Jul och nyår!!

20th oktober 2021

Hej!

Har äntligen börjat fila lite på nyårsmenyn och lyckats få till nästan hela julmatsbeställningsformuläret
Kommer säkert tillkomma en hel del som jag har missat men det är ett första utkast i alla fall. 
Gäller även vinförslag till nyårsmenyn som kommer senare samt aktuella fisk/skaldjurspriser. 
Lika lätt att förutspå som hur långt ett snöre är… 

Den här helgen är precis som alla andra helger, vi bullar upp hårt med mat. 
Fortsätter så klart med den norska krabban men ska säga att jag dragit ner lite på mängden kilo så bra om du bokar. 
Denna vecka har jag får jag hem hel sjötunga för 560:- kg och dom är lagom för en person skulle jag säga dvs 6 hg´s fiskar. 
Annie hälsar att hon INTE vill flå dom utan du får köra fisken hel i ugn;) 
Hopplöst att flå ”för” färska fiskar… Dagens i-landsproblem när fisken vi säljer är FÖR färsk… 
Helgkasse den här veckan blir först en krämig  havskräftssoppa med cognac för 59:- kg sen ska det bakas brioche att servera till. 
Eller så kör vi på en klassisk gravlaxtoast med hovmästarsås och citron för 125:- toasten i det här fallet är brioche men det är ju det godaste.. 
En klassiker som precis alltid funkar i min värld!
En annan klassiker blir Boeuf Bourguignon med bacon, champinjoner och smålök som serveras med potatispuré som sig bör.
165:- per portion. 
Till det rekommenderar jag en nyhet i det tillfälliga sortimentet
Plateau De Chênes för 159:- med artikelnummer 92517. Ska finnas på dom flesta bolag. 
För dig som hellre vill ha fisk eller nja för det är bacon och rödvinssås i rätten… 
Baconlindad långarygg serveras med betor, getostpotatis och rödvinssås för 165:- pp. 
Till det måste vi ju dricka mer röpang men kanske inte lika kralligt… 
En Pinot Noir med namnet Urla för 165:- och har artikelnummer 2138. 

Smörrebröden den här veckan blir med oxbringa med krämig surkål, Bohusröra med stenbitsrom, krabba och räkor samt baskisk Itchebayost som är en get/fårost på frukt & nötbröd och toppat med körsbärsmarmelad. 
3 st 140:- 
Sänker priset på Itchebayosten till 350:- kg (ord 450:-) 

Till dessert blir det ett nektarinflarn med mandel och vaniljgrädde samt en dessert med choklad/banan och jordnötter i glas för 85:- 
Låter som en dessert jag kommer gilla;) 

Har lite dålig koll på skaldjurspriserna framåt helgen, mailar lite för tidigt i veckan men priserna ligger ganska stadigt just nu. 
Svensk hummer för knappa 1000:- Canadahummer för 350:- (borde kanske ta kilopris för dom har varit rackarns stora sista två veckorna) räkorna kommer kosta 45:- hg i morgon torsdag. 
Havskräftorna kommer först på fredag men knappa 700:- pix. 
Även svenska ostron för 38:- stycket och var av sorten Gigas lite mindre rackare. 

Fiskdisken kommer vara smetad, just fått hem en  ny laddning ost från Sivan´s osthandel dock ingen Almnäs tegel som är en stor bristvara.. 
Ledsen alla ni som längtar. 
Däremot en kom det Sivan´s Vrångebäcksost. 
Kanske läge att shoppa på innan Ullis snor med sig allt hem, hennes favoritost. 
Ja det var nog allt för nu, boka mer än gärna din mat via formuläret eller ring ner på 08-6400882 
Och glöm inte kika runt på jul/nyårsmaten. 
Det kommer bli som föregående år att Rent Event ställer ut en lastbil som ni enkelt kan hämta er förbokade mat ifrån samt att juniorerna och Stefan från Spårvägens simförening kommer leverera er mat till dörren. 
Rent event är en kanonbra firma som styr upp precis allt för att piffa till fester. Bara att dom lyckades få till att gömma byggnadsställningen som vi har dragits med i 4 månader nu men som äntligen i borta!
Blivit så fint!
Men det kommer mer information om julen kommer längre fram men har faktiskt redan börjat få bokningar till julen… 
Ni ligger då i era matvrak;) 

Ha en härlig helg säger Pernilla på Hammarströms