Helgens tips!

7th december 2017

Halloj! 

Allt väl? 
Varje vecka kan jag ”se” hur många som öppnar mailet och enligt Get A newsletter som har hand om själva ”mailskickandet” har jag väldigt många vänner  som öppnar veckomailet.
Det har jag förstått också på alla fina hejarop jag får vilket värmer mitt hjärta oerhört. Försöker dock inte tänka på hur många som faktiskt  läser, skrivkrampen skulle vara ett faktum då… 

Men det lustiga är att måndagens mail som var i särklass  det tristaste jag skickat var det  mest öppnade mailet på länge;)
Vet inte vad ni trodde, att det skulle vara så trist att vi skulle klappa igen eller nå´t?
Det ska väldigt mycket till, för roligare jobb än det här finns inte så oss blir ni inte av med!

Denna vecka fortsätter julbestyren.. Slitvargarna kör iväg julbord för glatta livet och jag ska snart sätta mig och skriva presentkort. Många företag som har det som stående julklapp till sin personal. Väldigt uppskattat har vi märkt och många som med det har sin tradition att köpa julsillen hos oss för sitt presentkort.

På måndag kommer första laddningen med Sivans julostar som jag verkligen rekommenderar att boka.
I och med det måste jag göra plats i kylen så nu säljer jag ut hennes Bondost för 150:- kg samt hennes grevéost för 198:- kg. Ordinarie pris är 320:- kg. 

Hjälp mig tömma kylen nu men det finns inte obegränsat så läge att ringa… 

Annars har jag kanonpris på stor fin regnbågsfilé, odlad för 249:- kg (ord 398:-) bäst blir att snitta skinnet försiktigt och sen steka ”hårt” på skinnsidan. Servera med Cornelias tartarsås med kapris och ägg till. 
Drick en Chardonnay till såsom Dusk til Dawn med artikelnummer 6287 för 99:- 

Kommer även hem fin rödtungsfilé för 398:- kg, kanske göra en fiskgratäng till helgen?
Filéerna är ganska små så jag skulle göra en gratäng, gör sig bäst.. 
Vitvinssås finns färdigt  så det är gjort i en baggis. 

Räkorna håller bra pris den här helgen också, 25:- hg.
Räkpriset sjönk i förra veckan efter det att jag hade skickat iväg nyhetsbrevet. Thomas ringde och hade för mycket kvar så Ullis såg till att det blev ett extrabra pris.
Det är alltid bra att hålla koll på sociala medier för jag kan ju inte maila hur ofta som helst… 

Irländska hummern har gått upp lite till 798:-kg  men enligt mig fortfarande väldigt prisvärd.
Canadahummern kostar 250:- st.
Havskräftor kommer det också men vet inte riktigt priset än. 

Connie ska göra olika smörrebröd till helgen igen, jag hoppas hon ska göra ett med currysill och rostad lök. En av mina favoriter! Sen får vi se i morgon vilka fler sorter det blir. Men ring och lägg undan, de går åt fort! Så kul att se er stå och peka ”en sån och en sån.. eller vänta ta två såna” precis i som vilken kiosk som helst! 

Nat ska baka vörtbröd och skiva massor av julskinka till helgen. Ullis har lagt nästa laddning med senapsfrön i blöt, första laddningen förslog ingenting:)

I kötthyllan finns det Calles köttbullar, entrecoté, biffrad med kappa samt franska majskycklinglår.

Finns även Ceasardressing för er som vill göra en god sådan i helgen med majskycklingen. 
Bacon på bit finns också. Min syterdotter  är som jag dvs lagom förtjust i grönsaker kom stolt hem till mamma efter en helg hos oss och sa att hon minsann ätit sallad.
Therese fick en smärre chock men allt förklarades när det var ceasarsallad hon spisat i 2 dagar..
Kyckling, ”majonnäsig”dressing, parmesanost och bacon.
Kan knappast bli bättre?

 Connie ska göra en dessert på vinteräpplen och kola till helgen. 
Julgodis finns det nu, Sivans pepparkakor och våra saffransskorpor. 
Kolapajer, citrontarter och chokladtryffeltårtor finns det också.. 

Ja hoppas lika många läser mitt mail idag också, kanske får skriva något riktigt trist i ämnesraden;)

Just det, glöm nu inte boka upp dig på julbord, presentkort och nyårsmenyerna

Ha en trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms som nås på det här numret 08-6400882 alternativt så svarar du bara på mailet.