Tjohoooooooooo! Jag är tillbaka i civilisationen igen!

17th augusti 2022

Hej på dig!

Allt bra? 
Saknat mig? 
Så klart du har det;) 
Hoppas din sommar varit lika bra som min? 
Njutit på Plåten av sol, värme, vänner,  god mat och goda viner.. 
Vad mer behöver man?
Dock skönt att vara tillbaka i stan. I synnerhet när det stundar kräftsäsong, kulturfestivaler och annat skoj. 
Har du inget för dig i eftermiddag så kan jag tipsa om Soul of Detroit på Gustav Adolfstorg kl 17. 
Magnus Carlsson med Sveriges Radios Symfoniker. Såg konserten på Berwaldhallen tidigt i våras och var magiskt.

Eller så käkar du kräftor ikväll, ungefär det man pallar äta i värmen..
Salt och kallt.. 
Annie kokar kräftor oavbrutet just nu. 
580:- kg kostar kräftorna och sen har vi ett prisvärt kräftpaket med ett halv kilo kräftor, rostad kumminmajonnäs, västerbottenostpaj, prästost samt hembakat bröd och givetvis en dessert. 
450:- per portion. 

Allt kan du boka via hemsidans helgformulär som vanligt.
Fått en del goda vintips av bästa Anna på Handpicked som vanligt. 
Hon tycker ni ska slå till på ett vin från Argentina som jag tipsat om tidigare men just kommit ut med en ny årgång. 
Mendel Semillon för 159:- med artikelnummer 94778
Sen funkar det ju alltid med rieslingviner och ett av min skaldjursfavorit-vin är ju Kung fu girl med artikelnummer 2690 för 145:- 

På hemsidan finns också våra nyskrivna cateringmenyer, vi har hunnit med en hel del dom här få dagarna vi haft öppet. 
Bland annat en mingeltallrik som efterfrågats till företag som är tillbaka efter semestern. 
Kika och se om det är något du är sugen på. 

När det är så varmt som det är just nu är åtminstone inte jag så värst sugen på varmt mat så bullat upp lite extra med kallskuret från Montaraz Chorizo Iberico belotta eller Jamon De Cebo Iberico. 
Ullis har gjort en pesto på basilika/parmesan och solroskärnor, perfekt till surdegsbaguetten. 
Ny laddning av Gordaloliver och friterade marconamandlar. 
Plockmatstallriken blir komplett med lite olika ostar som jag säljer ut till halva priset. Lite av allt du får helt enkelt kika när du kommer in. 
Sen ett svalt röpang och kvällen är fixad. 

Ullis har gjort en Gazpacho till helgens förrätt som serveras med vår foccacia. 
65:- per portion. 
Jonas fixar just nu helgvarmrätten som blir rimmad stekt kummel med kantarellsås samt potatispuré smaksatt med gruyereost och smörslungade morötter. 165:- per portion. 
Kantarellerna har jag plockat, för er som följer oss på instagram och facebook såg kanske att jag hade bilen knökfull med kantareller som vi sålde billigt förra veckan. 
Jag, som i vanliga fall inte ens hittar svampen på Ica fyllde kasse efter kasse. 
Hade  två nyfunna vänner som oberoende av varandra vallade runt mig i skogarna. 
Trodde det var likställt med dödstraff att visa sina svampställen men båda sa ”Äh det är ingen fara för Pernilla hittar aldrig tillbaka på egen hand”… 
Jo rå så att… 
Dessert i helgkassen blir en Romtompf med höstens bär och citron/vaniljmousse som servars i glas 75:- pp. 

Med smögenbilen kommer det makrill som det är säsong för nu, väldigt god fisk som dessvärre är svårsåld här på östkusten. 
Ni har helt enkelt inte  fattat hur gått det är! 
Makrillen måste dock vara pinfärsk.. 
120:- kg och 240:- för filén. 
Serveras hel men urtagen grillad eller smörstekt hårt på skinnsidan. 
Gör en ljummen sallad med oliver, ruccola, bakade tomater/skocka och en citrusaoili till.

Kummelfilé för 320:- kg, god att rimma som vi gjort i helgkassen. Koka eller stek vilket som. 
Havskräftorna kostar 650:- denna vecka.
Räkorna kostar idag 320.- kg men får se vad priset blir på fredag… 

Nä det var väl det för nu men som vanligt är butiken knök igen efter sommaren. 
Och efter rean innan sommaren, jösses vad ni jobbade på bra!
Kom iväg till Plåten en dag tidigare än beräknat tack vare er.. 

Använd nu formuläret eller ring mig på 08-6400882 och boka din mat till helg
Kram på dig!
/Pernilla