Hälleflundra och dansk hummer i helgen kanske?

20th september 2018

Halloj!
Då var jag tillbaka med ett kanske mer uttömmande mail än i måndags;) 
Kanske inte en större bedrift… 
Men nu är jag tillbaka om än kanske för en kortis för på söndag ska jag & Ullis norröver och klämma löja. 
Jag kanske ska ta med hagelbrakaren och skjuta säl så kilopriset på löjrom går ner? 
Fast det är kanske inte så populärt när man blir medbjuden på resan? 

Denna vecka kommer det dansk hummer för 799:- kg. 
Dröjer ett tag till den svenska men tycker knappast den svenska rackarn är värd sitt pris. 
Betydligt mer prisvärt med den danska. 
Fortsätter med krabba men den håller faktiskt inte riktigt måttet än om jag ska vara ärlig. 
Förra veckan skickade vi faktiskt tillbaka 40 kg till leverantören för dom inte var så fullmatade som vi ville. 
Men för er som bokar får dom bästa och har man inte bokat kan man få tji.. 
Så funkar det här, alltid bra att boka. 
Nu är det ju inte så att jag säljer krabban om jag inte tycker den håller måttet men dom bästbästa går alltid till dom som bokat innan.
250:- kg kostar krabban, havskräftorna kommer i 2 storlekar till helgen. 
Mellankräftan kommer kosta 460:- och den storsorterade för 
Räkorna kommer kosta 48:- hg. 
Hjärtmusslor för 225:- nätet, blåmusslor 85:-. 
Just det, canadahumrar för 289:- st. 
Att dricka till framförallt helgens hummer en Brocard, bourgogne blanc Kimmeridgien med artikelnummer 5521 för 119:- pengar. 
Det ska bakas ett glutenfritt parmesanbröd till helgen. 
Alltid bra att boka ditt bröd i samband med skaldjuren, framförallt så vi vet hur mycket bröd vi ska sätta för vi kalljäser allt bröd över natten. 

Annars blir det hälleflundra och marulk som blir tipset. 
Hälleflundran kostar 349:- kg (ord 490:-) och marulken kostar 425:-. 
Båda fiskarna är fasta till köttet och funkar att grilla, steka. Hällen blir bra att koka också men kanske inte marulken… 
Vi har marinerat lite olika grönsaker att ljumma på till, kanske servera med en sardellkräm? 
Och du, kör nu inte fisken för hårt..! 
Glansig fin kärna ska det vara och lamellerna ska precis dela sig. 
Servera med en Zuccardi Brazos med artikelnummer 6356 för 119:-. 
Vi ska även göra en klassiker från den fantastiska krogen East, en rödkålssallad med kapris att servera till fisken. 
Erik Videgård, mannen som startade East en gång i tiden och kanske det absolut mest överlägsna kocken på asiatisk mat, ska i nästa vecka öppna en ny krog inne i Sturegallerian. 
Ser verkligen framemot det, bord redan bokat;) 
Till rödkålsalladen blir det en ört/chili & vitlökskräm. 
Servera Kung fu girl till, artikelnummer 2690 för 129:- ett verkligt gott vin tycker jag. 

Calle har just gjort en laddning med blodpudding, mer entrecote kom just hem. 
Annars ganska skralt på kötthyllan faktiskt men entrecoten är galet bra måste jag säga. 
Servera med dom marinerade grönsakerna och en skvätt rödvinsås. 
Och ett gott röpang, Boom Boom! med artikelnummer 6714 för 149:- är ett alternativ. 

Tove ska göra smörrebröd, det blir med friterad torsk med curryremoulade
Chark med tapenade samt en kittost med hemkokt zucchinimarmelad. 
3 st för 110:- . 

Hon ska även göra en brödpudding till dessert med äpple, punch & russin. 
Kommer toppas med en vaniljkräm. 
Kolapajer, citrontarte, chokladtryffeltårtor och godbitar finns också att tillgå. 

Ostdisken är påfylld, kör ett bra pris på en baskisk getost som jag inte minns namnet på. Etiketten försvann i min iver när jag skulle pröva osten… 
God som attan var den i alla fall… 320:- kg (ord 420:-) 
Fått hem mer Sivan´s prästost och Gräddädel nu också.. 

Ja nä det får räcka för nu ska det köras i väg en hel del bufféer, alltid lika skoj!
Behöver du ha mathjälp kan du klicka på länken för matförslag till ditt kalas. 

Vi hörs och du ring på 08-6400882 om jag ska lägga undan något!
Kram Pernilla på Hammarströms