Vi har blivit myndiga men inte ett dugg mognare.. Låt oss fira med svensk hummer!
2nd oktober 2024Hej du!
Vi har fyllt år!
Igår blev vi ”Butiks-myndiga” eller vad man säger.
Det är i alla fall 18 år sedan vi tog över butiken.
18 fantastiska år med så mycket skoj men även lite sorg då en del härliga kunder som fattas oss pga sjukdom och ålderdom.
Finns en drös vänner som verkligen fattas mig.
Fast det är väl oundvikligt efter 18 år, jag brukar gå en sväng på Katarina kyrkogård och säga hej till några av de som ligger där.
Även att vi fyllt 18 år och kanske borde ha ”örnkoll” på hur man ska driva butik känns det i bland fortfarande som vi leker affär.
Något gör vi ju rätt men ibland är det som man väntar på att bli avslöjad;)
Vi kör vidare ett par år till för så länge glädjen finns och framförallt ni finns så kör vi på.
Har sagt det tidigare att utan er som är oss trogna år ut och år in, ni som rekommenderar oss till era vänner, ni som anlitar oss vid fester och ni som troget köper julmaten varje år.
Ni som anlitar oss till kontoret, till dop, till begravningar och ”vanliga” helger…
Utan er vore vi absolut ingenting och varje gång nya kunder dyker upp på rekommendationer sträcker jag lite extra på mig.
Och till all härlig personal som kommit och gått genom åren kan jag bara säga tack!
Som ni slitit under alla storhelger, under pandemin och annat bös som hänt.
Den dagen vi säljer ska jag skriva mina memoarer för det har hänt så mycket knasigt/roligt/sorgligt/knäppt här hos oss.
Du skulle bara veta.
Tror kanske inget förlag skulle publicera någon som jag skrivit med mitt (inte alltid korrekta) vokabulär/åsikter;)
Eller blir kanske en storsäljare…
Nja nog om det, nu är det fokus på helgen!
Löjrommen har börjat dyka upp hos våra leverantörer men vi har lite is i magen och hoppas priset går ner lite.
Sen tycker jag att den första klämmningen som ofta kan vara lite för ”blöt”.
Så jag återkommer om det om någon vecka.
Just nu är det ett rackarns oväder i nordnorge så inga havskräftor just nu men hoppas framåt helgen.
Den norska krabban verkar dock vara tåligare för det kommer det hem.
Otroligt fin måste jag säga.
Käkade i helgen, given succé hos mina gäster.
Men det blir kanonpris på svensk hummer i helgen!
Under 1000-lappen, dvs 990:- kg
Ligger typ på samma pris som hummern från Canada så håller oss till den svenska som är så mycket godare.
Det är väl det jag har att säga om helgens skaldjur so far.
Men boka dina skaldjur via formuläret..
Helgkasse den här veckan blir rödtunga med skaldjursvelouté med lite cremé fraiche i serveras med friterade kroketter med krabba samt rotfruktsbrunoise.
195:- pp.
Även klassikern Sjömansbiff med salt gurka för 165:-
Vill du ha något gott innan blir det bohusbakelser med kallrökt lax på kavringbitten 125:- st.
Dessert är lite oklart än men gott blir det;)
Smörrebröden den här veckan är med skärgårdssill med rom, rensteksröra med pepparrot samt dagens bästa ost.
3 st för 165:-
Denna vecka har vi varmrökt lax för 550:- kg (ord 690:-)
Vi röker själva och då i portionsstrl.
Vill du ha någon speciell vikt hör du bara av dig så löser vi det.
Behöver veta i förväg då laxen måste saltlakas övernatten.
Kanonfin hel piggvar för 398:- kg.
Fiskarna är vilda samt ligger på ca 1 kg.
Lagom för 2 personer.
Även stora norska odlade rödingar, stora som hajar.
Jag har knappt sett så stora, lagom för 3-4 personer skulle jag säga.
Vips in med fisken i ugnen när du fyllt den med godsaker.
Massor av citronskal & persilja och baka av.
Servera med höstens alla härlliga rotfrukter.
Vi har ett persiljesmör som passar toppen till.
Hjärtmusslor för 398:-nätet.
Lagom för 3-4 personer.
Låt musslorna ligga i riktigt kallt, salt vatten så musslorna spottar ur sig gruset.
Fräs musslorna i rikligt med olivolja, ha i massor av chili, vitlök, lök.
Koka pasta och vänd ner pastan bland musslor och häll på lite pastavatten och lite vittvin.
Ös på med hackad persilja och ett gott bröd.
Kanske vår hembakta foccia?
Nä du, nu får det räcka!
Det kommer givetvis mer godsaker framåt helgen men det var det för nu.
Kram på er
/Pernilla som tänker lite tillbaka på när jag var 18 på ”riktigt”
”Cool” tjej som just gått ut plugget,cigg i mungipan, Dr Martens, flyttat hemifrån, jobbade som besatt på stans krogar för att sen frekventera krogarna/svartklubbar nattetid…
Jösses blir matt bara jag tänker på det;)
Numera är jag kvällstrött, när jag går ut för att äta är det helst lunch.
Hemma lagom till Rapport, slutat röka för måååånga år sen men det enda som hänger kvar är mina Dr Martens.
Kanske en stundande 50-års kris för mig?