Hej alla tomtar där ute!

2nd december 2020

Halloj!

Är det bra? 
Hoppas det!
Här är verkstaden i full gång vill jag lova. 
Det rallar iväg jultallrikar till hela stan för skypemöten, julpåsar med presenter till anställda packas och beställningar tas emot inför julen!
Ska passa på att säga om du INTE får en automatisk bekräftelse när du beställer via formuläret har mailet inte gått iväg… 
Så då får du göra om det hela, jag är ledsen men vissa tider är det lika hårt tryck på mailapparaten som på Svala Söderlund på sin tid när det släpptes Beatlesplåtar… 
Nja kanske inte bästa liknelsen men du hajar. 
Jag hör av mig sen när jag sett din beställning men det kan ta ett litet tag för jag hinner inte riktigt med allt… 
Och boka i god tid… Snart måste jag stänga ner beställningarna för utkörning den 23/12. Fortfarande finns det den 22/12 att få maten på så ingen ”danger on the roof”
Och det är nu klart att lastbilen kommer som jag ska ha för utlämning av förbeställda varor den 22/12 & 23/12 .
Så det blir två köer för att underlätta för alla.
Det ska bli så säkert som möjligt att handla. Tycker jag har fått bra pli på er med köandet så det ska nog gå bra;) 

Påsarna jag skrev om då? 
Jo fått en del förfrågningar om påsar till sina anställda så vi fixar en påse för 450:- ink moms med följande gosaker:
2 sorters sill 
Ullis söt/starka senap
En bit gravad lax 
Hovmästarssås
Sivans Ost 
Sivan´s handgjorda kardemummaskorpor 
1 burk av Cerry´s familjeföretags hemgjorda knäck. 
Precis som allt annat kan man få det budat, hör bara av dig

Vi fortsätter med dom ”vanliga helgkassarna” så klart någon vecka till. 
Vintips däremot kan du se dig i stjärnorna efter för det hinner jag inte klura ut;) 
Tur att vi har bolaget med världens bästa kunskap… 
Denna vecka blir det en krämig skaldjurs & fiskgryta med persiljebrioche för 155:- pp. 
Magnus älggryta med kantareller samt potatis & jordärtskockspuré 155:-. 
Nat ska göra sina populära bohusbakelser (pling Inger;) för 75:- st. 

Smörrebröden denna vecka innehåller en röra på varmrökt lax smaksatt med pepparrot, Rostbiff med curryremoulade samt dagens ost på frukt & nötbröd toppat med citrusmarmelad. 

Kanonfin gråsejrygg från Smögen för 259:- kg. 
Till det säljer vi en stekt isbergssallad-sallad (kanske inte ett ord men du hajjjar). 
Smaksatt med sesam, chili & vitlök och bellar 45:- pp. 
Servera gärna med chiliaioli. 
Fine de Claireostron för 15:- st och är nr 4. 
Räkorna kostar 250:- kg (ungefär, får jag säga, vet inte riiiiktigt men kanske snäppet under eller över) 
Nu är det sista rycket på krabban, sa det förra veckan men vi kommer inte hinna koka mer  nästa vecka.. 
Så passa på nu. 
Hummer från Sverige 950:- kg, Irland 850:-kg och från Canada 320:- st. 
Havskräftor blir det till helgen med får återkomma men hoppas på bra pris. 
Till dessert ska Ullis göra en dessert med choklad och mint på något sätt. 
Verkar som desserten blir mer och mer ospecificerad varje vecka;) 

Nä nu måste jag sluta för jag måste laminera nya skyltar till fiskdisken… 
Ni som följt mig vet ju om att jag haft en diskussion med miljöförvaltningen om uppmärkning av fisken i disken? 
Hon var inte glad på mig igår när det framkom att jag helt enkelt bort prioriterat det hela för jag inte köpte argumentet att jag varit för noggrann… 
Men nu hotade hon med föreläggande och vite så får kanske styra upp det? 

Boka er helgmat som du kan få hemkörd på fredag och även din julmat!
Och jag lovar att nyårsmenyn kommer nästa vecka men jag har helt enkelt inte hunnit med… 
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås via mail info@hammarstromsfisk.se eller på 08-6400882