Vill du komma på kräftskiva?
28th augusti 2024Hej på dig!
Tänker att jag börjar med det viktigaste…
Den 11 september tänker vi köra säsongens första ”Öppna bord” men som kräftskiva..
Som vanligt kör vi kl 18,30 där vi börjar med bubbel & ostron samt snittar i köket.
För sen köra kräftskiva med våra insjökräftor och havskräftor i butiken.
Västerbottenostpaj/kantarellpaj hembakat bröd olika såser & ostar som sig bör.
Ska försöka få till ett sånghäfte också men brukar alltid vara någon som är bra på att ta ton.
Till det dricks det vin/öl & snaps.
Avslutar så klart med en god dessert & kaffe.
Precis som vanligt får man boka max 4 platser och det kostar 1500:- per kuvert.
Har köpt nya bord så vi kan knö in 16 personer.
Tror bestämt att det var jag och mina tjejkompisar som gjorde att bordet gav upp sist när vi hade middag..
Annars fortsätter vi som vanligt med kräftorna, de har verkligen vuxit till sig och är stora och fina nu.
Bra om du bokar men har tagit från tårna så borde räcka till alla.
För någon vecka sen var det ju ont om dom små rackarna så vi kokade hummer som kräftor.
Har fått en del beställningar på kräfthummer till helgen och om du vill ha behöver jag veta det innan kl 16 idag för kommer bara koka till er som vill ha.
Hummern har gått ner en hundring i pris den här veckan så 790:- kg och de väger ca halv kilot.
Får se vad det blir för hummer i nästa vecka när det börjar bli dags för den svenska.
Matkasse den här veckan blir en sparrismousse på kavring toppat med forellrom för 110:-
Varmrätt blir torskrygg med kräftsås med cognac samt duchessepotatis & en ljummen sockerärtssallad. 195:- pp
Dessert blir chokladtarte med kola samt en vinbärscurd toppat med italiensk maräng i havrebotten.
Smörrebröd blir klassisk gubbröra, rostbiff med curryremoulade och rostad lök samt dagens bästa ost med tomat/vaniljmarmelad på frukt & nötbröd
3 st 165:-
På tal om mackor kommer vi göra en favoritmacka som jag bara älskar!
Reubensandwich med oxbringa/surkål/senapskräm och cheddarost som är grillad i levainbröd.
Ska jag smaska på i bilen på väg till Plåten i helgen.
Tänkte ta med lite kantareller hem till er också, jag borde hinna med det.
Fram tills dess jag är tillbaka blir det andra svenska kantareller men de var fina de också… 350:- kg kostar svampen.
Jag har inte riktigt hittat något toppenerbjudande i fiskväg än men idag har jag uerfilé för 259:- kg.
Gott att smörsteka och kanske servera just med gräddkokta kantareller? Toppa med lite knaprigt bacon.
Hade min gamla vän/kollega och köksmästare inne i går i butiken..
Fredrik Rickardsson kör en liten matlagningsskola på nätet där jag delade 2 av hans recept på Facebook & Instagram igår.
En av rätterna var tomfisk/musslor/wanameeräkor & scampi som du steker med chli/vitlök/schalottenlök och toppar med koriander.
Vi kör ett råvaru-kit de ingredienserna så kika du bara in på sociala medier för att se hur han gör.
2 portioner för 330:- .
Han gjorde också en supertrevlig kräftsoppa med dressad fänkål och dillkräm.
Kika och låt dig inspireras. Önskar vi hade den tiden att göra detta också men tiden räcker inte till här.
Vi ska försöka fokusera på att hinna göra kroppkakor till helgen, borde vi hinna.
Det blir kanske inte roligare än så här den här veckan men det kommer bli mycket annat gott än det jag har rabblat upp här.
Boka nu in dig på kräftskivan,kommer bli superkul!
Sen fortsätter vi med det vanliga ”Öppna bordet” i höst.
Glöm inte att du kan boka privata sittningar också fast det är väldigt kul med de bord vi har som är ”Öppna” för man träffar alltid nya roliga människor.
Ha nu en trevlig helg så ses vi, jag är kvar och håller ställningarna ett tag på fredag i alla fall;)
Med vänlig hälsning Pernilla som nås på 08-6400882 för bokningar av både mat & kräftskiva!
Ps glöm inte heller att boka om du vill ha hummer….