Helgens tips inför helgen!

23rd januari 2019

Halloj!
Det kommer ett mail idag istället för i morgon är jag borta på semester då.
Gött att vara ledig och inte bara vara borta från jobbet pga av sjukdomar…

I sedvanlig ordning har vi tagit i från tårna denna helg också.
Förra veckans middagstips blev ju en klockren succé. 
Så himla skoj så denna vecka har vi utvecklat det ännu  mer. 
2 portioner för 250:- oavsett vilken rätt du väljer
Det mesta är förberett men lite ska du allt få göra själv. 
Dom pankopanerade skreislagen måste vi ju fortsätta med, denna vecka blir det med curryremoulade.
Oxrullader med gelé, gräddsås. 
Oxbringa med brynt pepparrotssmör
Köttbullar med gräddsås och rårörda lingon. 
Till dessa rätter kommer det potatispuré samt smörstekta champinjoner. 
Kommer också att ha laxbiffar som är kryddade med vitlök och paprika. 
Till det kommer det en Fattousch som är en syrlig brödsallad samt ajvar. 
Fattousch  är en del av vår nya buffé ”Buffé Bazar” som vi ska servera i helgen så då tänkte det var ett tillfälle att låta er smaka det också. 
Som dessert på den buffén är det apelsinfromage med pistagebaklava så det kör vi också på. 

Fredrik Eriksson från Långbro/National kommer i morgonbitti laga olika recept med blåmusslor på Tv4´s morgonprogram. 
Och vi kör på som Fredrik tycker jag!
Passar inget av det som görs,gör en klassisk moulé frittes. 
Funkar alltid!

Kommer ha musslor för 85:-, surdegsbaguetter för 35:- st samt kommer även ha pommes frittes. 
Drick Bourgogne Blanc Kimmeridgen med artikelnummer 5521 för 119:- 
Kanske var några av er som prövade den till nyårsmenyn? 
Var i alla fall ett av vinerna som rekommenderades. 

En annan succé var ju lobsterbuns eller ”Hummersemla” som Tove kallar det. 
Skulle ju faktiskt kunna vara ett bra namn för göta petter vad folk håller på med dessa semlor.. Konservativ? Inte jag inte men vissa saker kan man  ge tusan i eller? 
75:- st och då är det hummerkött med citronmajonnäs med picklad rödlök i briochebulle. 
Och ring om du ska ha och dom kommer säljas först i morgon torsdag.

Skrei har vi så klart till helgen, det kommer även kinder. 
Mjöla och stek kinderna i massor av smör. 
Servera som en förrätt eller ett trevligt tillbehör till varmrätten. 
Klar Pernillafavorit!

Calle står just nu och skalar potatis till kroppkakor. 
Hinner knappt laga innan dom är slut men det blir mer nu till helgen. 
Mer blodpudding blir det också. 
Finns även entrecoté i köttväg förutom allt som finns som middagstips.

Har inte riktigt hunnit få koll på alla skaldjurspriser, lite för tidigt men hoppas på att havskräftorna kommer ligga på 398:- kg och då är det mellankräftor.
Hummern från Canada kostar 320:- st. 
Ostron 19:-st och är Fine De Claire.
Ring ner i morgon torsdag för mer exakta priser. 

Smörrebröd blir det också i helgen 3 st för 130:- och helgens sorter blir Rökt makrill med picklad gurksallad, Kallrökt lax med färskost och kapris
samt en variant med salami/ost & ajvar. 

Till helgen har jag också Etorki (ser mest ett hushållspapper framför mig när jag säger det men jag vet att det inte är rätt..) 
Det är en baskisk getost som är i bitad i 2hg´s bitar  och kostar 65:-st (ord 95:-) 
Även en Coeur Neufchatale som är en opastöriserad koost från Normandie. 
65:- stycket där också. 

Förutom apelsinfromagen blir det en plommonfrangipan (snyggare ord för plommon&mandelkaka med vaniljkräm;) )
Lagom för 2 portioner. 

Nä du, hittar du inget den här helgen då… 
Ring 08-6400882 och det är ingen idé att fråga efter mig utan du får hålla tillgodo med dom andra knasbollarna!
Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms fisk