Jag är tillbaka…

15th november 2018

Halloj!
Då är jag tillbaka efter 5 dagar i metropolen Åbo. 
Vill du ha total avkoppling i en stad där man knappt kan göra ett jota, åk till Åbo. 
Men bio,massage,bastubad,bokläsning,  och spela spel är inte att förakta;)
Läste Mats-eric´s bok Chateau Vadå? som jag kan rekommendera. 
Lite nyheter var det allt, som att det finns en mässa i Amsterdam där det verkar mest sälja essenser för att laborera fram till det billiga vin som säljs på bag-in-box.. 
Lite banan eller grapefruktsmak att smaksätta vinet med kanske?
Men som sagt, läs boken.
Annars är det mest kalas som står på agendan den här helgen, Calle fyller +25 på lördag, jag + 20 på söndag och Aya + 23 på måndag men vi börjar fira hårt redan i morgon! 

Denna vecka är det bra pris på räkor från Smögen, 29:- hg. 
Stora havskräftor för 498:- som jag kanske tänkte sälja råa också. 
Vi kokar ju allt som oftast dom precis när dom kommer men kanske kan erbjuda dom råa också?
Gör en cheviche på råa havskräftor, rå lax och pilgrimsmusslor? 
Marinera fisken/kräftan i ganska mycket färskpressad lime,chili. 
Servera med vår mangosalsa och toppa med chiliaioli. 
Drick en nyhet som Weingut Breit med artikelnummer 7920 för 139:- 

Eller fritera med pankomjöl och kanske servera med citrusaiolin? 
Det ska även bakas vitlöksbröd som gör sig bra till chevichen. 
Annars fortsätter krabban vara kalasfin, inte hört något om att säsongen är på väg att ta slut men den borde snart vara över… 
Så passa på nu vettja. 
Irländsk hummer för 899:- kg, canadahummer 289:-st. 
Det kommer även finnas mellanhavskräftor för 440:- kg. 

Annars blir det rödtungsfilé för 259:- kg (398:-). 
Ullis kommer också färsera lite med pilgrimsmusselfärs, 320:- kg blir det då. 
Sen ska hon göra en sås på champinjoner & gräslök. 
Jag var en smula skeptisk, inte för att det inte är gott utan för att det inte brukar se så gott ut men hon ska göra en snygg sås sa hon;) 
Drick en annan nyhet på bolaget, Delaire Graff en vit bourgogne med artikelnummer 2440.
Torskloins för 398:-kg. (498:-) har vi också.
Servera med rödvinssås, bacon en riktig favorit hos mig!
Torsken stekes då skulle jag säga och drick en Pinot Noir som jag visst har snöat in på hårt på… Vieilles Vignos med artikelnummer 5470 för 129:-

Tove ska göra sina populära smörrebröd och helgens sorter blir 
Friterad rödspätta med dillmajonnäs och pickles
Kalvrostbiff med kaprismajonnäs och lök
Laxtartar med rödbeta, pepparrot och örtkräm. (jag passerade förbi och trodde först det var sillsallad, hon var inte helt nöjd med det… )
3 st för 110:- kr. 

Kommer fortsätta med våra lilla ”charkavdelning”. 
Tryffelsalami,parmaskinka och marinerade oliver, bakade grönsaker och kronärtskockskräm och tapenade. 
Servera med manchego 398:- kg (ord 450:-) 
Enkelt för mig på fredag och slipper stanna på Ica vilket inte varit helt ovanligt att jag brukar göra för att köpa just detta som alltid finns i butiken men vi äntligen har kommit på att saluföra det bättre.. 

Calle har gjort mer blodpudding.
Det kommer även entrecoté för 498:- kg. 
Sen kommer det högrevshjärta för 198:- kg
Jonas hade en utläggning om vilken styckningsdetalj det var, personligen tyckte jag det lät så där.. Men ska vara fantastiskt. 
Låter verkligen positiv i dag känner jag, fula såser och märkliga styckningsdetaljer… 😉 
Men vet av erfarenhet att allt blir gott som görs så jag kanske bara ska knipa igen truten?

Det blir som vanligt en drös goda desserter. 
Saffranscheesecake med björnbär som är lagom för 2 personer.  85:-
Ser ut att bli väldigt gott!
Sen blir det en mörk chokladmousse på browniebotten och röda vinbär. 65:-st
De sedvanliga kolapajerna, chokladtryffeltårtorna, citrontarterna och godbitarna finns också. 

Verkar som om vårt nya lilla samarbete med Chokladfabriken slår väl ut. 
Får ganska många förfrågningar och det är skoj. 
Och tanken är så klart att vi ska fortsätta så du behöver ju inte bara boka in dig på julbord där! Klicka på länken Chokladfabriken så får du veta mer vad jag pratar om…
Alla våra julbordsalternativ har vi här… 
Julbord på Hammarströms

Sassa på InBloom har fått årets första Anemoner och Ranunklar! 
Det första vet jag vad det är men det sista måste jag nog gå in för att få reda på hur det ser ut… Glöm inte sväng förbi henne för jag kan då säga att hennes buketter förgyller hela helgen. 
Och buketterna står sig alltid lagom tills det blir helg igen. 
Sånt gillar jag!

Ring nu och boka upp din helgmat eller boka julfesten, hemma eller på kontoret.. 
Trevlig helg säger Pernilla som då kommer fira hårt hela helgen;) 
Jag är ju allt som oftast bortrest på min födelsedag men över en vecka i Åbo hade aldrig gått, då hade jag nog kommit hem som nyskild… 
08-6400882 ringer du om jag ska lägga undan något… 
Ps snart är nyårsmenyn komplett med vinförslag… Men här ser du ett första utkast på det som ska serveras…