Helgens tips

7th mars 2019

Jaha torsdag,igen… 
Med den här farten stänger vi snart för semester.. 
Fast vi verkar få en riktig hetsig vår, det börjar bokas på rejält med ”cateringar”
Vi har nu städat upp lite på hemsidan och lagt till en Studentbuffé och en Vårbuffé som inte riktigt börjat gälla än men för det inte sagt att det inte går att boka. 
Bara bra om du gör det, behöver ju inte vara hugget i sten utan man prelbokar ett datum då man vet att kalaset ska vara, hör av sig ett par veckor innan med mer detaljer och räcker att man ca 1 vecka innan spikar antalet. 
Här är länken till vår uppfräschade hemsida med cateringförslag

Ska också kolla om du kommer på lördag? 
Då är det dags för Melodikryssande i butiken. 
Kom vid halv tio så är kaffet nybryggt och bullarna varma. 
Sen löser vi lite kryss tillsammans. 
Vore bra om du hörde av dig innan så jag har ett hum om hur många som kommer och framförallt hur mycket bullar vi ska baka… 😉 
Blir trångt det vet jag men det är så himla skoj!

Vet inte riktigt hur jag ska korta ner mina torsdagbrev, kanske svamla mindre eller ha färre artiklar att sälja. 
Båda är lika svårt så jag svamlar vidare.. 
Denna vecka har jag kalasfint pris på Lakefilé. 
Mormor brukade stuva den och det skulle jag inte äta för allt smör i Småland trots mormor var en grym mat-tant. 
Vad jag däremot skulle göra är att ta nästan allt smör i Småland och mjöla filén och steka. 
Ös fisken under tiden för att få en krispig yta. 
Servera med Stefans Daahlgryta som är gjord på röda linser, tomat och spiskummin. 
Aioli och baguette till, ska göra ”vanliga” baguetter i helgen också dvs inte bara med surdeg. 
Drick ett vin med lite restsötma som Ruppertsberger Imperial med artikelnummer 72038 för 99:- till.

Även bra pris på rödtungsfilé för 399:- kg. 
Kanske göra en gratäng på rödtungan? 
Finns färdigt potatispuré och vitvinssås. 
Har även hel Nors för 159:- kg. 
Rolig och god fisk som luktar gurka! 
Nä jag skojar inte, pröva.
Väldigt god fisk. 

”Helgens Lätta” är Bouef Bourguignon med bacon & lök serveras med potatispuré. 
2 portioner för 220:- 
Där fanns det en rolig nyhet på bolaget artikelnummer 2007 Chateau Courac för 119:-. Ett typiskt marsvin som SVD visst uttryckte sig..;)
Har även färdigpanerade skreislag med duchessepotatis, citron, brynt vispat smör och champinjoner. 
Lite steka och fixa men mesta klart som åtminstone jag vill ha det på fredagen.. 
Kan vara jobbigt nog att få upp korken ur vinflaskan. 
Får göra som Ullis moster gjorde när hon gick bet på att få upp korken. 
Hon ringde helt sonika Taxi Stockholm som fick hjälpa till att korka upp
Rådig kvinna, sånt gillar jag;) 

Nu svamlar jag igen… 
Skaldjur till helgen då?
Färska räkor för 49:- hg. Dom jag fick i morse var kanonfina så hoppas på samma sak i morgon. 
Havskräftorna påminde mer om hummer i storleken dvs precis lagom med jobb när man äter… 
549:- kg och vad som det verkar fortsätter vi vara bland dom billigaste i stan. 
Ostron för 19:- st (och ja vi ska göra Rockefeller snart igen, sluta tjata;) ) 
Blåmusslor för 85:- hjärtmusslor för 189:- 
Och kungskrabba för 749:- 

Helgens smörrebröd är 
Currykyckling med rostad lök
Baskisk getost med hemkokt tomat & vaniljmarmelad (jag säljer även marmeladen på burk, många som frågat efter den) 
Samt en färskostterrine med skaldjur och romtopping. 
3 st för 130:- 

Ullis har även gjort en paté på rökt röding som kostar 225:- kg ord 525:-. 
Många som serverar patén som en varmrätt med vitvinssås. 

Fortsätter med skrei så länge det finns. 
Han där hemma börjar tröttna på torsk men inte jag inte!
Kommer även kinder i helgen förutom rygg, filé och slagen. 

Sassa satsar på tulpaner i helgen. 
Och jag lovar det var inga färdiga ICA-buketter här inte. 
Så himla vackra. 
Det var papegojtulpaner, franska tulpaner och olika sorters lökar…. 
Härligt vårtecken fast våren lyser med sin frånvaro… 

I desserthyllan till helgen blir det Bailey´smousse med saltkola och nötter. 
Apelsinfromage med blåbär och rostad havre. 
Förutom kolapajer, citrontarte, chokladtryffelbollar och ”Rawbollar” utan socker som till och med jag tycker är goda.. 

Nä nu har jag svamlat klart.. 
Hör av dig om du vill ha några godsaker till helgen eller anmäla din närvaro på krysset. 
Kram säger pratkvarnen Pernilla på Hammarströms 

08-6400882 ringer du om du inte vill svara på mailet