Sista brevet innan påsk!

6th april 2022

Halloj go vänner!
Lite sen i dag också men hade ett berg av Sivan´s ostar att ta hand om.. 

Nu är ostdisken knök med hennes härliga ostar och för er som saknat Almnäs tegel är den in da house nu igen… 

Förutom packa upp ostar, ta emot beställningar har jag sökt personal… 
Jag är på jakt efter en härlig kock med erfarenhet.. 
Go och glad samt snabb med stort matintresse. 
Känner du med dig att det är du eller kanske känner någon så tipsa mer än gärna. 
Be hen skicka sitt cv till mig på info@hammarstromsfisk.se 
Att det finns erfarenhet är viktigt… Några som sökt och tror att det räcker med ”Men vaddå kock, jag gör ju en grym pasta Bolognese, räcker inte det?”
Så många som provjobbat och blivit förundrad hur mycket mat vi faktiskt lagar.. 
Är uppe på en 100 – 150 lunch igen och det rasar ut cateringar
I lördags tror jag det gick en vårbuffé i timmen här.. 
Men som sagt, hojta om du vet någon skön lirare som du tror skulle passa hos oss. 

Nästa vecka blir det inget nyhetsbrev för kommer ha fullt sjå med att fixa inför påsken. 
Boka gärna din mat i god tid och med fördel på påskformuläret. 
Påskmenyn har vi i skrivandets stund sålt ungefär hälften av dom vi kommer att göra så bra med bokning även där i god tid. 
Har sagt som sista dagen för att boka din påskmat är på  tisdag. 
Och då lägger jag till den där stora brasklappen igen där det står med stora bokstäver att det finns risk att jag stoppar beställningarna tidigare om det rallar på för hårt. 

Är ju dessutom kort på personal i år även om det kommer vara en del extrafolk här nästa vecka.

Maten till påsk kan du som vanligt få levererad av Spårvägens simförening, juniorerna kommer få jobba i påsk också. 
Finns en flik i formuläret om du vill ha maten budad. 

Öppettiderna i påsk är som vanligt på skärtorsdag dvs 10-18, stängt på långfredagen då vi sitter tysta framför tv´n och kollar Spartacus för att sen jobba mellan 10-15 på påskafton för att sen kolla in Ben Hur på annandag påsk.. 
 
Men nog om påsken nu, du får klicka dig fram i formuläret som dessvärre bara blir rörigare och rörigare ju fler artiklar som tillkommer. 

Vi håller oss till denna veckas formulär först nu till helgen..
 
Matkasse denna vecka blir bakad långarygg med rödvinssås, haricots verte & champinjoner serveras med potatispuré. 
Eller klassisk kålpudding med gräddsås, potatispuré och rårörda lingon. 
Så himla gott! 
165:- per person kostar varmrätterna. 
Just det, glömde nästan att vi har Moulé Mariniéres med chili, vitlök, persilja och grädde serveras med surdegsbaguette. Även den 165:- pix. 

Till förrätt blir det bohusbakelse med kallrökt lax toppat med stenbitsrom för 95:- 
Fortsätter med tysk vit sparris för 550:- kg. 
Servera med hollandaise eller brynt smör och rostade hasselnötter. 

Tove ska göra smörrebröd till helgen, denna vecka är det inte fullt lika många som förra veckan.. 
1200 st i olika varianter är lite av rekord här hos oss.
Det blir med  smakerna av gubbröra med gräslök/kaviar och potatis samt hemgjord leverpastej med västerbottenostkräm samt getost med tomat/vaniljmarmelad på frukt och nötbröd 
3 st 150:- 

Hon ska även göra sin Banana Cream Pie i glas med saltrostat chokladsmul för 75:- 
Blir säkerligen någon mer dessert men vet inte riktigt just nu.

Vill du laga maten själv kommer jag på fredag få in Sunshine Bass, något för mig en ny produkt som är odlad i Danmark. 
Tänkte att det måste vi ju testa då det bara blir mer och mer odlad fisk då i framförallt miljöaspekt. 
Jag hoppas verkligen bli överbevisad för om jag ska vara ärlig är jag skeptisk mot den odlade fisken. 
Kanske mest avskräckt för den sk ”Vietnamesiska sjötungan” som var så poppis för en 20 år sen… 
Ursäkta men smakade *’0&(//”&”!&)(=/?*^^^”##/&”!¤¤(&¤(!¤ om du frågar mig. 
Fisken kommer hel och är ca 1-1,5 kg´s fiskar.
Vi kommer filea om du vill ha det så klart. 
230:- kg kostar fisken. 
Får laga till lite på fredag och köra smakprov i butiken tror jag… 

Kommer hela vårkycklingar på ca 5 hg´s och är lagom för 2 pers och kostar 245:- kg. 
Svenska lammstekar kommer också till helgen väger ca 1-1,5 kg. 
398:- kg. 

Havskräftorna kostar denna vecka 590:- kg och räkorna runt 450-500:- kg. 
Hummern ligger kvar på 420:-, ostron 23:- st. 
Fick även just hem en ny laddning av den svenska störcaviaren. 25 gram för 525:-. 

Ja det är som vanligt, vi kommer bulla upp butiken stenhårt till helgen och framförallt blir det påsk-fokus å det grövsta. 
Passa på att handla din sill/strömming i god tid. 
Ska du lägga in sill eller grava strömming/lax är det ett ypperligt tillfälle att börja i helgen. 
Många är rädda att börja för tidigt men som bekant är det gamla konserveringsmetoder att grava och lägga in sill, bara du ha rena verktyg/händer och burkar så håller sig allt en bra bit över påsk om du börjar nu. 
Men som alltid är hygien A & O! 

Så boka din helgmat och din påskmat på dom olika formulären. 
Tycker du det är svårt att beräkna skriv i övrigt raden hur många ni är så hjälper jag dig.
Eller ring på 08-6400882 så guidar jag. 
En bra sak att ha i åtanke är att man blir mer mätt än man tror så ta inte i från tårna. 
Bättre att något tar slut än att behöva äta sill fram till midsommar… 

Nä du nu får det räcka, dags att stänga igen lådan och cykla hem.. 
Försiktigt för i går morse stod jag på näsan på en isfläck, jag bytte bort vinterdäcken lite för tidigt men jag är så trött på snö nu och vill bara ha vår… 

Glad påsk på er alla härliga vänner där ute!
Vi ses på Blåkulla för där kommer  kärringarna Pernilla & Ullis  hålla till.. 
Ring nu mig om du vill ha hjälp att boka eller om du är kock och jobbsugen eller om du bara vill säga hej! 

08-6400882 
Kram Pernilla