Skaldjursfrossa?

18th maj 2017

Hej på er!
Allt väl?
Lite småtrött idag efter sista ”Öppna bordet” igår. Som vanligt var stämningen hög och skratten många! Så himla härligt att stå i köket och lyssna på 14 för varandra ”främmande” människor skratta så hjärtligt. Man blir alldeles varm i själen. Dessvärre var det här sista innan sommaren, tiden är för knapp just nu..
Men jag lovar, vi kommer igen efter sommaren. Kolla gärna in Facebook för bilder från gårdagen. Gjorde ett par riktigt goda saker om jag får säga det själv, rimmade och picklade färsk makrill som vi serverade i makrillburkar. Väldans gott och fint!
På bilden ser du resultatet.

Vissa veckor är det lite extra roligt med nyhetsbrev och det är när det är fint pris på skaldjur för det vet jag att ni gillar!
Vi ska koka hummer & havskräftor i massor i dagarna.
Hummern från Canada kostar 180:-st (ord 240:- st)
Havskräftorna kostar 380:- (ord 440:-)
Fine De Claireostron 10:- (ord 19:-)
Smögenräkor 34:-hg
Till ostronen ska vi göra en gurkvinaigrette att ha på, galet gott!
Ska sitta här på lördag med mina tjejkompisar och frossa i skaldjur, snacka om att jag har det bra! Perfekt helg för det, bara gå loss!
En annan rätt igår var en kroppkaka med hummerfyllning och en grönärtspuré…
Drick ett bubbelvin till såsom Pierre Péters med artikelnummer 7350 för 349:-

Färsk lax har jag bra pris på i helgen 249:-(ord 298:-)kg. Till det ska vi göra en creme double med massor av scharlottenlök och persiljestjälkar. Galet gott, det var tillbehöret till en av rätterna igår som vi serverade med kalvbräss och polenta. Rätten kallades ”stekt gröt” vilken gav upphov till många rynkade ögonbryn..
Det finns även mer av den brynta smör & hasselnötsvinaigretten som vi gjorde till piggvaren förra helgen som var väldigt uppskattad. Där fick jag en ny favorit och många med mig märkte jag. Har ett litet tips på en vit bordeaux där Château Bichon Cassignols med artikelnummer 4124 som kostar 124:- , om jag ska vara ärlig vet jag inte om det vinet finns i alla butiker så som plan b kör vi på en klassiker jag tipsat mycket om, Laroche med artikelnummer 5621 för 119:-.
Vi hade igår gjort en kall potatiskräm med citron som efter den svalnat drog på en gurkgele, inkokt lax och forellrom. Blev väldigt gott!

Fortsätter med vit tysk sparris, kostar 260:- kg.
Hollandaisen finns så klart också.
Som sparrisrätt igår gjorde vi en  brylé som vi brände av med råsocker, toppade med vaniljkokta sparrisslantar och massor av jordgubbar i. Funkade också fint..

Kommer få karre från Rocklunda i morgon, fredag. Kanske servera periljekrämen där också? Väldigt gott! Ska förtydliga att den ska serveras varm.
Rosta plugg och baka ev några tomater och middagen är fix fox färdig!

Det kommer några goda desserter i helgen men har faktiskt inte vågat fråga Cornelia vad hon tänkt än.. Hon ska göra wraps och mackor i massor idag så jag ligger lågt men det blir så klart något gott.

Jag har perfekt mogen Camembert till helgen, en av mina favoritostar. Vi använde Camembert i går också i rätten som vi kallade ”Cheesecake med rabarber” då vi gjort saltiner som vi mixat, blandat camemberten med färskost och format i en cylinder och toppat med en rabarberkompott. Till det serverade vi en bubblig muscadet med rabarberlikör. Blev också hemskt gott!

Glöm nu inte att ringa omedelbums om du vill ha något till helgen samt kolla in sociala medier, finns massor av fina filmer på Ullis där. Hammarströms egna superstar! 😉
Trevlig helg säger Pernilla som också ska skaldjursfrossa i helgen….

08-6400882 ringer du.