Dags att fira advent!

24th november 2022

Hej på dig!

Allt bra? 
Lite sen i dag, rackarns mycket att stå i. 
Laddar ju för att börja fira första advent i helgen. 
Var iväg på en catering i går kväll som upptog precis hela dagen igår. 
Till 8 personer.. Men bra blev det och lyxigt värre. 
Roligt med hemma-hos-fester men nu får det allt vara bra med det. 
Fullt sjå att få iväg alla cateringar som ska iväg på stan till alla julfester. 
Vill ni också ha julmat så hojta bara så fixar vi det. 
Budet kommer när ni vill ha maten och då är det bara att ställa fram. 
Skickar länk till våra julbordsalternativ. 

Vi börjar lite lätt redan nu i helgen för er som är julredo. 
För ovanlighetens skull är jag jul-sugen i år. 
Brukar jag faktiskt inte vara om jag ska vara ärlig. 
Med risk för att ”jinxa” så ligger vi så bra till i år och det är kanske tur för ni har börjat boka julmat tidigt i år. 

I morgon kommer vi baka vörtbröd samt börja sälja griljerad julskinka.
Glöm inte Ullis senap till. 
Gissa vad jag kommer äta i morgon?
 
Jag har gjort leverpastej (blev grym säger jag ödmjukt;) ) 89:- st gör sig också perfekt på vörtbrödet. 
Fått hem Sivans olika julostar och cheddar så kanske pröva ut vilken som blir din favorit till julbordet? 
Millan har gjort pepparkaksdeg, packat i 500 grams frp. 
Var lika fiffig som jag och använd osthyveln… Alldeles för tidskrävande att kavla..
Servera med Sivan´s gräddädel och ett uns fikonmarmelad.

För er som envisas med att äta lutfisk kom det också hem idag. 
Det står just nu bechamel och puttrar på spisen..
Märkligt det där med lutfisk… 
Torkad och uppblött fisk, du hör ju själv? 
När man kan äta pinfärsk torsk eller hälleflundra.. 
Kommer hem en ny laddning i morgon, så mycket godare;) 

Som du ser finns det fullt med förutsättningar att göra egna mackor i helgen så smörrebröden uteblir. 
Finns smörgåstårta om det kanske kan vara ett kvällsmatsalternativ? 
135:- per bit och är den klassiska med fisk & skaldjur som vi har i helgen. 

Sista rycket på krabban den här helgen.. 
Läge att passa på!
Blir kanske det för mig i helgen också. 
Billiga räkor i morgon 270:- kg. 
Svenska hummern har gått upp ett snäpp till 950:- kg. 
Canadahummern ligger kvar på 350:- st 
Havskräftorna 730:- kg, hoppas dom är lika fina som förra veckan. 
Kanongoda! 
Bästa skaldjuret i min värld. 

Helgkassen den här veckan blir en 
lantpaté (passade på att göra när jag ändå gjorde leverpastej) som jag kryddade med örter/vitlök och hade i pistagenötter. 
Till det serveras med cumberlandsås och en champinjonsallad med örter. 
125:- per portion. 

Varmrätt blir ugnsbakad hälleflundra med en rökt abborromskräm som är kryddad med gräslök, kokt ägg och rödlök. 
Serveras med potatispuré med jordärtskockor. 
175:- per portion 

Dessert blir en mandelkaka (ätit mandelkakskanter så jag storknar) toppat med en saffransmousse & salt chokladtryffel. 75:- per bit. 

Det är väl typ det jag har att komma med just nu.. 
Butiken kommer så klart vara knökfull med massor av fisk/skaldjur och kött i helgen. 
Bland annat sista rycket för blodpudding också för i år.. 
Finns också på formuläret. 
Vi skär puddingen i bitar för 1 pers eller 2, skriv bara hur många ni är så fixar jag lagom stor bit.. 

Ha en härlig advent, det ska jag ha! 
Blir glögg i massor, älskar glögg. 
Kikade på årets glögg från Blossa, helt ärligt hur f-n kommer dom på alla smakerna? 
Nä du, där är jag konservativ..
Ring nu och boka din helgmat på 08-6400882 eller använd formuläret
Kram på er
/Pernilla
Ps håll lite kolla på sociala medier där det finns en drös uppslag till middagsmat.. 
Ps igen, svårt med tid i dag så vintipsen uteblir den här veckan men kika på bolagets hemsida och deras chatt-funktion