God fortsättning och gott nytt år!
27th december 2019Hej och god fortsättning!
Hoppas din julhelg var bra och framförallt god?
Min var både god och rodelträningen i soffan gick alldeles utmärkt tack…
Skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite sliten på själva julafton.
Men ni var tappra i ert köande måste jag säga.
Tips är att boka dina skaldjur och hämta på måndag, vi har öppet mellan 10-18 för att slippa köa fullt så hårt.
På själva nyårsafton har vi öppet mellan 10-15 och det är dagen som gäller för att hämta sin förbokade 3 rätters nyårsmeny.
På söndag har vi ”stängt” men jag och Ullis är här, dels för att ta emot era beställningar, svara i telefon och greja i största allmänhet men butiken är inte ”öppen”.
Men kommer du förbi och vill boka/snacka lite ta den högra dörren, den är öppen…
På nyårsdagen tränar jag rodel i soffan igen så då är bägge dörrar låsta.
Vi ligger i rejält här redan ska du veta, det kommer skaldjur precis hela tiden som ska kokas och fått ett hum om priserna nu.
Svensk hummer ,vilket förutom hummer från Canada, är det vi kommer att erbjuda.
Mest prisvärt faktiskt och den kostar 1350:- kg medans hummern från Canada 350:- st.
Havskräftor från Norge för 980:- kg.
Det går ca 8-14 på ett kilo, hade med mig några hem innan jag somnade kl nio på den sk uppesittardagen.
Ingen uppesittardag för mig inte men helsike vilka goda kräftor det var…
Ödmjuk som vanligt men det finns ingen som kan koka skaldjur som Nisse, hon är grym!
Räkorna kostar 790:- och kommer från Smögen, kommer vara färska.
Nu gick det tydligen bra att gå ut och fiska tillskillnad från jul.
Blir bättre betalt till nyår…
Fine De Claireostron för 19:- st samt Gillardeau för 35:- st.
Ska vispa ihop lite scharlottenlöksvinnaigrette att servera till. Je like!
I övrigt blir det lobsterbuns med tryffelmajonnäs och picklad rödlök för 145:- st.
Verkar vara er nya favorit, många som efterfrågar dom.
Gräddig hummersoppa smaksatt med konjak för 690:-kg.
Fortsätter med löjrom för 1500:- för ett halvkilo.
Snart slut på det erbjudandet för nu börjar jag få plats i frysen igen;)
Den svenska störrommen för 550:- för 30 grams burk. Kika på länken om det fiffiga sättet att odla svensk störrom på ett hållbart sätt.
Sånt gillar vi!
Ska steka blinier att servera till, väldigt gott.
Värm dom på låg värme med en liten klick smör på i ugnen.
Fiskdisken kommer bullas upp hårt men just nu vet jag inte riktigt med vad och till vilka priser.
Men hälleflundra,piggvar,marulk, torskrygg kommer det så klart finnas.
Samma sak gäller köttkylen, kommer bullas upp men måste få återkomma.
Någon oxfilé, entrecote och kalv blir det då.
Samt ankleverterrine i bitar att servera som förrätt eller plockmat på lite frukt & nötbröd.
Toppas med lite fikonmarmelad så är det klart!
Glömde ju att vi har kungskrabba också! 810:- kg och kan även ha några norska krabbor i frysen från i höstas, kokta här men som sagt ett varv i frysen.
Bra om du hojtar innan så krabban hinner tina långsamt.
Ingen idé att tipsa om vin i detta brev, säger bara bubbel, bubbel och bubbel…
Säger som Ullis ”En flaska magnum är lagom för 2 om en inte dricker….”
Desserter blir det mest det stående sortimentet, kolapajer, citrontarte,chokladtryffeltårta och godbitar.
Sen hoppas jag att det blir fler desserter än vad som förbeställts till nyårsmenyn och då blir det en vispad kardemummapannacotta med vitchoklad, brynt smör och krossade drömmar som serveras i glas till försäljning.
Har inte så mycket mer att komma med förutom att hör av dig om du vill ha något gott till nyår samt om du bara ska ha skaldjur rekommenderar jag dig att komma på måndag…
Allt är precis nykokt i butiken.
Gott nytt år säger jag så ses vi nästa år, pigga och tränat klart med rodel…
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på vändande mail eller på 08-6400882