Helg igen…

22nd januari 2020

Hej go vänner.

Pratade precis med Calle, han har tagit sitt första steg att bli en äkta jämte… 
Han hade varit och pryat i grannbyn när han på väg hem körde på en ren… 
Han hade gjort precis som sig bör och ringt polisen. 
Förvånade mig lite för jag trodde han skulle börja med renfärs som klipp i butiken.. 😉 
Dom beräknar öppna i mitten på februari men du kan följa deras jobb att förvandla den gamla  matbutiken till Mobacks kök & skafferi

Vi har ingen renfärs i butiken den här helgen, jag lovar!
Men däremot har skreiryggen gått ner från 699:- i förra veckan 540:- nu. 
Je like!
Det kommer finnas en del tillbehör som tex saffransrisotto med massor av parmesan. 
Till det dricker jag i helgen en Tim Adams Semillon med artikelnummer 9558001 för 169:- (kanske bara finns hos Anders på Söderhallarna  men du får kolla…)

Tove har även gjort en kall sås på anjovis, citron och dill. 
Rosta lite potatis till eller baka bara av massa goda grönsaker att servera till.

Fiskdisken är åter fylld med lake, ledsen att så många av er blev utan.. 
Men kul att ni vågar pröva mina tips!

Räkorna såg superfina ut och kostar denna vecka 350:- kg. 
Kör på samma arrangemang som sist dvs 8 hg räkor, surdegsbaguette, valfri sås samt en citron för 350:-. 
Har beställt massor av räkor så denna vecka ska det väl inte ta slut… 
Ta ett av mina favvoviner, Kung fu girl. 
En Riesling som gör sig toppen. 
Artikelnummer 269001 och kostar 139:-

Väldigt fina havskräftor också, inte så superstora men väldigt bra pris, 450:- kg. 
Även fått hem lite svensk hummer för 990:- kg och dom ligger på ca halvkilot… 
Canadahummer för 320:-st.

Helgens enkla 2 portionare blir Moule med surdegsbaguette samt en italiensk köttgryta med paprika, vitlök & salvia. 
Där kommer saffransrisotton tillbaka som du serverar till  grytan.
220:- för 2 portioner.

Smörrebröd verkade ni ha saknat hårt också. 
Tog slut lite för tidigt förra fredagen men Tove var snabb måste jag säga så det kom nya men ni var några som gick bet… 
Jag lägger undan till dig Birgitta så du slipper gå tomhänt när du masar dig ända från Hässelby…!
Denna vecka blir det med en röra på rökt röding med äpple toppad med forellrom. 
Hemgjorda köttbullar med rödbetssallad 
samt Sivan´s majrosost som är en opastöriserad kitt ost. Serveras på hembakat frukt & nötbröd.
3 st för 130:- pix. 

Har fått hem en rejäl laddning med Sivan´s ostar. 
Ostdisken var väldigt påver på hennes ostar efter jul… 
Fått hem en prästost som är lagrad sen juni 2017 som var riktigt salt och härlig. 
Krämig grevéost och en nötig herrgårdsost som är vällagrad även den.
Läste att den var någon på 1700-talet som skulle försöka göra en svensk emmentaler men gick bet för den svenska floran ville inte riktigt bli som förlagan. 
Vid en osttävling senare hade en av tävlingsdomaren uttrycket ”Det smakar för böveln som en riktigt herrgårdsost”. 
Därav av det namnskyddade namnet..
Och där då svävade jag iväg igen…. 

Har en del julostar kvar från Sivan som jag säljer ut till halva priset. 
Men ni som är bekanta med hennes ostar vet ju att dom klarar sig fram till midsommar utan problem. 
Mitt problem är att jag lider av en konstant platsbrist så därav av rean.. 
Perfekt mogen camembert för 50:-st (ord 85:-) 

Det blir mer kroppkakor i nästa vecka, det tog slut i ett nafs… 
Blodpudding finns dock några kvar. 
Även ankleverterrine med vår syrliga äppelsallad på grannysmith har vi till helgen. 
Servera på vårt frukt & nötbröd. 
Det söta brödet blir kanonbra till anklevern och äppelsalladen. 

Du kanske såg våra nya cateringmenyer
På vinterbuffén ska vi servera en vispad cornflakespannacotta med sockerrostade havtorn och mjölkchokladkräm. 
Det händer sällan att vi provlagar innan vi publicerar  våra menyer men det var jag som tjatade  för jag ska ha middag i helgen  och det vill jag servera till dessert. 
Kommer bli toppen efter skreiryggen med saffransrisotto. 
Det vanliga sortimentet av desserter som kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårtor, godbitar och raw bollar finns också. 

Håll koll på våra sidor på sociala medier för sista-minuten-tips.
Där vet man aldrig vad som kan dyka upp. 
Kanske renfärs? 
Trevlig helg säger Pernilla som nås på 08-6400882 eller svara på mailet