Helg igen då!

22nd augusti 2019

Halloj!
Ja då var det torsdag igen och dags för nya godsaker. 
Kommer dessvärre inte hinna äta något själv, kommer hålla mig i butiken då vi har så rackarns mycket att göra. 
Kanske ett I-landsproblem eller det är det i allra högsta grad!
Cateringarna har börjat med en flygande start även dom första julbordsförfrågningarna men det får ni ta mig tusan vänta lite med.. Du kan ju klicka på länken men vi kan väl åtminstone vänta några veckor innan du beställer.
Om du är sysslolös i helgen kan jag tipsa om min vän Nils-Gunnar Zander som har vernissage med sina fantastiska tavlor. 
En av mina väggar pryds med en av hans verk, jättefin!
Sista bilden i nyhetsbrevet är Nils Gunnars. 
Vernissage lördagen den 24 augusti kl. 11:00 – 17:00.
Ulf Wickbom inviger utställningen kl.14:00
Edsviks konsthall är det du ska till

Annars kanske du ska äta lite? 
Kör hårt på kräftpaketet för 698:-
1 kg hemkokta vätternkräftor, västerbottenostpaj, 
surdegsbaguette, rostad kumminkräm samt helgens dessert som är en vitchokladpannacotta med kola samt saltrostade nötter & bananer. 
Givetvis kan du köpa kräftorna i lösvikt för 498:-. 
Till dina kräftor kan jag rekommendera Picpoul de Pinel med artikelnummer 7917501 för 109:-. 
Det kommer in en del goda alkoholfria ölsorter till oss i morgon, i min värld det bästa alternativet.
Det finns Smögenräkor för 55:- hg, hummern har gått ner till 298:- st. 
Havskräftorna denna vecka kostar 570:- kg för mellanstorleken och 670:- för dom storstora.
Ostron från familjen Boutrais som har strl nr 4. 
15:- styck så kanske läge att boka.
Nat ska baka ett vitlöksbröd till helgen förutom mumsbrödet, frukt & nötbröd, surdegsbaguetter och foccacian.
Gör sig fint till skaldjuren.

Ullis håller på och gör ett paket med kummelrygg, sparris, fänkål, färsk potatis, smör och citron som du lägger på grillen eller kör i ugnen.
149:- per paket och det är lagom för 1 person.
Kanske ska passa på att korka upp sommarens sista rosépava?
Verkar som om sommaren gör sitt sista ryck nu i helgen.
Cuvée Madame är en favorit hos mig, artikelnummer 220301 för 125:-.
Just det, hur många av er prövade naturvinerna jag rekommenderade förra veckan?

Lax från Färöarna som är odlad efter konstens alla regler så du kan äta med gott samvete finns också för 398:-kg
Det kan du iofs göra med all lax som jag säljer, skickar en länk med lite frågor och svar om hur laxodlingen fungerar.
Annars är fiskdisken bystad och mer blir det under morgondagen, kom förbi och kika. 

Tove gör sina sedvanliga smörrebröd.
Helgens smaker blir kräftskagen smaksatt med kummin, kotlettrad med curryremoulade och rostad lök samt en vitmögelost Saint-Thibaud som är pastöriserad från Frankrike serveras med hemkokt tomat & vaniljmarmelad.

3 stycken för 130:-
Ska säga att osten även har ett extrabra pris i helgen 55:- st för ca 3 hg.
Tomatmarmeladen finns också att köpa i ”lösvikt”
Ska du äta osten efter maten kanske jag kan tipsa om ett glas Hugel Gentil med artikelnummer 210801 för 119:-.

Köttdisken har vi inte riktigt hunnit med sen vi öppnat men nu börjar den ta sig  också..
Calle ska snart skicka in blodpuddingen i ugnen, 75:- för 2 portioner.
Kommer en baconsida i morgon också men tror inte blodpudding kommer vara klar att sälja förens i morgon hur som helst.
Ankleverterrine för 120:- hg, servera på vårt frukt & nötbröd med en klick fikonmarmelad kanske?
Ankbröst för 130:- st och är ca 4 hg.
Räcker nästan till 2 personer eller det räcker så har man en ursäkt att äta fler rätter. Pernillas bästa gren;)
Snitta skinnet och stek på bröstet på skinnsidan, stek så det blir knaprigt.
In i ugnen på 150-170 grader tills bröstet når en innetemperatur på 58 grader och låt sen vila i 10 minuter innan du skivar upp köttet.
Låt köttet rinna av lite på lite papper innan du lägger upp på tallriken.
Det finns rödvinssås att  servera till. 
Finns kanonfin biffrad med kappa för 598:-. 
I köket har dom gjort lite olika tillbehör som potatisgratäng, örtrisotto med getost, potatispuré om du behöver några tillbehör till din fisk eller till köttet.

I dessertväg i helgen blir det då den där vitachokladpannacottan  som jag skrev om tidigare i mailet men även kolapajer, citrontarter, godbitar, chokladtryffeltårtor samt en tarte på rödavinbär toppat med italiensk maräng och sesamfrön. 

Nä du, nu får det ta mig tusan räcka med mat… 
Håll koll på oss på sociala medier där du kan få massor av tips men framförallt en del sista-minuten-extra-bra-pris-när-leverantörer-köpt-för-mycket-och-Pernilla-prutar-hårt;) 
Och precis som vanligt blir jag extra glad om du ringer och förbokar så jag har ett hum om hur mycket mer jag ska ta hem så det räcker till alla… 
Det går åt fort. 
Kram på dig och trevlig helg säger Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882
 eller du kan svara på mailet också.