Räkor, räkor, räkor & räkor…

13th oktober 2022

Hej!

Då var det dags för veckans nyhetsbrev.. 
Lite trött idag för vi var ju på Långbro värdshus i går och hade ”räkfrossa”. 
Superkul och massor av folk! 
Sålde slut allt vi hade med oss men fattades bara annat när räkorna var magiska. 
Lika fina kom idag och till bra pris, en kombination jag gillar.  39:- hg.
Det är ju ”Räkmackansdag” i morgon… 
Ska inte gå in på min åsikt om det. Ni vet ju  vid det här laget men tänkte passa på att köra ett bra räkerbjudande i alla fall..
6 hg färska eller rökta räkor, ägg valfri sås samt foccacia eller vårt mumsbröd för 200:-. 
Perfekt för 2 mackor. 
Även färdiga mackor för dig som inte palla skala, 150:- och även dom på vårt hembakta mumsbröd. 
Jag skyr thékakor, är ett rackans otyg.. 
Äh vi kör 2 räkmackor för 280:-. 
Till det kanske en Le Marigny, Vouray med artikelnummer 92090 för 169:- pix.
Ett vin som är toppen till både räkorna som till krabban. 
Den har också blivit helt magisk nu, massor av rom och smör. 
Från Norge och kostar 450:- pix. 

Nästa vecka ska det visst vara ett släpp på bolaget med en vit Bordeaux som ska vara toppen till skaldjur överlag. 
Och väldigt prisvärt måste jag säga, 139:- men i beställningssortimentet.. 
Ska du beställa, beställ 2 flaskor till mig för med min snurriga hjärna just nu kommer jag glömma det.. 
EOS Bordeaux med artikelnummer 78490. 

Varit så mycket med ”Öppna bord” som för övrigt snart har ett nytt datum spikat, besök på Långbro, födelsedagar och diverse så ska bli skönt med en ”vanlig vecka” som kommer..
Det är ju stor efterfrågan på Öppna bordet vilket är superkul men glöm inte att du kan boka en egen sittning i butiken. 
Dra ihop 14 pers och kom på egen skaldjursfrossa. 
Eller kanske något för jobbet? 
Snart släpps nästa datum, ska bara planera lite.. 

Ja snurrig som jag är vet jag inte om jag sagt rätt datum till då vi ska vara på PS Matsal? Det är i alla fall den 9 november…
Pratade med Anna på Handpicked som hjälper mig med vinförslag och är vinagenterna  den kvällen.. 
Det hade pratats om det på kontoret om vilket vin som skulle passa oss och det hade tydligen kommit fram till att citat ”Något jäkligt rörigt, stökigt,tjattrigt tänkte jag” slutcitat från ägaren Måns. 
Jaha ja det är alltså så vi uppfattas på stan men tror det landat i ett par goda magnumflaskor champagne och det är ju i alla fall rätt;) 
Tjattrigt och rörigt stämmer ju i och för sig också…

Bortsett från skaldjuren här ovan har den svenska hummern gått ner till 950:- kg denna vecka. 
Ovanligt ”billig” iår. 
Havskräftorna är dyra i helgen men även dom är kanonfina just nu. 750:- kg.. 
Abborrfilé även denna vecka men för 320:- kg. 
Gott smörstekt och serveras med vår Skärgårdssås med rom & rödlök. 
Annars torskfilé för 349:- kg (379:-) gör en klassiker som äggsås men spetsa till den med finriven pepparrot också.. 
Ullis ska göra kroppkakor under dagen så det kommer finnas i morgon. 
Ny laddning med blodpudding står i ugnen. 
Svensk entrôte på intågande för 598:- kg. 

Helgkassen denna vecka kommer innehålla 
Queneller med räksås och ett duchesse smaksatt med dill för 175:- pp 
Till det tycker jag du ska satsa på en Mendel Semillon med artikelnummer 94778 för 159:-

2 olika varianter av Moule en är smaksatt med grädde och ett uns av blåmögelost serveras med aioli samt baguette. 
Eller en asiatisk variant med limeblad, chili, vitlök och shi-takesvamp i cocosmjölk även den med aioli och baguette. 
140:- per portion och värms bäst i kastrull. 

Dessert blir ett nektarinflarn med mandel som serveras med vaniljkräm för 75:-Även någon dessert i glas men är inget spikat än.. 
Lite som en lyckopåse när man var liten… 

Smörrebröden blir med en rökt röding med västerbottenostkräm, kycklingcurryröra med rostad lök samt dagens ost med hemkokt marmelad. 
3 st 150:- 

Har en del kryddost från Sivans osthandel kvar samt vår Op & kumminost som jag säljer ut till halva priset. 
Finns även lite hemkokta Hjälmarekräftor i frysen om du är sen på kräftskivan;) 
Säljer 5 hg för 180:- pix (ord 250:-) 

Det var väl vad jag hade att komma med men ska nämna att julborden blivit publicerade på hemsidan… 
Ja jag vet att det är alldeles för tidigt, jag är inte där än men bokningarna har redan börjat komma.. 
Ni är inte kloka… 

Ni får ha en trevlig helg och jag hoppas vi ses och som vanligt rekommenderar jag er att boka, boka helst genom formuläret. 
Kram på er 
/Pernilla på Hammarströms som även nås på 08-6400882