Jag är så ute och cyklar just nu…

25th januari 2023

Hej på dig!
Allt väl? 
Kom på mig själv häromdagen att tyckte allt vi lagade var samma lika jämt, samma desserter, samma typ av varmrätter. 
Samma lika varje vecka.. 
Vaknade lite för tidigt för mitt egna bästa och låg och skrollade på mobilen… 
Vips hade jag köpt 15 kokböcker för inspiration.. 

Och det funkade för idag har vi satt vårt första Nan-E Barbaribröd.. 
Jäser fint men vi får väl se hur det blir;) 
Till det har jag gjort Khoresh Bademjan som är en lammgryta med friterad aubergine, vitlök,lime och tomat.. 
Tänkte servera med brödet  så klart men även en bulgursallad med granatäpple.. 
Ingen aning om hur det blir men hur illa kan det bli? Och något nytt åtminstone för mig…
175:- pp kostar en portion. (Blir det knas och pannkaka så ringer jag, kanske blir en falafel från falafelkungen längre upp i backen;)
Till det kanske vi tar en klassisk Côte De Rhône som Delas Saint Esprit med artikelnummer 71832 för 121:- 

Gjort en laddning till med lantpaté som ni frågat efter. 
Lägger färdiga förrätter med en cumberlandsgelé, rödlöksmarmelad. 
Smörstekt lite utav vårt vita bröd till så är förrätten fixad. 
95:- pp 
Finns även en laddning med skaldjurspaté för 525:- kg.
Servera med vår skärgårdsås?

Dessert blir en passionsfruktstartlette med italiensk maräng för 85:- st 
La upp en teaserbild förra veckan då jag för en gångs skull provlagade..
Händer ju aldrig men det blev gott.. 
Så nu blir det fler till helgen.
Vispad limepannacotta med rostad vitchokladcrunch samt mango. 
Serveras i glas 85:-  kommer det också.

Säljer ut lite Sivans Präst/Greve/Herrgårdsost till -20%.  
Har även lite andra godsaker som jag säljer ut till extra bra pris. 
Taleggio, gorgonzola bland annat. 
Står inte med på formuläret men du får kika när du kommer in.. 

Den svenska hummern rallade ju på bra i förra veckan. 
Kommer ta hem mer men blir snäppet dyrare strax under 1000:- kg. 
Inte riktigt klart än men ring för mer exakt pris i morgon. 
Får norska stora havskräftor för 760:- kg. 
Räkorna hoppas jag blir billiga i helgen men även där vet jag inte än. 
Idag har jag en laddning färska norska för 25:- hg och hoppas på något liknade men svårt att sia om. 
För er som kommer ihåg Calle som jobbade här han sa alltid ”Sen Saida mulade har man ingen aning om någonting”. 
Man kan kanske snart inte längre referera till Saida för hon är snart dessvärre bortglömd;) 

Smörrebröd den här veckan blir med lantpatén med cumberlandsgelé, 
vår klassiska skagenröra med pepparrot samt någon god ost med tomatmarmelad 
3 st för 150:- pix. 

Får hem stor hel rödspätta för 198:- kg (Annie kommer flå fisken men tipset är att steka hela på ben i mycket smör samt ösa fisken ordentligt med smöret)
När du stekt klart fisken, bryn lite smör i stekpannan som du inte gör ren mellan. 
Släng i en rejäl näve med kapris (avhällda) och tärnade rödbetor. 
Vips har du en Poisson Grenoble. 
Hojta om du behöver tärnade rödbetor för har en skvätt kvar för vi gjord Biff A La Lindström till morgondagens lunch.. 
Skrei i alla dess former finns också, saknar bara tungorna och kinderna men hoppas att det kommer nästa vecka.. 

Hunnit med att göra en ny laddning blodpudding. 
Har börjat göra dubbla receptet men det spelar ingen roll för den tar slut hela tiden i alla fall.. 
Men det är väl så det ska vara? 
Har kanske berättat om krogen på Gotland som tog bort sin storsäljare Stekt rödspätta under sommaren med motiveringen ”Det tar bara slut hela tiden så ingen idé att göra” 
Tycker det är ett underbart sätt att bedriva verksamhet… 

Ja det var väl det? 
Precis som vanligt uppmanar jag er att använda formuläret. 
Som jag fått ordning på nu;) 
Blev en vild konversation på Facebook när det visade sig att julformuläret låg kvar… 
Förstår inte att ni inte var sugna på julskinka? 
Det där med data-maskiner är verkligen min sämsta gren och jag lär mig aldrig för jag är totalt ointresserad.. 
Ha en härlig helg!
/Pernilla på Hammarströms som nås på 08-6400882