Tillbaka till vardagen

12th januari 2022

Hej!
Allt väl? 
Själv börjar jag ruttna på restriktioner, munskydd, avstånd, vinter, kyla, hemma-arbete, avbokningar, minskad kontakt med vänner, elpriser, bensin/dieselpriser, öppettider på krogen…
Vill ju ha kramar, sol, värme, krispigt vin på uteserveringar, klackeskor, stora fester och massor att göra.. 
Äh nu gnäller jag hårt, får kanske skylla mig själv som lyckas köpa sommar-huset Plåten när el-priserna skjutit i höjden samt att kåken ligger så långt bort att bilen måste gå på högvarv…;) 
Tur man kan äta… Och bolaget håller öppet… 
Och att det är ganska mycket godsaker att se framemot nu när det vankas ”vår”. 
Semlor, även att vi ”bara” har det på fettisdagen, skreitorsk,norska räkor/havskräftor/vit sparris/ primörer och andra godsaker!
Ju kallare i vattnet desto bättre skaldjur är ju det som gäller.. 
Första skreien har faktiskt redan kommit, nu är tiden då jag äter torsk minst 4 ggr i veckan. 
Pocherar ryggen försiktigt, steker filén och friterar slaget.. 
I mitt tycke bland den godaste fisken, torsk. 
Framförallt ”prisvärd” och går att variera i all oändlighet. 
Måste återkomma lite om priser när vi styckat klart bara…

I morgon torsdag kommer det norska räkor för 340:- kg, havskräftorna kostar i dag 790:- men hoppas på snäppet billigare på fredag. 
Kanske satsa på svensk hummer som kommer kosta 1200:- kg. 
Blåmusslor 89:- nätet och hjärtmusslor 269:-

Smörrebröd blir det till helgen med smakerna
Norrönamatjesill med ägg & potatis 
Parmaskinka med Gruyereost 
Anklever med lökmarmelad 
3 st 150:- 

Som sagt, äta är väl det vi får roa oss med nu. 
Eller som om det skulle vara någon skillnad för undertecknad som äter jämt.. 
Helgkasse denna vecka blir att börja med en friterad tonfisk med yuzomajonnäs, sesamstekt pak-chop i gemsallad 
Kalvgryta med champinjoner, dijonsenap & purjolök serveras med potatispuré 165:- pp 
Till det måste vi kanske ha något gott i glaset, Chinon Cuisine de ma Mere med artikelnummer 71529 för 129:- pix
Avslutningsvis ska Tove göra lite olika yoghurtdesserter, en kräm på yoghurt med körsbärskompott och kaksmulor samt en yoghurtcheesecake med honung och saltakaramellvalnötter.. 

Magnus ska göra blodpudding och om vi hinner kroppkakor men det blir som en överraskning när du kommer in.. 

Jag har lite olika Sivan´s ostar kvar från julen samt stilton, senap och lite andra godsaker som jag rear ut till 30% rabatt.. 
Passar på med lite rea, jag gillar rea;) 

Efter Sebastien i Söderhallarna stängde igen har jag fått många förfrågningar om att ta in Solmarkas produkter
Deras ägg, mejerier och spannmål. 
Skulle precis bestämma första leveransen när frågan dök upp i huvudet på mig  ”Vilka fler säljer era produkter?”. 
Fick svaret att Mikki på Gryningen säljer och med det sa jag stop.. 
Vill inte konkurrera med henne utan skickar hellre er TILL henne.. 
Vet nu att hon får leverans varje torsdag så jag tycker du helt sonika ska gå dit för att få riktigt goda bra varor.. 
Hälsa från mig när du går dit!

Nä vet inte om jag har så mycket mer att komma med utan använd gärna formuläret om du vill ha något. 
Ska kolla efterfrågan lite också om jag ska hojta på tjejerna i Simföreningen om vi ska börja med lite leveranser igen. 
Verkar ju som om det inte ger sig och är smittsammare än någonsin även om man ”inte blir riktigt lika sjuk”.. 
Svara på mailet om du ev skulle vilja få levererat men då blir det nog först i nästa vecka om det finns någon efterfrågan.. 

Vi hörs av!
Kram Pernilla på Hammarströms fisk som nås på 08-6400882