Första advent

24th november 2016

Hej go vänner!
Tänk att det redan är första advent till helgen.. Inte riktigt beredd men det första julbordet gick iväg i måndags så det är väl bara att snöra på sig de snabba skorna och älga på.. Fast glidare som jag är ska jag vara ledig i helgen igen, jobbar bara halvdag i morgon då jag ska till Köpenhamn och gå på konsert…
Fast på tal om julbord så har vi gjort ett ”Black Friday” erbjudande fast jag egentligen tycker hela det påfundet är lökigt men det gynnar dig så..
Vi kör lite rea på julbordet om du bokar senast 18.00 på fredag den 25:e.
Du får 10% procent på julbordet som du då hämtar den 23:e december.

Julen står för dörren

Annars har vi givetvis bullat upp med en massa annat gott till advent.
Ullis ska baka vörtbröd och vi har gjort hennes populära sötstarka senap för 55:- sedan kommer vi ha julskinka att sälja i lösvikt. Första julmackan är alltid lite speciell. Annie, vårt lilla källartroll är redan inne på sin tredje julskinka..

På spisen puttrar just nu havskräftsoppan som många frågar efter.. Hade vi haft möjlighet skulle vi ha den i det stående sortimentet för det är så många som har upptäckt den. Oerhört populär!

Den här veckan blir det absolut sista omgången med krabba, tiden räcker inte till. Så vill du ha rekommenderar jag dig att ringa..
Räkorna kommer kosta 27:- hg, hummer från Canada för 250:- st och från Irland som kostar 799:-.

Hel slätvar från Smögen som kostar 198:- kg. Kör fisken i ugnen i 100 grader i 1 timme per kilo.

Havsabborré i filéform kostar 279:- kg och den gör sig bäst i stekpannan och serveras med vår korianderkräm med lime som serveras kall.

Ekologisk oxfilé får jag hem i morgon som kommer kosta 598:- kg.
Calle ska göra potatisgratäng nu att servera till. Rödvinsås finns det också så klart.

Connie & Nat jobbar hårt i desserthörnan, vi har gjort en saffranskaka med choklad/mandel & russin. Gott till glöggen!
Kaneltriflé med kanderade nötter & lingon blir det också.
Chokladtårta med mint, kolapajer, citrontarte och godbitarna finns också.

För er som ska mumsa pepparkakor så sänker jag priset på saint agyr till helgen, 298:- kg (ord 350:-).

Nästa vecka kommer också första laddningen av Sivans Julostar samt Cheddarost som är extralagrad. Förra året tog cheddarn slut i en grisblink så det är väl extrabra om du förbokar… 298:- kg kostar ostarna.
För dig som inte är bekant med Sivan och hennes ostar tycker jag du ska klicka på länken.. Världens absolut bästa ostar!

http://www.sivansost.se/

Har lite för mycket skorpor hemma från Emmas skafferi så jag säljer ut dom superbilligt nu, 2 paket för 100:- (ord 150:-)
Finns både salta & söta varianter..

Nä det får minsann räcka nu tycker jag, nog med mat för den här helgen.

Och glöm nu inte boka upp dig på julbordet, ska även nämna att priset är för julbordet som du hämtar den 23:e december.

Trevlig helg säger Glidaren Pernilla

Just det, plockmat/tilltuggsmenyn är också klar, nu är det bara nyårsmenyn som vi ska fila klart…

Catering