Då var det dags att fira!

2nd juni 2021

Hej på dig!
Allt bra? 
Här är det faktiskt full rulle, det ramlar in en hel del beställningar för festligheter. 
Kanske inte så stora tillställningar men det tycker jag bara är bra.
Vi har klarat oss bra här under pandemin så jag är bara glad att ni fortsätter hålla er i skinnet. 
Hoppas bara att allt ska lossna tills vi ska fira vårt hundra årsjubileum i höst. 
Just det, ska ju tipsa om att kolla på Tv4´s morgontv på tisdag. 
Vår egna lilla linslus Ullis ska vara med och prata festmat.
Ska bli skoj att se, se om hon gör sig lika bra där som på facebook?
Hon kanske ska göra sig en karriär som influencer? 

Jag håller som bäst på  med formuläret inför midsommar, borde bli klart innan helgen men vi har i alla fall fått ur oss en midsommarmeny. 
Bokas även den i förtid och som senast den 22/6 innan kl 12. 
Men måste lämna en brasklapp att det kan komma bli innan 22/6 också precis som det gjort vid dom senaste högtiderna. 
Kolla igenom formuläret i början av nästa vecka och gör din bokning i god tid, man kan ju alltid komplettera sin beställning. 
Vi kommer med hjälp av Spårvägens simförening kunna erbjuda hemleverans som vi gjort den sista tiden. 
Blir mer information längre fram om det också.
Här är midsommarmenyn som du kan boka redan nu utan formuläret. 

Midsommarbakelse
 gravad lax, sill
gräslök & ägg på kavring

Skärgårdssill
 med rom & rödlök
Senapsill

Västerbottenostpaj
Skagenröra med pepparrot

Inkokt lax
Dillmajonnäs
Svensk färsk potatis
Citrondressad fänkål & gurka

Sivans extralagrade prästost
Hemgjort fänkålsknäcke

Citronkaka med jordgubbsmousse
är vad du får om du bokar midsommarmeny. 
369:- pp och vi har ett minimum på 2 personer. 

Denna veckas matkassar innehåller bland annat 
Sillbakelsen som är med på midsommarmenyn, vi  tänkte kanske vara fega och provlaga? 
Något vi aldrig gör och det där med recept är vi också dåliga på. 
Skulle väl vara brödet som vi håller oss till receptet. 
Och när vi kokar skaldjur. 
Det är receptet som jag vet att några skulle döda för att få, jag är så glad över att ni gillar våra skaldjur! 
Blir väl kanske inget direkt speciellt i skaldjursväg till helgen, räkorna från Smögen var ganska små idag och dyra men hoppas det blir bättre till helgen. 

Vi håller oss till en fiskrätt denna helg och det blir en ramslöksfylld bergtunga med färsk potatis med vitvinssås samt grön sparris. 155:- per portion. 
Tove ska göra en rabarberpaj med smul och tydligen en ”extra” god vaniljsås. 
Vet inte riktigt vad hon menar men det låter lovande;) 
85:- pp. 

Värmen har ju äntligen kommit så vi tänkte köra grilltema och ramslökstema… 
Ullis pappa kom förbi med galet mycket ramslök och det måste vi ju ta vara på. 
Grillspett på marulk, färölax, torskrygg & tonfisk som är marinerade i ramslöksolja. 155:- per spett och lagom för 1 portion. 
Inga grönsaker på, precis som jag vill ha det…. 
Kanske blir kaka på kaka med vi har slagit en ramslökshollandaise men den kanske gör sig bättre till den vita sparrisen? 
Sparrisen har gått ner lite denna vecka till 390:- kg. 
Passa på nu innan säsongen är över. 
Bra pris på färsk msc-tonfisk för 379:- kg. 
Guldsparid/seabream för 150:- st och är marinerade i basilikaolja. Portionsfiskar även där. 

Nä du, nu får det räcka måste stänga haket så vi ses helt enkelt i helgen. 
Och glöm nu inte kolla in Linslusen Ullis på Tv4 på tisdagmorgon. 
Du kan ju också kolla in henne på våra sociala medier som facebook & Instagram. 
Trevlig helg!
/Pernilla som nås i vändande mail eller via formuläret eller på telefon efter kl 08.00 i morgonbitti.