket, havskräftor kanonfina kostar 459:- denna vecka.
Räkorna kommer kosta 34:- hg.
Och hummern den irländska kostar 598:- kg, Canada kostar 250:- st. Kommer så klart baka baguetter och briocher i helgen. 

Connie ska göra smörrebröd, 3 sorters blir det i sedvanlig ordning. 39:- stycket kostar smörrebröden.
För dig som vill göra egna sänker vi priset på bohusröra, 39:- hg (ord 49:-). Bara att ha på vårt hembakta mumsbröd, enkelt och gott till kvällen. 

Fiskdisken kommer bullas upp hårt, helgens bästa tips är torskrygg för 359:- kg (ord 498:-).
Till det finns det skaldjurssås, rödvinsås samt en drös kalla såser.
Gjort en ny laddning med appenzelleraioli som vi hade häromveckan, klar succé!
Då tycker jag du ska steka alternativ ugnsteka fisken. Men som vanligt steker du fisken kortare tid än du tänkt.. 
Fortsätter med kungsflundrafilé för 210:- kg. Panera i panko och stek, servera på mumsbröd med en klick curryaioli så har du ytterligare ett alternativ på smörrebröd.

Bra pris på Brie De Meaux, opastöriserad kossaost från Frankrike. Fantastiskt god om den är mogen, annars smakar det som att ”kyssa sin syster” som Ullis säger… Dvs det kittlar inte till alls, helt värdelöst!

Connie ska göra vaniljpannacotta med hjortron. Nat har gjort en chili/chokladtårta smaksatt med flingsalt och kola.. Det måste jag nog hinna mumsa i mig innan semestern. För äta kommer jag ju inte göra… 
Jag laddar för att lägga på mig så jag inte kommer frysa, det sägs att det ska bli en vargavinter… 

Calle ska göra blodpudding under dagen så det kommer finnas till försäljning i morgon, fredag. 

Vi började skriva nyårsmenyn men om jag ska vara ärlig hade vi sjukt dålig inspiration så den kommer om en två veckor… Bättre att vänta en göra det halvbra så du får vänta lite..

Ska även nämna att jag bearbetade grannen Claudio om julstädningen, du ser erbjudandet på bilden. Det ligger även lappar i butiken att ta med hem. Som sagt, få julstädat och julmaten med sig hem den 23:e då har det aldrig varit lättare att fira jul….

Nä nu räcker det, dags för frukost och möte som vanligt mellan halv tio och tio. Det är anledningen varför vi är så benhårda på 10 sharp;)

Hör av dig om jag ska lägga undan något!

Ring då på 08-6400882
Kram på er
/Pernilla aka semesterglidaren….