Sportlov…

23rd februari 2017

Halloj!
Trots att jag har varit inne i 3 dagar med feber & halsont är det svårt att undvika blåsten ute.. Jösses vad det låter. Som bekant är vi ganska beroende av vädrets makter för det påverkar kilopriset på varorna.
Denna helg har både de färska räkorna och havskräftorna ungefär samma kilopris som kvadratmeterpriset som lägenheterna på söder så då hoppar vi över just dom. Hummer från Canada finns det dock och kungskrabba.  
OM nu inte Ullis hittar några till bra pris men just nu ser det dystert ut.

Kommer dock ha blåmusslor för 60:-nätet (ord 85:-) och kommer  ladda upp med baguetter till musslorna.

Ni är många som ska åka till fjälls vet jag så det har laddats lite för det. Mat som ni kan ta med och servera i fjällstugorna.

Bouef Bourgignon för 29:- hg.
Kroppkakor 130:- för 2 per.
Blodpudding 75:- för 2 pers.
Kalvwallenbergare för 69:- st alternativt wallenbergare gjort på torsk & hälleflundra för 69:- st.
Köttbullar för 99:- för 2 personer.
Ullis har också kokat skaldjurssoppa.
Fortsätter med bra pris på de baskiska ostarna Caprinelle/Baskeriue & Itchebay. Det är får/getostar som tillhör mina klara favoriter på ostbrickan. 290:- (ord 390:-).

Connie ska göra en dessert på cocos & körsbär förutom de vanliga såsom kolapajer/citrontarte/ chokladtryffeltårta & godbitar..
Nä nu får det räcka, mot min thékopp igen och hoppas vi ses i morgon!
Ps ledsen att vi behövde ställa in ” Öppna bordet” med så kort varsel dels pga av kyla i butiken och jag som blev dålig men vi kommer kompensera med ett extra bord i Mars så håll  utkik när datumen släpps på nyhetsbrevet.
Tack för mig!

/Pernilla