Kontakta
Nyheter

Gåsamiddag och massor av annat gôtt.

Hej på er go vänner!
Och välkomna alla nya vänner som signat upp sig på nyhetsbrevet…
Här förbereds det Gåsamiddag för brinnande livet.
Än så länge är det bara att ringa och boka eller använda er av formuläret.
För er som backar på gåsmiddagen pga Svartsoppan med kråskorv så har jag plockat jordärtskockor på landet som vi gör en soppa av och servera med en löjromspannacotta.
Annars är det en klassisk meny med gåsbröst serveras med äppelcidergräddsås, äpple/rödkål och plommon.
Och confitstekt potatis.
195:- per portion kostar varmrätten.
Det finns även svartsoppa att köpa i lösvikt i butiken för 250:- kg
Kråskorv för 298:-
Gåsbröst för 590:- samt hel gås för 430:-
Bra om ni bokar på 08-6400882
Några av er som vill ha kalkonbröst till Thanksgiving i helgen, även det är bara att ringa så tar jag hem det.
Förra året vid Mårten Gås gick Ullis iväg på ett spinningpass efter jobbet.
Någon i salen kommenterade att det “Luktar grillad kyckling”!
Ullis insåg att det var hon och övervägde att rätta hen för att säga hon faktiskt luktade gås men insåg att det kanske var bättre att vara tyst;)

Det blir en drös goda skaldjur till bra pris i helgen.
Men och det är så trist men jag får ingen krabba.
Den bråkdelen av krabba jag hade velat ha är redan såld.
Jag är så ledsen, det kommer bli en lång helg med besvikna kunder.
Om du vill ha till nästa vecka så boka gärna..
Jag har redan börjat ta upp beställningar till nästa vecka.
Som en tröst blir det kanonpris på svensk hummer för 880:- kg.
Även hummer från Canada för 680:-
Skriv gärna i formuläret hur stor hummer du víll ha.
Räkorna idag kostar 390.- vilket jag hoppas det ligger kvar på.
Havskräftor för 790:- kg
Gillardeauostron för 45:- stycket samt Fine De Claire för 25:- st.

Kanonpris på svensk gösfilé för 450:- kg.
Vi kommer koka ny Sandefjordssås att servera till den smörstekta gösen.
Hjärtmusslor för 298:- nätet för en härlig pasta?
Just fått hem Martellis grymma pasta.
Massor av vitlök samt persilja och käket är klart.
Seabassfilé för 398:- kommer det också.
Gör som en Sallad Nicoise med oliver, kokt potatis, sardeller och lättkokta ägg?
Kanongott och det finns så klart tomfisk för er som vill gör det på “riktigt”.

Vi kommer faktiskt använda oss av sardeller på ett av smörrebröden i helgen (får kanske kalla det pintxos istället).
Men sardeller med spenat/tomat och mozzarella är en av mackorna i alla fall.
Sen blir det oxbringa med surkål och dagens bästa ost med marmelad.
3 st för 165:-

Många av er som inte vill ha gås eller laga något själv kommer vi givetvis göra helgkassar till er:
Först blir det en skaldjurslasagne med spenat/purjolök och parmesanost för 160:- pp.
Du får fixar en härlig sallad till bara så är maten klar.
Annars blir det hälleflundra som serveras med cocosmjölk, citrongräs, pak-choy samt äggnudlar.
Det doftar magiskt i köket av grytan som står och puttrar.
Svartsoppan som kokades tidigare i morse gjorde mig mest sugen på pepparkakor..

Dessert blir skånsk äppelkaka med kavring och vaniljsås. 85:-pp
Sen blir det en favorit hos mig..
Lite quilty pleasure, jag kan älska Jacky´s chokladpudding..
Nu i helgen får jag äta “fin-choklad-pudding” som Ullis ska göra.
Kommer serveras med lättvispad grädde.
Vet att jag kommer sätta i mig minst 2…

Vad jag inte ska äta den här helgen är våra lammracks för det har jag käkat 2 helger i rad.
Magiskt goda så skulle iofs inte vara ett problem..
698:- kg kostar racksen, biffrad med kappa för 698:- kg.
Dovhjort för 790:-(890:-)
Selected Premium Entrecôte för 698:- kg.
Blodpudding ska göras i morgon, då kommer det lukta pepparkaka igen;)
Kroppkakorna är precis klara.
Och i morgon kommer det hem massor av olika korvar så köttdisken kommer bli full den också.

Fortsätter med brapris på Grand Noir för 340:-kg och Caprinelle, den baskiska getosten för 450:- kg.

Det var väl vad jag hade att komma med eller rättare sagt det jag har tid med för nu ska vi strax bygga om butiken till restaurang då en advokatbyrå bokat in en privat skaldjurssittning i kväll.
Ska även nämna att vi äntligen fått en ny hemsida!
Lite småfix kvar men hoppas det ska vara mer överskådligt och lättare att boka er mat.
Och kul med många nya bilder om du frågar mig.
Bilderna på framförallt catreingdelen blev rackarns stora om du tittar på datorna.
Perfekta via mobilen men via datorn kan du se hennes näshår..
(Sorry men du fattar;) )
Klicka nu runt på hemsidan som om någon vecka kommer vara komplett med nyårsmenyn som är färdig i grova drag men ska slipas lite med bland annat vintips.
Och formuläret inför jul kommer strax också!

Ha nu en trevlig helg så ses vi
Mvh Pernilla på Hammarströms