Black Friday!

23rd november 2017

Halloj
Ja då var det ”Black Friday”..
Jag vet inte riktigt vad det innebär och tycker kanske det är en väldigt fånig företeelse men vill kanske inte vara sämre än dom andra cyniska handlarna så….

Hade en idé om att ge 15% rabatt på presentkort men då bleknade Cecce som sköter våra papper och den löpande bokföringen att citat ”Det är minsann ingen god idé”. Och är det någon jag vill hålla mig väl med är det Cecce som enligt mig har världens sämsta jobb i alla kategorier…
Och när jag tänker efter skulle jag nog snurra till det alldeles för hårt när jag ska redovisa det så hon har rätt..
Som vanligt!
Så istället tänkte jag att vi ger ett erbjudande om 15% rabatt på julborden som du hämtar den 23/12. Då vill jag att du bokar idag eller fredag.
Kolla in länken för dom olika alternativen här, sedan kan du beställa direkt från hemsidan. Eller så ringer du bara, alltid lika trevligt att prata ”på riktigt”.

Julbord

Har sagt i ett par veckor att det är sista veckan för krabban nu men den har varit så galet fin, förra veckan var den visst bättre än någonsin så då kör vi väl på.. 240:- kg men rekommenderar att boka. Snart borde krabban släppa rommen och då ödslar vi ingen tid på att koka krabba. Tiden går fort nog här ändå.. Läge att ringa om du vill ha krabba.
Insåg först i morse att det är den 22 november idag och med det bara en månad kvar tills det är dags att ta på sig rullskridskorna. Eller dom är redan på…
Får hem en liten laddning med ”mellan” havskräftor i morgon för 380:- kg (ord pris har legat på närmre 500:-).
Det kommer också färska smögenräkor för 28:- hg och om du köper ett kilo blir det 250:-. 
Ett riktigt bra ”Vitt vin och räkorvin” är Stoneleigh Riesling för 99:- med artikelnummer 6498.

Den irländska hummern har gått upp lite till 698:- kg men tycker fortfarande dom är dom mest prisvärda. Canadahummern ligger på sina stadiga 250:- kg.  Ostron finns, kungskrabba finns och en massa blåmusslor

I fiskväg får jag i morgon, fredag hel hälleflundra för 210:- kg. (498:-). 
Godast att koka tycker jag i synnerhet när den är på ”ben” som vi säger.. 
Ullis håller på och kokar en blåmusselsås som blir perfekt att värma på till fisken. Kanske koka ris till? Färgglatt värre  när jag tänker efter.. Äsch gör ett saffransris så blir det extra gott och lite färg på tallriken. 
Vi kommer fylla upp fiskdisken hårt med resterande av fiskarna men det är just ”hällen” som har extra fint pris nu.. 

Calle håller på och gör blodpudding, det är också den sista för året.. 
I kötthyllan finns det ankleverterrine & biffrad med kappa. 
Rödlökssmör och rödvinssås finns det som tillbehör. Som för övrigt också gör sig fint till hälleflundran. Ullis kom just in och sa att det även kommer finnas jordärtskockspuré till helgen. Funkar också till både kött & fisk. 

Det finns även nykokt fiskgrytegrund, koka upp grunden, ha i tärnad fisk och servera med en klick aioli samt nybakad surdegsbaguette. Kanske världens smidigaste middag. Det var vad som bjöds på hemma hos oss i förra helgen när det var 30 pers på middag.. Det var knökfullt i vår lilla lägenhet och när jag slängde in disken i ugnen och under kylen pga platsbrist trodde jag ungarna skulle baxna.. Så gör minsann INTE deras föräldrar.. Jag tyckte jag var fiffig jag… 

Connie ska göra Smörrebröd till helgen. Som vanligt blir det 3 sorter men jag vågar inte riktigt fråga henne nu, hon har fullt sjå att få ihop kolakrämen till helgens dessert som blir med browniebotten och saltrostade hasselnötter. Tycker det låter väldigt lovande jag. 

Har bra pris på Morbierost som är en kittost med mögelrand i osten. 298:- kg (ord 340:-) Enligt vissa är det världens godaste ost, själv har jag inte lärt mig äta kittost än men det kommer när jag blir stor. Där passar det fint med en vit bourgogne, det har jag lärt mig dricka i alla fall 😉

Nä nu får det allt räcka, kolla in julborden nu och boka på!

Trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms som gärna vill att du ringer på 08-6400882 om jag ska lägga undan något åt dig.