Finns då ingenting att fira……….
16th februari 2022Hej du!
Den här veckan har jag ingenting att fira…
Verkligen ingenting, inga planer i helgen, ingen Plåten-resa, inga festligheter, inga middagsplaner..
Så har någon någon kul fest att bjuda in till är jag inte sen på bollen.
Är ett ganska bra kalas-sällskap om jag får säga det själv;)
För det verkar vara mycket festligheter på G i alla fall även att jag inte än blivit inbjuden..
Många förfrågningar måste jag säga!
Men det var bra för det gav oss en liten spark därbak och började titta på menyer.
Blir klart i dagarna så kolla in hemsidan så kommer det snart olika förslag.
Efter Ullis framträdande i Tv4 i höstas så kom det många förfrågningar på dom smörgås-tårtorna hon gjorde så från och med nu gör vi en liten meny på dom smakerna.
Är dock ett minimum på 7 portioner samt måste bokas i ”god tid”. Dvs 3-4 dagar.
Först ut blir det vår klassiska med skaldjur & lax som alltid finns i butiken men även en ”vårigare” variant med smaker av Inkokt lax, färskostpotatiskräm, citron, dill och krasse.
En sort med bakade betor, getost & philadelphiaost, rostade kikärtor & valnötter. Den är vegetarisk men går att få med tex parmaskinka.
Och ytterligare en med bakade tomater, vitlök & parmaskinka och kronärtskockor.
Letar du efter leverpastej/tonfisk och inlagda mandariner får du dessvärre leta vidare för över min döda kropp att vi kommer servera det..
Kommer även en ”Mellan vinter-vårmeny” samt en renodlad vårbuffé strax, ge mig en dag till eller två..
Men ska även tillägga att vi är flexibla, hör av dig vilken typ av tillställning du ska ha (bara jag är bjuden ) så löser vi det oavsett om det är sittande 3 rätters eller mingel.
Jaha ja då har jag återigen lyckats skriva början på ett alldeles för långt nyhetsbrev, som vanligt..
Kommer aldrig kunna hålla mig kort.
Helgkassen då?
Piggvarsgratäng med skaldjurssås och duchessepotatis med svamp för 185:- pp
Fick så rackarns god respons på det grekiska vinet i förra veckan som gör sig bra även till gratängen nu så tipsar vidare om det.
Argyros Assyrtik med artikelnummer 94350 för 229:- från Handpicked Wines (glöm inte Ps Matsal som jag tipsade om i förra veckan, i kväll är det dags. Klicka på länken så vet du vad jag pratar om)
Sen har vi lite vår-feeling trots ett riktigt skit-väder (var så där kul att cykla hit i morse) så kör på en klassiker Inkokt lax med dillmajonnäs, pressgurka och potatis 165:- pp.
Blir inget köttalternativ i helgen förutom en biffrad med kappa för 698:- kg samt oxfilé för samma peng.
Magnus ska skicka in blodpuddingen i ugnen nu, får se om han hinner med kroppkakor innan helgen.
Vågar inte lova det.
Var på en krog på Gotland som under sommarhalvåret tog bort sin storsäljare, friterad spätta med motiveringen ”Ingen idé för den tog bara slut” kanske lite samma sak här med kroppkakorna;)
Tycker det är en sån underbar ursäkt!
Tove ska göra en vispad limepannacotta med jordgubbskompott för 75:-
Sen har hon gjort ”Semmel-raw-bollar” som var riktigt goda. Undertecknad är ju galet skeptisk när det kommer till desserter utan smör/socker & grädde men hon får till det ibland;) Som i detta fall.
Lagom till Fettisdagen då vi som alltid gör minisemlor så kommer det lite variationer på semlor som tex den förrädiskt goda semmel-kladdkakan som vi hade för ett par veckor sen.
Blir snart en repris, jag lovar!
Vill du ha semlor till kontoret på just fettisdagen är det toppen om du bokar innan.
Vet att det är ett tag kvar men alltid bra att veta för vår del.
Smörrebröden den här veckan blir med
Bohusröra toppat med stenbitsrom samt riven ”gris” och senapspicklade rotfrukter.
Dagens ost med hemkokt marmelad på frukt & nötbröd.
3 st 150:-
Vill du laga egen mat blir helgens bästa fisktips långarygg för 340:- kg.
Till det har vi vinägerbakad spetskål samt gjort ett brynt smör med hasselnötter att servera till för 35:- pp.
Lake från Mälaren kommer det också, 155:- kg för hel fisk och 398:- för filén.
Skrei fortsätter vi med i olika former.
Rygg, filé, slag, hel och kinder & tunga.
Kinder & tunga tycker jag du ska pröva om du inte gjort det.
Gott att smörsteka, kanske servera med den bakade kålen?
Passa på att ät skrei-torsk just nu, det gör vi där hemma.
Äter det nog 4 ggr i veckan så här års..
Nu kan det ju underlätta lite att det är rackarns nära till hands för min del;)
Verkar svårt med havskräftor från Smögen, hoppas det kommer på fredag men vet först i morgon.
Har beställt dom stor-stora från Norge som är helt magiska.
Dock dyra, 990:- kg men behövs bara 1 per person.
Havskräftor när dom är som absolut topp-klass!
Idag kostar räkorna 42:- hg, räknar med ungefär detsamma till helgen.
Hummern kommer från Canada och ligger kvar på 380:- st.
Givetvis skulle jag kunna skriva om SÅÅ mycket mer men du får helt enkelt kolla in formuläret för fler godsaker till helgen.
Långrandig och tjatig så det räcker..
Håll lite koll på Facebook & Instagram för tips och fler erbjudanden.
Nu kom precis Ullis in och berättade att dom även ska göra ost & charkbrickor med Losadooliver till helgen..
Och bohusbakelser..
Det bara pågår här hos oss;)
Så tacksam att allt vi gör går åt, annars hade det varit rörigt..
Fast vi har lärt oss lite på dryga 15 åren men för dig som också varit med ett tag vet att det är bäst att ringa ner och boka på 08-6400882 eller maila tillbaka. Fast det absolut enklaste är ju att använda formuläret.
Trevlig helg nu go vänner och glöm inte bjuda mig på nästa fest!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk