Helgens tips med bland annat nytt datum för ”Öppna bordet”

3rd maj 2018

Hej!

En lite gladare Pernilla här än förra veckans utskick. 
Och ska även säga att ni inte behöver vara oroliga, jag har inte drabbats av något. 
Min formulering i förra veckan skapade en del oro vilket inte alls var min mening. 

Här det som vanligt, fullt ös!
Så himla tacksam för att ni pratar om oss till era vänner och bekanta.  
Många som bokar upp sig för sina vårfester, studenter och framförallt årsmöten i bostadsrättföreningar;) 
Här är länken till våra cateringalternativ. Hittar du inte exakt det du söker är det ju bara att ringa, vi brukar få till något..

Denna vecka finns det en drös med godsaker, framförallt kommer det kanonfin hällefundra. 
440:- kg kilot och då är det i filé form. 
Till det ska vi göra en Chimichurry som är en sås på mixad persilja, chili och vinäger. 
En klar favorit hos mig. Vi tänkte även göra den lite ”matigare” med att tunntunnskiva champinjoner i. 
Servera ljummen till hälleflundran som jag kanske med fördel skulle steka till denna rätt. 
Stek till 48 grader eller när ni ser att fisken börjar ”skiva” sig i köttet. Stek bara inte för länge och ös fisken ordentligt med smöret du steker i. Som du inte får snåla med heller;)
Pernillas slagord ”Mer smör åt folket”… 
Att dricka till tycker jag du ska ta en Marin Bianco med artikelnummer 2287 för 129:-. Föredrar du rött så kanske en Piemonte Barbera för 109:- med artikelnummer 72782. 
Annars har jag fin abborre & gösfilé, fiskar som också kräver sitt smör;) 
Fiskdisken kommer fyllas upp hårt med allsköns fisk. 
Kommer finnas en del för grillen för er som är galna nog att laga mat utomhus… Jag håller mig inne ett tag till.

Det står en skaldjurssoppa på spisen och till det ska Nat baka baguetter tills i morgon som kommer vara smaksatta med Sivans prästost. 

Annars kommer det färska räkor i morgon från Smögen, 38:- hg. Hoppas dom är lika fantastiska som förra vecka, kanske dom godaste jag ätit på flera år. 
Hummer från Canada kommer det 289:- st, havskräftorna kostar 440:- kg och håller blandad storlek. Ostron 19:- st och är Fine De Claire. 
Kungskrabba, musslor och pilgrimsmusslor finns det också. 

Connie ska göra smörrebröd. 
Det blir en röra med lax som är smaksatt med ägg och kapris. 
Räkor med dillmajonnäs samt någon form av kallskuret. 
39:- st och 110:- för 3. Läge att ringa om du vill ha. 

Den tyska sparrisen har gått ner till 249:- kg. 
Nyslagen hollandaise finns och kanske festa till sparrisen med några forellromskorn? 
Fick tips om ett Alsacevin mot den klassiska rieslingen som man oftast korkar upp till sparrisen. 
Pinot Gris med artikelnummer 2119 för 99:- spänn. 

I kötthyllan finns det kyckling från Knäred. Hel kyckling för 98:- kg. 
Krydda fågeln som du kör hel i ugnen med massor av citron, timjan och kanske lite vitlök. 
Några smörklickar (även där…Jag är hopplös) och in i ugnen. 
175 grader tills termotern når knappa 70 grader och låt vila. 
Medan fågeln vilar tar du hand om buljongen som blivit i den ugnsfasta formen och ha i  grädde för att sedan reda av lite. 
Domtakarré, Ibericoytterfilé samt flankstek finns det också hemma. 

I dessertväg blir det någon form av cheesecake, vi har inte kommit längre än så i planerna. 
Kolapajer, citrontarter, chokladtryffeltårta och godbitar finns det så klart också. 

Bra pris på Quesa De Hoja för 298:- kg (ord 350:-) 
Även Sivan´s röda för 259:-kg (ord 320:-) Låter nästan som en klänning men det är det inte utan en fantastisk god ost. Ganska mild som gör sig bra till salta skaldjur. 

Sassa på InBloom har laddat upp med pioner i hennes superfina blomsterbutik. Helgens bukett består av pioner, riddarsporre, lövkoja och vibernum. 
Vill du boka upp dig på blommor till studenten kan du ringa henne på 0707702271. Tror hon skulle göra något speciellt till dom tillställningarna om jag inte minns fel. 

Och nu har vi satt ett datum för vad som ser ut att bli det sista ”Öppna Bordet” för denna säsong. 
Kommer tyvärr inte ha tid för fler bord.. 
Men boka om du vill komma, max 4 platser den 23/5 kl 18,30 sharp.. 
10 rätter med vin för 950:- per person.
För dig som inte riktigt är bekant med ”bordet” klicka på länken och se bilder från de gångna åren. 
Varit så himla roligt och trycket är fortfarande högt efter minst de 5 år som vi kört. 
Men ska säga det att även om du ser mailet lite ”sent” ring ner och kolla för många av er tror att det är försent att få plats så sist tog det ett tag att fylla upp bordet… 

Nä du, nu får det allt räcka. 
Att jag aldrig lyckas fatta mig kort på dessa torsdagsmail. 
Får kanske börja begränsa vårt utbud? 
Nä det vore så himla trist… 
Ring nu ner på 08-6400882 om du vill boka ”bord” eller ha något gott till helgen. 
Kram på dig säger Pernilla på Hammarströms