Då var det som vanlig igen!
20th april 2022Hej på er!
Fortfarande mätt och belåten?
Njutit av det fina vädret och bara myst?
Kom helt av mig i påsk och åt inte en enda sillabet..
Blev liksom lite knasigt i påsk då jag jobbade varannan dag, jobbade till och med på påskdagen.
Brukar vara heliga dagar för mig att icke jobba men när en av mina närmsta i mitt stora tjeja-gäng fyller 50 får man liksom steppa upp.
Har lite sill kvar så jag hinner äta lite och för dig som inte tröttnat än säljer jag ut sillen för 50:- st (ord 75:-)
Skrev inte upp sorterna i formuläret för det finns ett par frp av varje men det var som bekant runt 20 sorter så du får se vad som finns kvar när du kommer.
Dom håller sig i kylskåp minst 3 veckor till så du behöver inte känna stress att käka upp sillen.
Tove ska göra sin ”Tantbakelse” som är en röra på inlagd sill, ägg, potatis och gräslök toppat med kallrökt lax 95:- st till förrätt i helgen.
Men för dig som ”förätit” dig på sill har jag så mycket annat gott.
På fredag kommer det in en ny laddning vit tysk sparris för 550:- kg.
Den som kom igår har vi just skalat och ska koka för att servera med ett brynt vispat smör smaksatt med hasselnötter till förrätt.
3 sparrisar med smör för 160:-
Till det tycker jag du ska kyla en flaska Magic Mountain med artikelnummer 70626 för 159:- pix.
Varmrätterna denna vecka blir en Pasta Puttanesca med Vongole.
Puttanesca betyder visst ”Horans pasta” har jag hört.
Försökte googla men förstod fortfarande inte varför..
Det som gör en Puttanesca just det är kombinationen tomat, sardeller, chili, vitlök, kapris och oliver och vi har även lagt till vongolemusslor.
165:- per portion och kommer serveras med baguette som sig bör för att suga upp såsen.
Pasta utan bröd går inte.
Ungefär som mat utan sås, funkar inte heller för matvraket.
Eller mat utan vin.
Fast där ljög jag kanske lite för jag dricker då inte vin till varje måltid..
Även om jag kommit på att jag älskar säsongsbetonad mat som kräver sina drycker.
Som sparris och Riesling tex.
Till Puttanescan rekommenderas en Chocapalha Branco resevera med artikelnummer 93585 för 179:-
Du får ta dig till Söderhallarna för det vinet men är ju ”bara” tvärsöver gatan…
Vill du äta kött i helgen blir det anka…
Hrm den meningen blev kanske inte helt logisk men du hajjar…
Det blir ett ankbröst som är stekt på skinnsidan som du får köra klart i ugnen tills du när en temp på ca 62 grader för medium.
Kanske en 10 minuter innan du slänger in ankan kan du ha lagt in potatisgratängen som serveras till.
Rödvinssås är med i påsen bara för dig att värma.
Likaså ett sparrisgrönsaksgarnityr.
165:- pp även där.
Annars har vi så klart lite andra godsaker till helgen, Victor på Frankly´s har kommit med en laddning korv.
Ramslökskorven på fläskkött, vi åt den i helgen den var magisk.
Gjorde det löjligt lätt för mig och stekte korven, rostade plugg och serverade med vår västerbottenostkräm.
Snabbmat när den är som bäst..
Finns även lammkorv med örter, det får det bli i helgen så blir min korvälskande man glad..
Om vi hinner äta något hemma i helgen för det är hårt schema.
Ska till Berwaldhallen på lördag, se om det finns biljetter kvar till Soul Of Detroit.
Tror det blir en succé, älskar när Sveriges Radio kör ”populärmusik”.
Som tex när dom tolkade Kraftwerk….
Skaldjur vet jag väldigt lite om än så länge…
Fick ingen leverans från Smögen i dag pga lata påskfirande fiskare..
Så var det kanske inte men det fanns inget skoj alls.
Men det kommer så klart en del skoj med bilen på fredag men vet inga priser än så länge.
Ring i morgon vid lunch så har jag kommit tillklarhet.
Lite dålig koll även i fiskväg faktiskt men fick just hem superfin långafilé för 298:- kg.
Även en ny laddning med den odlade White Seabass från Danmark.
Odlad efter konstens alla regler för miljöns skull.
179:- kg.
Och jag måste säga att den var supergod, skrev ju om odlad fisk för ett par veckor sedan och tror några missuppfattade mig.
Jag skrev att den populära Pengasiusfisken var en regelrätt styggelse som smakar §#”&%%%%//&&&&??”** men det finns faktiskt odlad fisk som är god, tex då White Seabass som är vanlig i Sashimi och sushi.
Det är ju väldigt talande när den är god rå.
Tove ska göra en mjölkchokladpastej med inkokta päron till helgen.
Blir så klart även chokladtryffeltårta, kolapajer, citrontarter med italiensk maräng och andra godsaker.
Har lite andra saker jag vill bli av med som är kvar sen påsk tex Sivans påskost som jag säljer för 298:- kg (ord 340:-) ostarna ligger på ca 5 hg´s ostar.
Ja du får helt enkelt komma in och botanisera lite och se vad du kan fynda.
Hinner inte få med allt i formuläret för har insett att jag ligger efter med att skriva en studentbuffé som ska upp på hemsidan.
Så ska det firas student kommer menyn ligga uppe från och med i morgon.
Cateringen börjar dra igång ordentligt så ska du ha någon fest i vår hör av dig så snart som möjligt.
Kan allt spika alla detaljer senare men bra att tjinga datum…
Kika under fliken så ser du vilka menyer som finns just nu.
Och passar det inte riktigt ditt kalas så ring så pratar vi så klart ihop oss så det funkar.
Något som alltid funkar och fått sig ett riktigt uppsving är ju smörgåstårtorna där vi kan erbjuda 4 olika sorters.
Måste säga att den med dom våriga smakerna med inkokt lax är överlägsen!
Ha nu en skön helg i vårsolen som verkar hålla i sig, gissa vad jag saknat värmen framförallt!
Vill ju bara ner till Plåten och sätta frön.
Fast visst tjäle än så får kanske stilla mig lite. Min i särklass sämsta gren.
Att ha tålamod…
Blev du förvånad?
Jaså inte?
Trevlig helg på dig så hörs vi
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882