
Skrivkrampen är snart ett faktum…
5th februari 2025Hej på er!
Och i synnerhet hej på er alla nya vänner.
Får snart inte lite fler vänner på nyhetsbrevet för då kommer jag få skrivkramp och blir stressad av alla som läser allt jox jag skriver.
Fast det är ju lite det som är grejen att ju mer ni handlar desto mer köper jag in och kan deala med priset.
Övertygad att jag varit bilhandlare i mitt förra liv.
Fast det är klart, bilhandlare eller fiskhandlare är kanske same same?
Oavsett är det bra för dig för denna vecka har jag fått ner priset på havskräftor från Smögen till 590:- kg.
Läge att boka och inte att hänga på låset på fredag.
Dels för att vi ska hinna koka kräftorna men om det blir som idag då chauffören insåg när han väl kom till Stockholm att han lämnat av våra varor i Lidköping.
Väntar fortfarande på fisken/skaldjuren…
Med på den bilen är också första laddningen med marulksfiléer som kostar 420:- kg den här veckan. När den väl kommer det vill säga.
Det kommer mer marulk till helgen men använd formuläret och boka.
Det gäller all mat, så smidigt att klicka på länken
Många av er nya vänner kanske inte vet om att vi har en rackarns stor lunchverksamhet där man endera hämtar i butiken eller får maten skickat till kontoret.
Maten går också att boka via aptit.se eller godsmak.se
Under den här fliken hittar du vad vi serverar denna vecka.
Högst upp står alla ”stående rätter” som vi har varje dag.
Helgkasse den här veckan kommer bli en krämig havskräftsoppa med cognac serveras med parmesansticks på smördeg.
Förra veckan gjorde Ullis en tonfisktartar som efter ett inlägg på instagram tog slut i ett nafs så vi gör en laddning till i helgen.
Det är alltid bra att hålla koll på våra sociala medier där det kan dyka upp ”sista-minuten-tips”.
Varmrätt då?
En gratäng på rödtunga med duchessepotatis och skaldjursås .
Alternativt smörstekt abborre med ett brynt matjesillsmör som serveras med duchessepotatis smaksatt med prästost
Herman håller på och kokar en Pasta e Fogioli som är med cannellinibönor, salsicciafärs, pancetta, tomat & vitlök.
Serveras med foccacia.
Varmrätterna kostar 195:- pp
Dessert blir en pavlova med choklad & lakrits samt färska hallon.
Alternativt en citrongräs & limebladspannacotta med mango & sesam.
Så goda smaker i desserter.
Har en massa annat godis i helgen också..
Färsk lubbfilé för 298:- kg, gott att smörsteka och servera med Tomas nygjorda Sandefjordssås.
Skrei i olika former fortsätter vi så klart med.
Jag har även kinder den här helgen.
Så gott att smörsteka och servera som ett garnityr till tex skreiryggen?
Fått hem kalvschnitzel för 90:- pp.
Panera, stek och servera med rostad potatis och ett gott smör.
Eller rullader kanske?
Har ankleverterrine till bra pris den här veckan 1200:- istället för 1800:-.
Det finns en jättegod sauterngelé att servera till på smörstekt briochebröd.
Vi kommer baka briocher till fredagens lunch så vi kommer baka en rejäl laddning.
Gott till både havskräftssoppan eller till anklevern.
Smörrebröden den här helgen kommer bli med räkor, kokt ägg & dillmajonnäs
Parmaskinka med tapenade & bakade tomater
Riven manchegoost med tomatmarmelad
3 st för 165:-
Inför Alla-hjärtansdag nästa vecka kommer vi så klart göra en trevlig meny.
Vi börjar med vår populära skagenröra som är smaksatt med pepparrot.
Hummer Amore som är flamberat hummerkött med tomat, fänkål, vitlök och tomat som man lägger tillbaka i hummerskalet och gratinerar med parmesanost.
Dessert blir med hallon, vitchoklad & passionsfrukt på en seg mandelkaka.
320:- per portion.
Och förbokas gärna…
Det blir lite olika ostron som Josephine (mitt favoritostron) för 45:-
Gillardeau för 45:-st
Ett litet party-pack med 6 st Fine De Claire och en ostronkniv för 130:-
Fine de Claire nr 4 för 12:- st.
Svenska Gigas ostron, Klemming från Grebbestad för 45:-.
Har även bra pris på svensk störcaviar i 10 grams burkar för 180:-(ord 225:-) samt 30 grams burkar med kalixlöjrom för 150:- pix.
Knäck en flaska bubbel så är kvällen fixad!
Störcaviaren och kalixlöjrommen kan jag börja med redan till helgen, varför vänta?
Nä det får kanske räcka så eller vad tror du?
Jag hoppas på bra pris på räkor i helgen också, så länge vädret håller i sig verkar det lovande.
Trevlig helg nu gott folk.
Det ska jag ha, jag åker ner till Plåten och ska elda träd så jag får plats med svartklubben.
Men jag är här fram till lördag eftermiddag i alla fall så ring mig om jag ska lägga undan något till dig.
Ring på 08-6400882
/Pernilla på Hammarströms