Hej

12th december 2019

Halloj!
Pernilla här som är lite trött i dag… 
Jag gnällde ju i måndags att den där rackarns akademin glömmer bjuda mig på Nobelfesten varje år.. 
Döm av min förvåning när Johan & Dawna dök upp och bjöd med mig att spisa Nobelmenyn i stadshuset!
Finklänning & klackeskor på, jag är inte den som är den utan hänger gladeligen på!
Jag verkar ju ha en galen flax så tänkte kanske kolla om någon har en mattsvart Tesla till övers som hen inte vill ha när jag ändå är på G.
Jaså inte det…. 😉 

Det vankas ju Lucia i morgon så då ska det bakas godbitar med saffran & russin samt kommer ha extra mycket saffransskorpor. 
Rejäl laddning med lutfisk kommer det hem för 169:- kg. 
Kommer även ha ”vitsås” eller bechamel att sälja för er som jag tycker det är lite skönt att vara lat. 
Koka potatis och ärtor får du fixa själv:)

Ska bakas massor av vörtbröd och griljeras julskinka. 
Skinkan till jul är bra om du förbokar, blir en Durocskinka från en gård utanför Uppsala. 
Glöm inte boka senapen också. 

Fortfarande dåligt med plats i frysen så kör vidare med 1/2 kg bottenvikenslöjrom för 1500:-. 
Fått hem mer av Störcaviaren från Småland, det verkar vara er nya favorit! 
Fortsätter med det braiga priset på 550:- för 30 gram. 
Hållbarhet på ett par månader i oöppnad förpackning i kylen. 
Gör sig toppen till nyår!

För er som vill frysa in laxen innan ni gravar den, aldrig förstått varför när det är lax av god kvalité men kör ett pris på 298:- kg.
Har även urvattnad sill, salt sill och hel sill samt färsk strömming om du vill börja så smått att lägga in. 
Säger som vanligt att börja i god tid, ett fel många gör är att börjar för sent. 
Men det kommer finnas hela tiden fram till jul så du får börja när du vill;) 

Helgens enkla två portionare blir halstrad röding med spenatrisotto och bakade tomater för 220:-.
Gödkalventrecoté för 349:- kg och det finns lite godsaker att servera till också.

Fast annars är det fullt ös på julborden just nu… 
Så dessvärre blir det inga fler smörrebröd i år.
Hinns inte med. 

Det ska kokas skaldjur i alla fall, vill du ha skaldjur till jul vore det bra om jag får veta det. 
Ju större parti jag köper desto bättre pris kan jag få och har jag ett hum hur mycket jag ska köpa underlättar det ordentligt för mig. 
Räkorna i morgon kommer kosta 65:- hg, blåser visst som tusan på Smögen.  Fast är dom lika goda som förra veckan är det då värt det.
Havskräftor kommer det en skvätt men inga större mängder för 550:- kg. 
Canadahummer för 320:- st samt svensk hummer för 990:- kg. 
Får även hem stillahavs ostron med Smögenbilen i morgon. 
Extra stora rackare med ett facilt pris på 29:- st. 
Bra att hojta om du vill ha. 
Även Fine De Claire för 19:- st.

I övrig dessertväg blir det kanske något i glas, lite osäkert än vad vi hinner men  kanske köpa lite av Toves pepparkaksdeg(65:-), grädda av och ha på lite Stilton/saint agyr eller Sivan´s härliga gräddost. 
Jag hyvlade den kalla pepparkaksdegen med osthyvel, lat som jag är… Gick perfekt!

Ska nämna våra öppettider  framöver också…
Från och med måndag den 16/12 är vi här varje dag fram till den 23/12 då vi stänger kl 18. 
Lördag & söndag den 21:e och 22:e är det öppet mellan 10-15. 
Julafton är det stängt, säger som Ullis ”Har du inte handlat tills dess får du skylla dig själv för då  dricker jag glögg” 😉 
Sen dricker vi glögg fram tills den 27/12 kl 10-18.30
28/12 10-15, 29/12 har vi inte bestämt oss än , 30/12 10-18 och nyårsafton 10-15
Ska du hämta upp din nyårsmeny är det då på nyårsafton som gäller.
Känns som jag pekar med hela handen men det är i ren självbevarelsedrift så det inte blir något knas, hellre tydlig;) 
Äsch du känner mig vid det här laget… 
Nu ska jag sluta tjata och käka lite lunch. 
Om du vill att jag ska lägga undan något får du gärna ringa på 08-6400882 eller svara på mailet. 
Kram och trevlig lucia säger tomten Pernilla